مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خراسان بزرگ قطب تولید مواد غذایی در کشور محسوب می شود،از مسئولان فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی به عنوان سنگربانان خط مقدم سلامت یاد کرد.

به گزارش وب دا، دکتر اسماعیل زاده در دومین همایش نقش و جایگاه مسئولین فنی در سلامت مواد غذایی و بهداشتی که در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد با تاکید بر استفاده از ظرفیت های موجود اظهار داشت: اگر قرار باشد تحولی در حوزه سلامت غذا در کشور ایجاد شود به طور حتم مسئولیت این کار بر دوش مسئولان فنی است.

مسئولان فنی نقش موثری در کاهش بیماری های غیر واگیر دارند

وی با اشاره به گسترش بیماری های غیر واگیر در جامعه خاطر نشان کرد: این بیماری ها به عنوان اولین عامل مرگ و میر در کشور شناخته شده اند و نکته قابل توجه در پیشگیری از این بیماری ها است که نقش مسئولان فنی کارخانه های مواد غذایی را پررنگ تر می کند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه پيشگیری مقدم بر درمان است و برای جلوگیری از گسترش بیماری های غیر واگیر اقدامات پیشگیرانه در کشور صورت گیرد افزود: اعتقاد ما بر این است که در حوزه غذا و سلامت باید اقدامی قوی و فوری صورت بگیرد و این امکان پذیر نیست مگر از سوی مسئولان فنی حمایت لازم صورت بگیرد.

بررسی سموم باقی مانده در 15  محصول پرمصرف زراعی و باغی

دکتر اسماعیل زاده گفت: اگر این حمایت باشد شما با مسئولیت و اختیاراتی که دارید در خط تولید نسبت به کیفیت محصولات، مواد اولیه، انباشت، تجهیزات و حمل و نقل می توانید با اقتدار نظر بدهید.

وی افزود:  وزارت بهداشت کاهش مصرف نمک به میزان 25 درصد، قند های ساده (قند و شکر) به میزان 20 درصد و اسیدهای چرب ترانس به یک درصد را در مواد غذایی تولیدی به عنوان یک هدف در پیشگیری و کاهش بار بیماری ها در دستور کار قرار داده است.

دکتر اسماعیل زاده گفت: وزارت بهداشت طی دو سال گذشته هفت محصول پر مصرف و امسال 15 محصول را به صورت مستقیم از میادین تره و بار جمع آوری می کند و میزان سموم موجود در این محصولات(خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، نارنگی، خربزه) را بررسی می کند و قرار است تا 50 محصول پر مصرف این روند ادامه یابد.

کاهش سالانه 10 درصدی محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق

وی کاهش سهم فراورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق در سطح عرضه  رانیز از دیگر برنامه  ها عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی قرار است سالانه 10 درصد از میزان محصولات قاچاق آرایشی و بهداشتی کاهش یابد و در پایان برنامه پنجم توسعه به کاهش 50 درصدی در این راستا دست یابیم.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: سال گذشته دو هزار و 51 بازدید از واحدهای تولیدی صورت گرفته است و 972 نمونه برداری انجام شده است که سهم آرایشی و بهداشتی 149 مورد، نمونه برداری 28 مورد، شناسایی و نظارت و آگاهی 968 مورد و سردخانه ها 81 مورد بوده است.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های اصلی ارزیابی وزارت بهداشت بررسی وضعیت محیطی کارخانه های تولید مواد خوراکی و ارائه امتیاز  «پی ار بی اس» کارخانه ها است که سال گذشته 423 مورد تهیه شده است که در این میان 68 واحد نمره بالای 900 گرفته اند یعنی در سطح عالی بوده اند، 21 واحد کمتر از 600 گرفته اند و واحدهای کسب کننده کمتر از 600 برای یک دوره شش ماهه پروانه آن ها تمدید می شود و در صورت عدم ارتقا پروانه تمدید نمی شود.

20 درصد محصولات تولید مواد غذایی دارای برچسب نشان گرهای رنگی است

دکتر اسماعیل زاده با اشاره بر اجرای طرح درج نشانگرهای رنگی و اطلاعات تغذیه ای بر روی محصولات اظهار داشت: در حال حاضر 20 درصد از مواد غذایی تولیدی در استان، دارای نشان گرهای تغذیه ای هستند که باید به این روند سرعت بیشتری داد.

وی در ادامه  با اشاره به اینکه در حال حاضر 19 محصول استان خراسان رضوی دارای نشان ایمنی سلامت است خاطر نشان کرد: استان خراسان در این زمینه در میان استانهای کشور پیشگام است اما برای دستیابی به درج نشان سلامت بر روی تمام محصولات باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image