چاپ

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در حوزه غذا یک برنامه کشوری، جدی و عملیاتی، ذیل برنامه توسعه ششم است که در یک برنامه پنج ساله باید به نتیجه برسد.

به گزارش وب دا؛ دکتر محمد رضا صابری در جمع مسئولین فنی شرکت های صنایع غذایی در دومین همایش «نقش و جایگاه مسئولین فنی در سلامت مواد غذایی و بهداشتی» در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی مشهد ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع تامین کنندگان غذای سالم در میان مردم، گفت: خوشبختانه استقبال از این همایش در این دوره بسیار پررنگ تر از سال قبل بوده است که این جای بسیار خوشحالی دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد پراکندگی مسئولین فنی صنایع غذایی را به ضرر سلامت مردم دانست و افزود: شما مسئولیت خاص و مهمی را در واحدهای تولیدی بر عهده دارید که در این مسیر هم گروهی شما با یکدیگر بسیار لازم است. وقتی شما در یک صنف و انجمن در کنار هم قرار بگیرید می توانید با عزمی منسجم تر در مسیر کار خود، حرکت کنید.

دکتر صابری به تعهد مسئولین فنی نسبت به وظیفه خود اشاره داشت و بیان کرد: شما در هنگام فارغ التحصیلی قسم خورده اید که پایبند به وظیفه خود باشید البته وجدان انسانی و وظیفه شرعی نیز تعهد ما را به عنوان ناظر و مسئول در تولید غذای سالم برای مردم بیش از پیش می کند.

وی خاطر نشان کرد: مسئولین فنی باید حضور جدی، اثر گذار و مؤثر در صنعت غذا داشته باشند؛ اما برای اثبات این جایگاه این خود شما هستید که باید در یک واحد تولیدی، جبهه پشت سر خود ر ایجاد کنید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گاهی در این مسیر اگر خود شما بخواهید قوانین به کمک می آیند؛ اما این کمک نیز زمانی اتفاق خواهد افتاد که بتوانید در این مسیر محکم ایستادگی  کنید و زمانی این استحکام ایجاد می شود که شما یک ید واحد باشید.

دکتر صابری ابراز داشت: یکی از چالش های اصلی ما در صنعت غذا نبود این پشتوانه است؛ که اگر شما در یک واحد تولیدی اشتباهی را تشخیص دادید به پشتوانه انجمن صنفی و وحدتی که با یکدیگر دارید در نهایت این واحد تولیدی باشد که به تغییر رفتار رضایت دهد.

وی اظهار داشت: به حکم پروانه ای که دانشگاه در اختیار شما قرار داده است یک مسئول فنی نماینده و قائم مقام حوزه سلامت در واحد تولیدی خود می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: به این معنا که هر روز و هر دقیقه شما بعنوان مسئولان کيفي توليدات واحد توليدي مربوطه بر جزئيات محصول مورد نظر نظارت کرده و طبیعتا با ابزاری که به لحاظ علمی و فنی و جایگاهی که به لحاظ قانونی دارید باید به شکل عملیاتی وارد کار شوید.

دکتر صابری گفت: امیدواریم در قانون، اصلاحاتی صورت بگیرد که کمک کننده به انجام این مهم باشد؛ اما در نهایت جمع صنفی شما بیشتر می تواند در این راستا کمک کننده باشد.

وی در بخش پایانی صحبت های خود به برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در خصوص کاهش درصد مواد خوراکی مضر در تولید مواد غذایی اشاره کرد و ابراز داشت:در این جلسه بنا است تا برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در حوزه غذا را بیان کنیم. این برنامه کشوری، جدی و عملیاتی است و ما باید به اعداد و رقم بیان شده در حوزه شکر، قندها، نمک، چربی ها و چربی ترانس برسیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: اگر ما واحدهای تولید را کنترل کنیم به این برنامه نیز زودتر دست پیدا خواهیم کرد زیرا برای فاصله گرفتن از بیماری های غیر واگیر باید روش زندگی خود را که قسمت عمده آن به خورد و خوراک باز می گردد تصحیح کنیم که مواد غذایی تولید شده در کارخانجات در این میان نقش اساسی دارند.

دکتر صابری اضافه کرد: ما باید هر ماه در سامانه وزارت بهداشت گزارش عملکرد خود را اعلام کنیم  در این مسیر اصلاح دستور العمل ها و استانداردها بر عهده وزارت بهداشت،اصلاح پروانه ها بر عهده ما و در نهایت شما باید این پروانه ها را پیاده سازی کنید.

وی ادامه داد: این برنامه ذیل برنامه توسعه ششم دیده شده است و در یک برنامه پنج ساله باید این برنامه ملی مهم به نتیجه برسد. انتظار ما از شما به عنوان همکاران دانشگاه علوم پزشکی کمک کردن جهت رسیدن به این برنامه مهم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: وزارت بهداشت به شدت در سازمان غذا و دارو گرایش بر برون سپاری بسیاری از فرایندها دارد و ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا سه سال است که کار را آغاز کرده ایم.