چاپ

356.jpg - 48.90 kBرئیس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به جایگاه علمی این دانشکده گفت: دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد در رتبه‌بندی‌های پژوهشی کشور همواره جزو سه دانشکده برتر بوده و اساتید آن از چهره‌های باسابقه و شناخته‌شده ملی در حوزه طب ایرانی هستند. همچنین این دانشکده تنها مرکز کشور است که رشته طب سوزنی را به‌صورت رسمی ارائه می‌دهد و به‌عنوان قطب طب سوزنی کشور شناخته می‌شود.

دکتر سیدکاظم فرهمند در گفت‌وگو با خبرنگار وب‌دا با اشاره به جایگاه علمی و ساختاری این دانشکده اظهار کرد: دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد از معدود دانشکده‌های کشور است که برای هر دو گروه اصلی خود، یعنی طب ایرانی و طب سوزنی، موفق به اخذ مجوز قطعی از وزارت بهداشت شده است. تاکنون حدود ۶۰ نفر متخصص در این دو رشته از این دانشکده فارغ‌التحصیل شده‌اند که هم‌اکنون در نقاط مختلف کشور، به‌ویژه در استان خراسان رضوی، در حال ارائه خدمات درمانی به مردم هستند.

وی افزود: در حال حاضر نیز حدود ۵۰ دانشجو در این دو رشته مشغول به تحصیل هستند که همگی پزشکانی هستند که آگاهانه این مسیر تخصصی را انتخاب کرده‌اند و به‌زودی وارد نظام سلامت کشور خواهند شد. با توجه به نیاز روزافزون جامعه به طب مکمل و طب ایرانی، حضور این پزشکان متخصص می‌تواند نقش مؤثری در کاهش مداخلات درمانی افراد غیرمتخصص ایفا کند و مسیر دسترسی مردم به خدمات علمی، ایمن و مبتنی بر شواهد را هموار سازد.

سلامتکده‌ها و خدمات درمانی

رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر درمانگاه طب ایرانی و طب سوزنی این دانشکده در بیمارستان امام رضا(ع) فعال است، گفت: علاوه بر آن، یک سلامتکده طب ایرانی در مرکز بهداشت ثامن فعالیت دارد که نه‌تنها شهروندان، بلکه برخی مهمانان و حتی گردشگران خارجی نیز به آن مراجعه می‌کنند و فارغ‌التحصیلان دانشکده در این مرکز به ارائه خدمات درمانی مشغول هستند.

توسعه زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی

دکتر فرهمند با اشاره به استقرار دانشکده در ساختمان جدید تصریح کرد: با انتقال به ساختمان جدید، بسیاری از مشکلات زیرساختی از جمله فضای اتاق رزیدنت‌ها، کتابخانه، آزمایشگاه‌ها، سالن جلسات و فضای کاری اساتید به‌طور کامل برطرف شده است. پیش از این، برخی از اتاق‌های اساتید به‌صورت مشترک استفاده می‌شد، اما اکنون دانشکده از فضایی استاندارد و مناسب برای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی برخوردار است.

وی افزود: با حمایت دانشگاه و معاونت آموزشی، مشکل کمبود اعضای هیأت علمی در هر دو رشته طب ایرانی و طب سوزنی برطرف شده و در حال حاضر هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و بستر مناسبی برای تربیت نخبگان فراهم شده است.

رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد با بیان اینکه اساتید این دانشکده علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، حضور فعالی در کنفرانس‌های بین‌المللی داشته‌اند، اظهار کرد: همکاران علمی ما در کشورهایی مانند اسپانیا، مکزیک و چین به‌عنوان سخنران علمی شرکت کرده‌اند و در سطوح دانشگاهی و ملی نیز موفق به کسب عناوین استاد برتر و استاد نمونه شده‌اند. در هر دو رشته، اساتیدی با مرتبه استادتمام حضور دارند و برخی دیگر نیز در آستانه ارتقا به این مرتبه هستند.

وی همچنین با اشاره به نیاز برخی شهرستان‌ها به پزشک طب ایرانی گفت: با فارغ‌التحصیلی دانشجویان فعلی، به‌زودی این کمبودها تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

گسترش همکاری‌های بین‌المللی

 دکتر فرهمند در ادامه به فعالیت‌های بین‌المللی دانشکده اشاره کرد و گفت: در حوزه روابط بین‌الملل و از طریق دفتر امور بین‌الملل دانشگاه، همکاری‌هایی با کشور ترکمنستان در دست اقدام است که از جمله آن‌ها می‌توان به ترجمه کتاب‌های مرتبط با گیاهان دارویی ترکمنستان اشاره کرد. این همکاری‌ها می‌تواند نقش مؤثری در توسعه تعاملات علمی و فرهنگی دو کشور داشته باشد.

وی افزود: با فعالیت‌های انجام‌شده در زمینه جذب دانشجویان خارجی، امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اقدامات شاخص و قابل توجهی در این حوزه باشیم.

رئیس دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد همچنین از برگزاری حدود ۴۰ جلسه فرهنگی به‌صورت هفتگی برای اساتید دانشگاه خبر داد و گفت: این برنامه‌ها در راستای تقویت فعالیت‌های فرهنگی و ارتقای فضای علمی دانشگاه برگزار می‌شود.

دکتر فرهمند در پایان ضمن تبریک دهه مبارک فجر به مردم، اساتید و دانشجویان و گرامی‌داشت یاد امام راحل(ره) و شهدا، بر توفیق الهی در مسیر خدمت‌رسانی هرچه بیشتر و مؤثرتر به مردم عزیز تأکید کرد.