دانش


تدوین 334 مقاله در مرکز تحقیقات سندروم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهدرییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ شناسایی روش های نوین درمانی را از مهمترین محورهای پژوهشی این مرکز عنوان کرد.

دکتر سید محمد رضا پریزاده در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در حال حاضر دیگر بیماری های واگیر دار مورد توجه نیست و بروز بیماری های غیر واگیر از جمله سندروم متابولیک به عنوان یک مشکل بهداشتی در جامعه به شمار می رود که این امر زمینه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد اظهار کرد: بر این اساس شناسایی مکانیسم و دلایل مرگ زود هنگام ناشی از بیماری های قلبی - عروقی و روش های نوین درمان بیماری های متابولیکی (از جمله دیابت و سندرم متابولیک ) و شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان (سرطان های دستگاه گوارش) از مهمترین اولویت های پژوهشی این مرکز محسوب می شود.

وی با بیان اینکه به همت اعضای هیات علمی این مرکز در سال های اخیر 350 مقاله در این مرکز تدوین و در پایگاه های معتبر بین المللی نمایه شده است خاطر نشان کرد: مقالات تولید شده بیشتر در زمینه های سرطان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت بوده که به چاپ رسیده است و تلاش می شود با همکاری اعضای هیات علمی این مرکز تولید مقالاتی که در راستای ارتقاء سلامت جامعه است افزایش یابد.

رییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همچنین به همت اعضای هیات علمی این مرکز کتاب های متعددی از جمله مسیرهای بیوشیمیایی درگیر در نوروپاتی دیابت، دستورالعمل پیشگیری از سرطان سرویکس و بررسی ویروس پاپیلوم انسانی(HPV)، بیماریهای غدد درون ریز و چاقی، نقش مکمل یاری مگادوز ویتامین D بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمانی روانی دختران دبیرستانی و سرطان پانکراس پیشگیری، تشخیص و درمان تالیف و به چاپ رسیده است.

دکتر پریزاده با بیان اینکه  مرکز تحقیقات سندرم متابولیک همکاری های مختلفی با سازمان ها و نهادهای مختلف داخلی و خارجی به منظور پیشبرد اهداف مرکز داشته است خاطر نشان کرد: طرح کوهورت سرطان کلورکتال و پستان که با همکاری مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر، دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای پروتکل مطالعه چند مرکزی و طرح بین المللی TWAS UNESCO بمنظور ارزیابی کروسین در سرطان کلورکتال از جمله این طرح هاست.

دکتر پریزاده افزود: اجرای طرح کوهورت (Mashhad-Stroke and Heart-Atherosclerotic-Disorders (MASHAD) cohort) با همکاری مراکز بهداشتی استان و حضور بیش از ۳۰ متخصص در حوزه های تغذیه، قلب، روانشناسی و روانپزشکی، ژنتیک و بیوشیمی و اجرای طرح  بررسی ویتامین دی با همکاری معاونت بهداشتی استان و گروه بهبود تغذیه وزارت بهداشت از دیگر طرح ها به شمار می رود.

دکتر پریزاده حفظ و تقویت جایگاه مركز تحقیقات سندرم متابولیک در عرصه استانی، كشوری و بین الملل، اولویت بندی تحقیقات برمبنای نیازهای جامعه، ترغیب و توانمند سازی محققین در جهت اجرای طرحهای تحقیقاتی و همكاری با بخش صنعت به منظور كمك به برآوردن نیازهای پژوهشی آنها و تقویت بنیه مالی مركز تحقیقات سندرم متابولیک از جمله اهداف این مرکز برشمرد و گفت: این مرکز در صدد است که به منظور ارتقای سطح خدمات از طریق ارائه تحقیقات کاربردی و بنیادی در نظام سلامت کشور در زمره مراکز تحقیقاتی پویا و خلاق قرار گیرد در همین راستا با بكارگیری نتایج تحقیقات در جامعه و ترغیب و تشویق محققین مرکز در زمینه بیماری دیابت و سرطان فعالیت می نماید و به دنبال شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان می باشد.

مرکز تحقیقات سندرم متابولیک به منظور گسترش پژوهش و ارائه راه حل در امور بهداشتی درمانی و پیشبرد دانش بشری در زمینه علوم بیوشیمی، تغذیه، ژنتیک و طب داخلی و غدد، مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه در سال 1390 فعالیت خود را آغاز نمود و در سال جاری موفق به کسب عنوان مرکز تحقیقات برگزیده در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی شد.


بر اساس اعلام فرهنگستان علوم پزشکی کشور ، مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مرکز تحقیقات برتر در کشور معرفی شد .

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: فرهنگستان علوم پزشکی کشور همه ساله طی مراسمی از پژوهشگران برتر حوزه علوم بالینی ، علوم پایه ، پژوهشگر جوان، مراکز تحقیقاتی  و همچنین دانشمند برگزیده چند دهه اخیر علوم پزشکی که مقالات آنها بر اساس معیار های ارزشیابی بین المللی توسط داوران خارجی و داخلی به عنوان مقاله برتر شناخته شده اند، تقدیر بعمل می آورد و جایزه فرهنگستان علوم پزشکی را  تقدیم آنها می کند.

دکتر محسن تفقدی تصریح کرد: در جشنواره علمی سال 98 فرهنگستان علوم پزشکی ، مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مرکز تحقیقات برتر انتخاب و برنده جایزه استاد دکتر نورالدین هادوی شده است .

جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی  یکم اسفند ماه سال جاری  از ساعت 10 الی 12  در محل سالن کتابخانه فرهنگستان  با حضور رئیس فرهنگستان ، معاون علمی ، مسئولان و  اعضای پیوسته و وابسته و دانشمندان برگزیده حوزه پزشکی و سلامت برگزار می شود .


انعقاد تفاهم نامه عـاملیت  بین دانشگاه علوم پزشکی گناباد و صندوق سلامت ثامنمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور تقویت و افزایش خود کفایی کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات تولیدی شرکت های فناور و دانش بنیان در اولویت خریدهای دانشگاه قرار گرفت.

دکتر محسن تفقدی در حاشیه نشست حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور که با حضور دکتر بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع و جمعی از مدیران و نمایندگان معاونت های  غذا و دارو و درمان، امور مالی و امور حقوقی برگزار شد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در سال های اخیر شرکت های دانش بنیان و فناور زیر پوشش دانشگاه تولیدات گسترده ای در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته اند خاطر نشان کرد: بر این اساس شرکت های دانش بنیان و فناور بر اساس اولویت های دارویی و تجهیزات پزشکی دانشگاه، نسبت به تمرکز در تولید و تامین نیاز ها اقدام می کنند.

وی با تاکید بر اینکه تامین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی از طریق تولیدات داخلی یکی از رویکردهای مهم وزارت بهداشت است خاطر نشان کرد: از این پس تولیدات دارویی و تجهیزات پزشکی استاندارد و دارای مجوز  شرکت های دانش بنیان و فناور در اولویت خرید دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار خواهد گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با حمایت معاونت توسعه، پرداختی های معوق شرکت های دانش بنیان سرعت بیشتری خواهد گرفت.

دکتر تفقدی اظهار کرد: شرکت های فناور و دانش بنیان ظرفیت تولید محصولات و مواد سلامت محور را دارا هستند و حمایت از این شرکت ها راهکاری مناسب در دستیابی به خود کفایی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در راستای دستیابی به اهداف دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین هماهنگی و مشارکت مناسبی میان معاونت های دانشگاه شکل گرفته است خاطر نشان کرد: در حال حاضر حمایت های مناسبی به منظور تقویت شرکت های دانش بنیان و تامین نیازهای مالی و زیر ساختی در مراکز رشد و دانشکده های دانشگاه شکل گرفته است که این امر موجب تولید محصولات و داروهای متعددی نیز شده است.


انجام حذف سلول‌های جنینی اولیه‌ دارای ژن بیمار در دانشگاه علوم پزشکی مشهدمدیر گروه ژنتیک بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تمرکز بر روی اصلاح ژنتیکی بیماری دوشن از مهمترین پژوهش های کاربردی است که در این گروه در حال انجام است.

دکتر مجید مجرد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه کار تشخیص این بیماری از سال 89 در دانشگاه آغاز شده است اظهار کرد: از سه سال گذشته کار تحقیقات متمرکز بر روی این بیماری در این گروه آغاز شده و تا کنون در رده سلولی نیز موفقیت هایی به دست آمده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر پژوهش بر روی مدل حیوانی بیماری دوشن نیز آغاز شده است و اعتباراتی نیز از سوی سازمان نیماد اختصاص یافته است خاطر نشان کرد: بر روی دستیابی به اهداف این طرح که ممکن است تا 5 سال آینده به طور بیانجامد محققانی از داخل و خارج از کشور با گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری دارند.

دکتر مجرد با بیان اینکه بیماری ژنتیکی دوشن، بیماری پیشروند تخریب عضلانی است که فقط پسران به آن مبتلا می شوند خاطر نشان کرد: به طور متوسط از هر سه هزار و 500 تولد نوزاد پسر یک نفر مبتلا به این بیماری است که به دلیل تحلیل عضلات از سن 7 تا 13 سالگی محدود به استفاده از صندلی چرخدار می شوند و در بیشتر مواقع تا سن 20 سالگی جان خود را از دست می دهند.

مدیر گروه ژنتیک بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مادر می‌تواند بدون هیچ علائمی ناقل بیماری دوشن باشد گفت: این بیماری در جنین قابل تشخیص است و با انجام آزمایش می‌توان از بروز آن در نسل‌های بعد جلوگیری کرد.

 

 


556.jpg - 21.60 kBمعاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد گفت: در حال حاضر 53 شرکت فناور و پارکی که شامل 32 شرکت در حوزه سلامت و 21 شرکت دارویی بوده در پارک علم و فناوری سلامت مشهد فعال است.

دکتر بی‌بی فاطمه کلالی‌نیا در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: پارک علم و فناوری سلامت در سال 1388 موافقت اصولی خود را از شورای توسعه گرفت و از سال 1398 هم به صورت رسمی فعالیت دارد.

وی تصریح کرد: ساختار پارک علم و فناوری سلامت مشهد در 3 قسمت اصلی مراکز نوآوری، مراکز رشد و شرکت‌های پارکی بوده و در حال حاضر 3 مرکز نوآوری سلامت، دارو و رشد سلامت به همراه 2 مرکز رشد سلامت و فرآورده‌های دارویی در این پارک فعال است.

معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد ادامه داد: مرکز رشد سلامت پوشش دهنده تجهیزات پزشکی و سلامت دیجیتال بوده، مرکزی که در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی هم فعالیت دارد.

دکتر کلالی‌نیا با اشاره به اینکه یک هسته نوآور ابتدا با همین عنوان وارد مرکز نوآوری می‌شود و پس از آن هسته فناور را شکل می‌گیرد، بیان کرد: وقتی که این هسته شکل گرفت دوره‌ها و آموزش‌های لازم هم برگزار می‌شود و آن فرد می‌تواند پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان شرکت زیرمجموعه پارک علم و فناوری سلامت مشهد فعالیت ‌نماید.

وی اضافه کرد: شرکت‌های مستقر در مرکز نوآوری بین 6 تا 9 ماه به عنوان هسته نوآوری حاضر هستند و پس از آن هم در هسته فناوری وارد می‌شوند که در این مرحله 2 دوره آموزشی را می‌گذرانند که دوره مقدماتی آن بین 9 ماه یک سال و دوره رشد آن هم بین 3 تا 5 سال است و در صورت پذیرش و قبولی و دارا بودن شرایط مورد نیاز می‌توانند بدون محدودیت زمانی به فعالیتشان ادامه دهند؛ ما با شرکت‌ها یک قرارداد یک ساله امضا می‌کنیم و در صورت رضایت و کسب نمره قبولی در ارزیابی‌های لازم این قرارداد قابلیت تمدید را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 53 شرکت فناور و پارکی (شامل 32 شرکت در حوزه سلامت و 21 شرکت دارویی) در پارک علم و فناوری سلامت مشهد فعال است، خاطرنشان کرد: این شرکت‌ها در حوزه‌های دارو و مکمل‌های گیاهی، تجهیزات پزشکی، IT سلامت، آرایشی و بهداشتی و غیره فعال هستند و در هر شرکت بین 3 تا 30 نفر به‌صورت مستقیم با هر شرکت همکاری دارند و میزان اشتغال‌های غیرمستقیم آن هم 3 تا 4 مورد به ازای هر اشتغال مستقیم بوده است.

معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد تصریح کرد: در شاخص‌های ارزیابی تعدادهای واحدهای فناور (32 واحد در حوزه سلامت و 21 واحد در حوزه دارو)، استقرار هیأت علمی در شرکت‌ها (یک نفر در حوزه سلامت و 16 نفر در حوزه دارو)، تعداد محصولات تا مرحله اخذ مجوز (36 محصول در حوزه سلامت و 55 محصول در حوزه دارو)، محصولات تجاری سازی شده و عرضه شده در بازار (20 محصول در حوزه سلامت و 14 محصول در حوزه دارو) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

دکتر کلالی‌نیا با تأکید بر اینکه در شرکت‌های فعال زیرمجموعه این پارک بیش از 200 محصول تولید می‌شود، گفت: تا پایان سال مالیاتی 1402 مبلغ 34 میلیارد تومان فروش محصولات تولیدی در شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری داشتیم که این محصولات در خراسان بزرگ و سایر استان‌های کشور عرضه شده است.

وی افزود: در 6 ماهه نخست امسال 9 شرکت جدید در مرکز رشد دارو و 8 شرکت جدید در مرکز رشد سلامت به مجموعه شرکت‌های فعال در پارک علم و فناوری سلامت مشهد اضافه شدند.

معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت مشهد با ذکر این نکته که در اواخر سال گذشته و پس از انتقال پژوهشکده به پژوهشگاه حدود 2 هزار مترمربع به ظرفیت فضای موجود در این پارک افزوده شد، تأکید کرد: ما در این فضا استقرار شرکت‌های جدید را داشتیم و در کنار آن نیز با شرکت‌های فعالی هم که با کمبود فضای فیزیکی مواجه بودند همکاری لازم را داشتیم.

دکتر کلالی‌نیا خاطرنشان کرد: در آخرین اقدام صورت گرفته فضای فیزیکی مرکز نوآوری سلولی بنیادی و پزشکی بازساختی آماده و برای راه‌اندازی نیازمند تجهیزات موردنیاز هستیم و برای تهیه این اقلام اعتبار 30 میلیارد تومانی نیاز است که برای این موضوع با خیّران نیک‌اندیش حوزه سلامت جلسه گذاشتیم تا مشارکت آنها را در حوزه پژوهش داشته باشیم و در کنار آن نیز تقاضای حمایت از مسئولان شهری، استانی و کشوری را هم داریم.

وی بیان کرد: ما معتقدیم که باید بیش از پیش از ظرفیت خیّران نیک‌اندیش حوزه سلامت در انجام برنامه‌های پژوهشی و تحقیقاتی استفاده شود تا  خروجی بهتری در اختیار دیگر حوزه‌ها قرار بگیرد، ما در حال حاضر بیشترین نگاه این گروه از خیّران عزیز را به سمت حوزه‌های بهداشت و درمان می‌بینیم و معتقدیم که اگر می‌خواهد کار مؤثری در این حوزه‌ها در موضوعات پیشگیری و درمان صورت پذیرد، باید ابتدا کارهای پژوهشی و تحقیقاتی آن انجام شود تا برنامه‌هایی که در این 2 حوزه و دیگر حوزه‌های فعال در موضوع بسیار مهم سلامت انجام می‌شود و نیز اقداماتی که در این حوزه‌ها صورت می‌پذیرد با بالاترین میزان اثرپذیری همراه باشد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image