معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر انسان مزاج خودش را بشناسد می تواند شیوه زندگی اش را منطبق بر مزاجش اصلاح نماید؛ مثلا اگر گرم مزاج است غذاهایی را استفاده کند که برای این نوع مزاج مناسب است و از غذاهای نامناسب پرهیز کند.
به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا حسین زاده در همایش"پزشکی خانواده و سبک زندگی سالم" با اشاره به اینکه بر مبنای طب سنتی ایرانی هر موجودی در عالم اعم از جماد و نبات و حیوان مزاج خاصی دارد و در انسانها نیز همانطور که هیچوقت اثر انگشت دو نفر مشابه نیست مزاج افراد مختلف هم دقیقا مشابه نیست، افزود: آشنایی با مزاج در مواردی مانند ازدواج و انتخاب همسر، ارتباط با همسر و فرزندان در خانواده و ارتباط با همکاران هم کمک کننده است و اگر افراد از مزاج و خصوصیات یکدیگر آگاه باشند می توانند حدس بزنند که در شرایط مختلف، هیجانات و تنش های زندگی، طرف مقابل چه واکنشی نشان خواهد داد و با رفتار مناسب از اختلافات جلوگیری خواهند کرد و تعامل بهتری خواهند داشت. همچنین با شناخت مزاج می توان افراد را در انتخاب شغل متناسب راهنمایی کرد.
وی تصریح کرد: مزاج افراد در طول زندگی تحت تاثیر سن، سبک زندگی و عادات، آب و هوا، بیماریها و مشکلات روحی و روانی تغییر می کند تعیین مزاج به تجربه و دانش فراوان نیازمند است اما می توان بر اساس 4 کیفیت اصلی یعنی گرمی-سردی و تری-خشکی، 9 دسته کلی (گرم ، سرد، خشک ،تر ، گرم و خشک ، گرم وتر ، سرد و خشک ، سرد و تر و معتدل ) برای مزاج در نظر گرفت و افراد را در این دسته ها قرار داد.
معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در طب ایرانی برای تعیین مزاج علائمی لمس پوست بدن، چاقی و لاغری، مو، رنگ پوست بدن، وضعیت هیکل، تاثیر پذیری از سردی و گرمی، تری و خشکی، نحوه انجام فعالیتها، فضولات دفع شده، خواب و بیداری، وضعیت روحی و روانی وجود دارد.
شایان ذکر است دوره آموزشی"مزاج شناسی" ویژه پرسنل مرکز بهداشت شماره 5 شهرستان مشهد با حضور رئیس مرکز ، معاون فنی و جمعی از کارکنان این مرکز برگزار گردید.