چاپ

انجام عمل های جراحی زنده چشم در کنگره بین‌المللی چشم‌پزشکی در مشهدشش تن از چشم‌پزشکان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با 17 عمل جراحی در زمینه‌های تخصصی خود، سطح دانشی، توانمندی و مهارتی خود در درمان بیماری‌های چشم را به معرض قضاوت و تماشای همکاران‌شان در سایر نقاط جهان گذاشتند.

به گزارش وب‌دا، دکتر صداقت، دکتر زارعی، دکتر قرایی، دکتر صابر مقدم، دکتر فخرایی و دکتر دانشور از جمله پزشکانی بودند که در دومین روز کنگره‌ی بین‌المللی چشم‌پزشکی در مشهد، بیمارانی را به صورت آنلاین مورد جراحی قرار دادند و صدها نفر از همکاران آنها در سالن‌های برگزاری کنگره در برج سپید مشهد، این جراحی‌ها را به صورت آنلاین و زنده از مانیتورهای کنگره مشاهده کردند.

دکتر علی‌رضا اسماعیلی که برگزار کننده‌ی این رویداد بود به وب‌دا گفت: بخشی از جراحی‌ها شامل مقدمات و آماده‌سازی بیمار و ریکاوری است که نیازی نیست برای پزشکان به نمایش درآید بلکه قسمت اصلی هر جراحی که شامل 10 دقیقه‌ی عملیاتی و حساس بود و ویژگی‌های پزشکی داشت به صورت همزمان برای همکاران‌مان در سالن اصلی کنگره به نمایش درآمد که توجه و استقبال آنها را به همراه داشت.

وی گفت: در سال‌های گذشته در تهران، این جراحی‌ها به صورت مراکز مستقل و با حضور جمعی از همکاران برگزار می‌شد که نتیجتا همه‌ی شرکت کنندگان نمی‌توانستند از نتایج جراحی‌ها بهره مند شوند.

دکتر اسماعیلی یادآور شد: اما امسال تصمیم گرفتیم که جراحی‌ها را در مراکز درمانی خاتم‌الانبیا و بینا برگزار کنیم و همزمان همه‌ی شرکت‌کنندگان کنگره بتوانند جراحی‌ها را از مانیتور سالن اصلی کنگره به تماشا بنشینند.

وی در خصوص اشکالات اینترنت در روزهای اخیر و تأثیر این اختلال در اجرای همزمان و نمایش آن به صورت اینترنتی گفت: ما احتمال این اختلال را می‌دادیم و به همین جهت، آن را در برنامه پیش‌بینی کرده بودیم و با همکاری دوستان مخابراتی، توانستیم از سایر امکانات فنی استان برای پخش زنده‌ی جراحی‌ها استفاده کنیم.

دکتر اسماعیلی در خصوص جراحی‌های انجام شده اظهار داشت: دو مدل جراحی کاربردی و نوین داشتیم که یکی از آنها اصلاح عیوب انکساری با روش اسمایل است.

وی توضیح داد: در این روش با برش دو میلی‌متری روی قرنیه، ضخامت قرنیه اصلاح شده و بیمار، ریکاوری سریع‌تری را تجربه می‌کند.

این چشم‌پزشک گفت: در جراحی‌های انجام شده در این کنگره، همچنین اصلاح انحراف‌های قرنیه و نیز اصلاح پیرچشمی را داشتیم که با روش میکرولنز انجام و نمایش داده شد.

وی افزود: در این روش، عدسی بسیار ظریفی به قطر 3 میلی‌متر و به ضخامت 120 میکرون داخل قرنیه کار گذاشته می‌شود که مشکل بیمار را برطرف می‌سازد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: جراحی دیگر، درمان آب مروارید با روش جراحی لیزر بود که همزمان برای شرکت‌کنندگان کنگره نیز نمایش داده شد.

وی ادامه داد: در درمان جدیدی که همکاران‌مان ارائه کردند، برش‌های سریع‌تر و دقیق‌تری انجام شده و با استفاده از لنزهای چندکانونه، بیمار پس از جراحی، دید بهتری را در فاصله‌ی دور، نزدیک و بینابینی تجربه می‌کند.