نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال، با حضور شخصیت های برجسته ای از جهان اسلام به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.
به گزارش وب دا، این همایش در محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب،اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال،معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن،قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال،طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال طی روزهای 22 و 23 آذر ماه در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
این همایش میزبان شخصیت های برجسته ای همچون دکتر احسان اووت؛دبیر کل موسسه استاندارد و متدولوژی کشورهای اسلامی از ترکیه(OIC-SMIIC) ، علامی عبدالعزیز؛رئیس دپارتمان بازاریابی و تجارت از مراکش(OIC-ICOT) ، دکتر مشار حسین؛پژوهشگر ارشد SESRIC از پاکستان خواهد بود.
همچنین در محور پژوهش و فناوری؛ پروفسور وینای دهلان(مدیر بنیاد مرکزی تحقیقات حلال تایلند) ، دکتر مریم عبدالطیف(استاد دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه صباح مالزی) ، دکتر محمد یزید بین(استاد دانشگاه پوترا از مالزی) ، دکتر حاجیه زینیدا لَیدان(استاد دپارتمان علوم و صنایع غذایی از فیلیپین) و در محور شریعت؛ دکتر محسن نقوی(محقق دینی، استاد دانشگاه زبیست از پاکستان) ، مفتی زیشان عبدالعزیز(رئیس مرکز فقهی بین المللی حلال از پاکستان) ، دکتر محمد نیظام آونگ(معاون دبیر موسسه تحقیقات حلال،استاد دانشکده حقوق دانشگاه سینزاسلام مالزی) و در محور اقتصاد؛ پروفسور دکتر فریده حاج حسن(استاد دانشگاه تکنولوژی مارا در مالزی) ، دکتر عام بستامان(عضو هیئت علمی دانشگاه،فارغ التحصیل رشته مدیریت و برنامه ریزی از اندونزی) ، دکتر صابر علی خان(متودولوژیست ارشد مرکز جهانی تحقیقات و تمرکز قومی از انگلستان) ، احمد اینزودین(مدیر برنامه موسسه سلانگور مالزی) به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال گفت: طی دو روز برگزاری این کنگره 15 سخنران داخلی و 30 سخنران خارجی در سه حوزه شریعت، پژوهش و فناوری و اقتصاد موضوعات خود را ارائه خواهند کرد.
دکتر طباطبایی با بیان اینکه هدف از برگزاری این کنگره بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا، دارو، فرآورده های آرایشی-بهداشتی و... است و در همین راستا تفاهم نامه هایی با مؤسسات و مراکز علمی-پژوهشی فعال در داخل و خارج کشور منعقد گردیده افزود: در ایام برگزاری همایش نیز نشست هایی بمنظور بررسی زمینه های همکاری بیشتر با میهمانان خارجی برگزار خواهد شد.
دبير علمي کنگره بین المللی فرآورده های حلال همچنین سه موضوع ، شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش؛ فناوری و فرآورده های حلال، اقتصاد و فرآورده های حلال را از جمله محورهای اصلی این کنگره عنوان کرد.
دکتر طباطبایی با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به موضوع حلال در دنیای امروز گفت: اعتقاد ما بر آن است که اگر شریعت موضوع حلال را مطرح و آن را واجب کرده به سبب آثار و تبعاتی است که حرام خواری در بعد معنوی و هدایت او دارد و بر همین اساس باید در چرخه تولیدات داخلی و محصولاتی که از خارج کشور وارد می شود دقت و نظارت کافی لحاظ شود.
وی با بیان اینکه در آیات متعددی از قرآن کریم استفاده از روزی حلال نه تنها به مومنان بلکه به تمام انسان ها توصیه شده افزود: امروز مسئله حلال فراتر از جامعه اسلامی و در سطح جهان مطرح است و بسیاری از افراد غیر مسلمان در کشورهای مختلف مشتاق استفاده از محصولات حلال هستند، زیرا سلامت محور بودن این موضوع ( حلال ) برای آن ها اثبات شده است.
دکتر طباطبایی همچنین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید مدعی و پیشگام غذای حلال در دنیای امروز اسلام و غیر مسلمانان باشد افزود: متاسفانه این امر نه تنها در کشور محقق نشده بلکه شاهد ورود مواد خوراکی و افزودنی هایی به کشور هستیم که حلّیت و سلامت آنها با ابهامات جدی روبروست و این مسئله فراتر از بحث گوشت و فراورده های گوشتی است؛ بطوریکه تقریبا در تمامی صنایع و تولیدات خوراکی شاهد کاربرد این مواد هستیم.
وی همچنین با اشاره به ورود محصولاتی با برند حلال به کشور گفت: اگر چه نظر مسوولان حاکمیتی در خصوص این فراورده ها، به اتکاء گواهی های بین المللی حلال که مراکز تولید کننده در اختیار دارند، مثبت ارزیابی شده، اما این گواهی های بین المللی نیز به دو جهت قابل تامل است؛ اول آنکه گواهی های فوق براساس فقه اهل سنت ارایه می شود و دوم اینکه قابل فروش هستند! و لذا صرفا نمی توان به اعتبار داشتن گواهی های بین المللی حلال، حلیت فراورده های تولید شده در این مراکز را تضمین نمود.
دبير علمي کنگره بین المللی فرآورده های حلال در ادامه ضرورت مشارکت و هم افزایی مجموعه های مختلف و از جمله دستگاه های حاکمیتی در جهت ورود به حوزه حلال و فرهنگ سازی آن را یادآورد شد و افزود: در فرایند برگزاری نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال تلاش خواهیم کرد که به تحقق این مشارکت و هم افزایی در قالب ارتباطاتی که با دیگر واحدها و مجموعه های مرتبط با حوزه حلال داریم کمک کنیم.