دکتر غلامحسن خدايي طي حکمي به سمت مشاور رييس دانشگاه و رييس مرکز تحقيق و توسعه سياستهاي دانشگاه علومپزشکي مشهد منصوب شد.
به گزارش وبدا، دکتر مصطفي مهرابيبهار، رييس دانشگاه علومپزشکي مشهد در بخشي از اين حکم آورده است: "نظر به مراتب تعهد، تخصص و سوابق ارزنده علمي و اجرايي، جنابعالي به اين سمت منصوب شدهايد. اميد است با بکارگيري توان و ظرفيت اعضاي هيأت علمي و پژوهشگران دانشگاه و همچنين استفاده از تجربيات ساير سازمانها نسبت به طراحي و اجراي تحقيقات کاربردي به منظور رفع نيازهاي بخشهاي مختلف و ارتقاي ساختار سازماني و بهينهکردن فرآيند تصميمگيري کلان، سنجش مستمر ميزان رضايت مخاطبان از خدمات ارايه شده، افزايش بهرهوري سازماني و نيز تدوين برنامه راهبردي و بلندمدت دانشگاه موفق و مؤيد باشيد.
دکتر غلامحسن خدايي متولد شهريور 1334 شهرستان قوچان استان خراسان رضوي، فارغالتحصيل دکتري داروسازي ازدانشگاه مشهد و معاون فني مرکز بهداشت استان خراسان رضوي که درمدت 30 سال از بهترين دوران عمر خود همواره براي اعتلاي بهداشت و سلامت مردم اين مرز و بوم، صادقانه تلاش کرد ه است و با وجود افتخاربازنشستگي درسال 1391 ولي همچنان دغدغه ارتقاي سلامت مردم راداشته وعلاوه بر مديريت فصلنامه کشوري بهورز به عنوان دبيرکميته احصاي شاخصههاي سلامت ومشاور فني معاونت بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد و ازارديبهشت1393 باابلاغ وزارتي به عنوان ناظرملي تحول برنامههاي سلامت درحوزه بهداشت به مردم خدمت ميکند.
همانطورکه مستحضريد: سلامت با ابعاد چهارگانه جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي هدف اصلي حوزه بهداشت است که رسيدن به آن نيازمند وجود ساختار لازم (شبکه بهداشت و درمان) و شناخت صحيح از وضعيت موجود و تدوين برنامه عملياتي متناسب با نيازها و منابع موجود و اجراي دقيق آن در سطوح مختلف با نظارت دقيق بود که آقاي دکترخدايي در طول 28 سال خدمت همواره تلاش کردند با اصل قراردادن سرمايه انساني و ايجاد انگيزه و توانمنديهاي لازم (فني، ارتباطي، مديريتي) با استفاده از تکنولوژي مناسب به اهداف پيشبيني شده دست يابند و نتيجه آن دسترسي 90 درصد مردم به مراقبتهاي اوليه بهداشتي و کاهش مرگ و مير کودکان زير يکسال از120 در يکهزار به 22 در هزار وکاهش مرگ مادران از 50 در يکصدهزار به 12 در يکصدهزاررسيد و مهمتر از آن، تربيت مديران متعدد و جلب مشارکت بيش از 16هزار داوطلب سلامت و انتشار مجله بهورز در طول 24سال با تيراژ 50هزار جلد هرفصل براي نظام سلامت کشور و تربيت 270نفر دارويار براي خراسان رضوي ازديگرتلاشهاي ايشان است.
اهم فعاليتها وديدگاههاي آقاي دکترخدايي
- توسعه مهارتهاي مديريتي کارکنان نظام سلامت (فني، ارتباطي، مديريتي) در سطوح مختلف شبکه از مديران استاني تا بهورزان از طريق برگزاري دورههاي آموزشي و انتشار مجله بهورز در طول 24 سال
- فراهمآوردن مهارت برنامه عملياتي در سطوح مختلف شبکه به منظور ايجاد تفکر فرآيندي و تيمي ارزيابي، برنامهنويسي و اجرايي که موجب بهرهبرداري بهتر از فرصتها و نقاط قوت و رفع ضعفها و کنترل تهديدها شد و اين امر موجب شد با تغييرات متعدد مديريتي در کشور و محدوديت منابع، مشکلي در ارايه کمي و کيفي خدمات بوجود نيايد.
- توسعه فرهنگ مشارکت در استفاده از خدمات و کمک در ارايه خدمات (داوطلبان سلامت مردمي و ادارات) که به جبران کمبود منابع منجر شد.
- ايجاد تفکر انديشيدن به جاي فراگرفتن صرف انديشهها، به منظور فراهمآوردن اعتماد به نفس در کارکنان براي پيداکردن راهحل مسايل و تصميمگيري بموقع باتوجه به شرايط و نياز هر برنامه.
- انتشار مجله بهورز به عنوان تنها نشريه فراگير تخصصي بهداشت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي با شمارگان 50 هزار جلد براي همه دانشگاههاي علومپزشکي کشور.
- ارايه طرح کميسيون و اصلاح شيوه زندگي براي اولين بار در کشور به استانداري و فعال کردن در موضوعات (مهارتهاي ازدواج، مديريت استرس، مديريت نشاط، تحرک، تغذيه و...) و تهيه کتابهاي مرتبط در اين زمينه.
- برگزاري اولين همايش کشوري پژوهش در شبکههاي بهداشتي درماني کشور با شرکت يکهزار و 500 نفر و ارايه مقالات.
- تهيه و چاپ کتاب « ديروز من، امروز ما» با همکاري تعدادي از همفکران که تا کنون 13 بار تجديد چاپ شده است.
- توسعه مشارکت بخشهاي غيردولتي در قالب ماده 192 بطوري که کميت و کيفيت خدمات توسط بخش خصوصي بيش از 30درصد افزايش يافت.
- اعتقاد به کار تيمي و فرآيندي.
- اعتقاد به سرمايه انساني به عنوان مهمترين منبع مديريت.
- اعتقاد به نقش کليدي مشارکت مردم و ساير بخشهاي توسعه در سلامت.
- اعتقاد به خودمديريتي (مديريت از درون تا از برون).
- اعتقاد به آموزش و توسعه مهارتهاي ارتباطي به عنوان خودشکوفايي افراد براي خدمت بيشتر.
- اعتقاد به توسعه چگونه انديشيدن براي حل مسائل به جاي انتقال انديشهها و مديريت دستوري.
- اعتقاد به توسعه رضايتمندي و اعتماد مردم به نظام سلامت.
- اعتقاد به تفکر پژوهش و بهرهبرداري درست از آمار در مديريت صحيح و کاهش هزينهها و بالابردن کميت و کيفيت خدمات.
- اعتقاد به تفکر خودمراقبتي (Healthcare) به عنوان کليديترين رمز موفقيت.
به گزارش وبدا، مستندات مسؤوليتهاي اجرايي (37 مورد)، دورههاو فعاليتهاي آموزشي (44مورد)، تأليفات (40مورد)، مقالات (99مورد)، پژوهش ها (56مورد)، دبير يا عضو شوراها و کميتههاي تخصصي (47مورد)، تقديرنامه ولوح سپاس (41مورد) به شرح پيوست تقديم ميشود.