مسئول دبیرخانه ستاد كشوری دخانیات در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی کشورگفت: روساي ادارات دولتی موظف هستند در صورت سیگار كشیدن كارمندان به آن‌ها تذكر شفاهی و كتبی دهند و اگر این تذكرات نتیجه‌بخش نبود، «كسر حقوق» را براي این‌كارمندان اعمال كنند.

 

 

خدیجه محصلی افزود: طبق قانون ممنوعیت استعمال دخانیات، سیگار كشیدن در ادارات دولتی و خصوصی ممنوع است و كارمندان باید این‌موارد را به رئیس اداره اطلاع دهند.

وی در عین حال گفت: سیگار كشیدن نباید در مكان‌هاي عمومي باشد و حتی نبايد دود سیگار به فضای اداری برسد.
محصلي یادآور شد: این قوانین باید در بخش خصوصی نیز رعایت شود و وزارت بهداشت، تمام مصوبات درباره استعمال دخانیات را با جديت پیگیری می‌كند

گفتنی است : قانون جامع کنترل دخانیات برای کنترل مصرف دخانیات علاوه بر این موضوع، نکات قابل توجه دیگری نیز دارد.

این قانون در کشور ما در سال 1385 در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است و ممنوعیت مصرف و عرضه مواد دخانی در اماکن عمومی، ممنوعیت فروش مواد دخانی به افراد زیر 18 سال، افزایش قیمت مواد دخانی و مالیات این محصولات و ممنوعیت فروش محصولات دخانی به صورت فله‌ای، باز یا نخی از جمله مفاد این قانون است.

براساس همین قانون، الصاق تصاویر و پیام‌های هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار که در بسیاری از کشورها نتایج مثبتی داشته، در کشور ما نیز در حال اجراست.

اما حقیقت ماجرا این است که سیگار کشیدن یک مساله شخصی نیست و اتفاقا احترام به حقوق دیگران در کنار بحث سلامتی، پایه اولیه قوانین ضدسیگار در دنیا را بنا گذاشته است.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد قرار گرفتن به مدت 5 دقیقه در معرض دود سیگار می‌تواند خطرناک باشد و سالانه عده زیادی غیرسیگاری اعم از مادران باردار، کودکان و نوزادان بر اثر بیماری‌های ناشی از سیگار و دود سیگار در معرض خطر قرار می‌گیرند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image