دكتر رضا شم آبادي، مسئول سلامت روان بيمارستان قائم (عج) از جمله پرسنل متعهد و پر تلاش بیمارستان قائم (عج) است که پس از گذراندن تحصیلات عالیه در مقاطع کارشناسی ( دانشگاه فردوسي مشهد )، کارشناسی ارشد ( دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران) و دکترای دانشگاه فردوسی مشهد، فعالیت شغلی خود را در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج) آغاز نموده و هم اکنون رسالت های مختلفی از جمله؛ مسئول واحد سلامت روان بیمارستان قائم (عج) مشهد ، دبیر کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه ای بیمارستان قائم (عج) مشهد، مسئول گیرنده خدمت بیمارستان قائم (عج) مشهد و ... را در این مجموعه بیمارستانی عهده دار می باشد. پایگاه خبری وبدا، در مصاحبه ای با دکتر شم آبادی، جزئیات بیشتری از فعالیت های علمی- پژوهشی و اجرایی وی در فضای بیمارستان قائم(عج) را منعکس نموده که شرح آن را در ادامه می خوانید:
وب دا: ضمن سپاس از حضورتان در این گفتگو، لطفا در خصوص رسالت های خود در مجموعه بزرگ بیمارستان قائم (عج) توضیحاتی بفرمایید؟
بنده در حال حاضر مدیر و مؤسس مرکز تخصصی سایکوسوماتیک خراسان هستم و همچنین مسئول واحد سلامت روان بیمارستان قائم (عج) مشهد ، دبیر کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه ای بیمارستان قائم (عج) مشهد، مسئول گیرنده خدمت بیمارستان قائم (عج) مشهد و سابقا کارشناس (نماینده) واحد های سلامت روان بیمارستان های زیر مجموعه علوم پزشکی مشهد، مدیرداخلی پلی کلینیک تخصصی خدمات روان شناسی و مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد، مسئول طراحی و تدوین مدل های روان شناختی مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی روان شناس و مدرس ارگان های مختلف از جمله علوم پزشکی، دانشگاه فردوسی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، آموزش و پرورش، جهاد دانشگاهی، امور شاهد و ایثارگران، روزنامه خراسان، بهزیستی، تامین اجتماعی، بیمارستان های خصوصی و... ضمن اینکه دارای یک کتاب و ۱۳ مقاله خارجی و داخلی نیز بوده ام.
وب دا: آیا در مسیر پیشرفت تحصلی و شغلی با چالش روبرو بوده اید؟ د صورت مثبت بودن پاسخ بفرمایید چگونه آنها را حل کرده اید؟
بله، زندگی سراسر چالش است و رشدی آدمی نیز معمولا در کنار سختی ها افتاق می افتد؛ کمک روان درمانگر در روش های مدیریت زندگی علمی ثابت شده است.
وقتی من رواندرمانگر و روان شناس هستم از این چالش ها و مراقبت از روان خود مصون نیستم و حتما بایستی رواندرمانگری من نیز توسط همکاران دیگر انجام شود و همچنین بعد علمی کار ما نیز توسط سوپروایزر و مراقبان آموزشی انجام می شود که آن نیز مراقبت کننده است چون خیلی از چالش ها از جلسات رواندرمانی و نوع کار روانشناس می تواند بروز کند.
بایستی ما در موضوع سلامت روان مثل پزشکی و مراقبت از جسم هر لحظه و یا حداقل هر روز با خودآگاهی و تن آگاهی از وضعیت روان خود و ارتباط بین جسم و روان اگاه باشیم و هفته ای یک بار به رواندرمانگر جهت بررسی آن با فرد دیگر مراجعه کنیم.
وب دا، آیا خانواده هم در پیشرفت های تحصیلی و کاری شما نقش داشتند؟
من در يك خانواده معمولي با سطح تحصيلات غير دانشگاهي پرورش پيدا كردم و پدرم هميشه به درس و پیشرفت تحصيلي اهميت مي دادند و يكي از توصيه هاي پدرم همیشه، اين بود كه تا هر زماني تحصيل كردي من حمايت مي كنم، اما معمولا من را همراه خود به بازار مي بردند و در كنار ايشان بودم. با توجه به اينكه مادرم به فعاليت هاي فرهنگي و گروهی اهميت مي دادند، بنابراين سعي داشتند من در مدارسي تحصيل كنم كه اين فرآيندها در آنجا به نحو احسن انجام مي شد.
همسرم نيز در رشته خودم تحصيل كرده است و از بعد ازدواج همسرم علاوه بر وظايف همسرداري و خانه داري متقابل، به پيشرفت علمي يكديگر كمك كرده ايم. من زمانيكه ازدواج كردم دانشجوي ارشد بودم و در اين دوران توانستم، موفقيت هايي را نيز كسب كردم.
وب دا: اوقات فراغت خود را به چه فعاليت هايي اختصاص مي دهيد؟
من سعي مي كنم در طول هفته چند نوبت براي ورزش به باشگاه بروم و چنانچه فرصت نكنم حتما پياده روي مي كنم و ورزش هوازي را انجام مي دهم. همچنین زمان هايي را متمركز مي كنم به جسم، تا از افكاري كه در ذهنم است فاصله بگيرم و مديتيشن، ريلكسين و تمرينات آگاهي از بدن را انجام مي دهم. همین طور فرزندی يك سال و هفت ماهه دارم و زماني را در طول روز براي بازي با فرزندم در نظر مي گيرم. هفته اي يك بار يا هر دو هفته يك بار به ديدار با خانواده ام مي روم و همچنين با دوستانم ارتباط برقرار مي كنم.