مدیر سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، گفت: در سال 1396 تلاش شد تا دو هزار و 217 دوره آموزشی برای پرسنل دانشگاه برگزار شود؛ که تا کنون بالغ بر 614 هزار و 753 نفر ساعت دوره آموزشی برای پرسنل انجام شده است.
عبدالله ریحانی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص برگزاری دوره های مختلف آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به برگزاری دوره های آموزش توانمند سازی مدیران بیمارستانی اشاره کرد و گفت: این دوره ها؛ که اصطلاحا به نام تی او تی((TOT شناخته می شود در نوبت اول با مجموع هفت دوره در دانشگاه برگزار و نوبت دوم آن 10 روز قبل در بیمارستان دکتر شیخ آغاز شد.
وی از طراحی و رونمایی یک دوره کتاب پنج جلدی توجیحی بدو خدمت برای کارکنان دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: این دوره اکنون برای 840 نفر از پرسنل جدید الاستخدام در هشت حوزه امتحانی برگزار شده است و نکته قابل توجه استفاده از روش های نوین تدریس و آموزش مانند OJT و OSCE در دوره های آموزشی دانشگاه است.
مدیر سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در آخرین اقدام ظرف چند روز آینده از سامانه طراحی و ایجاد بانک مدرسان دانشگاه رونمایی خواهد شد؛ که این مهم در اولین فرصت با حضور ریاست دانشگاه و معاون توسعه مدیریت و منابع انجام می شود.
ریحانی از برگزاری نخستین دوره آموزشی احیای قلبی ریوی پیشرفته (ACLS) در دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: رئیس دانشگاه در جلسه 10 روز قبل خود با حضور روسای بیمارستان های مشهد تاکید بسیار زیادی بر تقویت اورژانس های بیمارستان ها داشته و این در حالی اتفاق افتاد که در نیاز سنجی های انجام شده نیز ضعف عمده ای در بیشتر بیمارستان ها در هماهنگی پرسنل کد 999 و تیم احیا مشاهده شده بود.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده و دستور معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در متمرکز شدن بر تقویت اورژانس های بیمارستانی، تصمیم بر تقویت پرسنل اورژانس در احیای قلبی و ریوی به عنوان زیربنایی ترین اقدام اورژانس ها گرفته شد.
مدیر سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، تاکید کرد: از این جهت دوره ای بر اساس استاندارد بین المللی (EHE) که یک استاندارد امریکایی است و در 65 کشور دنیا در حال آموزش دادن می باشد در دانشگاه برگزار شد؛ که امیدواریم با برگزاری این کارگاه ها موفق به ارتقای مهارت و کیفیت خدمات پرسنل اورژانس در بحث احیاء شویم.
ریحانی بیان داشت: این دوره به صورت یک فرایند دائم در حال انجام است و تمام پرسنلی که به نوعی درگیر بحث احیا در بیمارستان های دانشگاه می باشند این دوره یک روزه را خواهند گذراند.
وی آموزش را یکی از پایه های نگهداشت نیروی انسانی دانست و ابراز داشت: در تمام استانداردهای دنیا تمام دانش آموختگان دانشگاهی پس از مدتی در حرف پزشکی بین یک تا دو سال باید بازآموزی داشته باشند.
مدیر سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: به طور حتم مدرک دانشگاهی نمی تواند رافع مهارت های افراد باشد و این مهارت است؛ که علم و لزوم استفاده از علم را به صورت عملی مشخص می کند؛ لذا آموزش حتما باید در دستور کار تمام سازمان ها قرار گیرد و دانشگاه نیز از این قاعده مثتثنی نیست.
ریحانی مهارت را رکن اساسی حرفه های خدمت گذار به مردم دانست و تصریح کرد: دوره پیشرفته احیای قلبی و ریوی در میان همکاران فراگیر با استقبال زیادی روبه رو و نحوه آموزش این دوره به شکلی بود که اشتیاق در برگزاری این دوره برای دیگر همکاران پرسنل اورژانس به وضوح قابل مشاهده بود.
وی بیان داشت: موضوعات دوره های آموزشی بر اساس نیاز سنجی آموزشی است که طبق وظایف شغلی در هر رشته شغلی شناسایی و برای کل پرسنل دانشگاه بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه از سوی پرسنل مشخص می شود.