مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مدیریت منابع فیزیکی در سال جدید چشم انداز ویژه ای را برای خود در نظر گرفته است که مهم ترین آن ایجاد و نگهداری زیر ساخت های بهداشتی ودرمانی است.
مهندس علی رحیمی در گفتگو با وب دا، خاطر نشان کرد: در اجرای برنامه های ملی، این مدیریت حائز رتبه نخست در طرح احداث 21 هزار تخت بیمارستانی در سطح کشور شد، اظهار کرد: اتمام عملیات عمرانی بیش از 96 درصدی پروژه های تعریف شده در طرح تحول نظام سلامت، دارا بودن بیشترین تعداد پروژه بهداشتی در تفاهمنامه بهداشتی دانشگاه و تکمیل بیش از 93 درصد از تعهد انجام شده در این تفاهم نامه در بازه زمانی دو ساله با توجه به کمبود اعتبار موجود از دیگر افتخارات این مدیریت است.
وی اظهار کرد: مدیریت منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بهبود و ارتقا سطح سلامت جامعه و امکانات بهداشتی- درمانی به ویژه در مناطق محروم استان متولی پروژه های عمرانی بهداشتی و درمانی دانشگاه است از همین رو در سال گذشته بیش از 200 پروژه ساختمانی به همت این مدیریت ساخته شده است.
اجرای بیش از دویست پروژه بهداشتی ودرمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در سال گذشته، بیش از 200 پروژه اعم از خانه بهداشت، مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت، ستاد شبکه، زیست پزشک، اورژانس 115، کلینیک ویژه و اورژانس بیمارستانی را تکمیل و بهره برداری رسید.
مهندس علی رحیمی افزود:علاوه براین عملیات اجرایی دو پروژه کلان دانشگاه که بیمارستان 320 تختخوابی شهید هاشمی نژاد، بیمارستان 64 تختخوابی گلبهار، و آغاز عملیات اجرایی دو پروژه اورژانس و درمانگاه بیمارستان امام خمینی (ره) فریمان و ساختمان پژوهشگاه دانشگاه بود در سال 97 انجام شده است.
مهندس رحیمی اظهار کرد: ساخت بیمارستان های مختلف، بهره برداری از بخش های بستری، توسعه تخت های بیمارستانی، ایجاد خانه های بهداشت و توسعه خدمات رفاهی از جمله اقداماتی است که در راستای خدمات کمی و کیفی در مناطق مختلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
وی افزود:توسعه و ایجاد یک هزار و ۲۰۰ تخت بستری با زیر بنایی بالغ بر ۹۵ هزار متر مربع از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید به شمار می رود؛ علاوه براین بیمارستان ۶۱۰ تختخوابی امام رضا(ع)، بیمارستان ۲۱۷ تختخوابی فوق تخصصی کودکان اکبر، بیمارستان ۳۶ تختخوابی باخرز، بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی فریمان، بیمارستان ۳۵ تختخوابی خلیل آباد و توسعه بیمارستان امام خمینی درگز به ۹۴ تخت بستری از اقدامات دیگر معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی شهید هاشمی نژاد مهمترین پروژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد
وی با اشاره به اینکه همچنین پروژه اورژانس ۱۲۰ تختخوابی بیمارستان قائم(عج) و بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی شهید هاشمی نژاد نیز با زیر بنای ۴۶ هزار متر مربع از دیگر اقدمات مدیریت منابع فیزیکی است، اظهار کرد: در سال های اخیر ۳۲۰هزار متر مربع فضای جدید به مجموع فضاهای درمانی، بهداشتی، آموزشی و خدماتی این دانشگاه افزوده شده است.
مهندس رحیمی با بیان اینکه از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون ۳۲۰ هزار متر مربع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازسازی و بهسازی شده است و این اقدام تحول جدی در کیفیت فضای فیزیکی ایجاد نموده است، خاطر نشان کرد: این پروژه ها در تمام مناطق زیر پوشش دانشگاه از روستاهای دور افتاده در قالب اجرای ساخت خانه بهداشت تا شهرهای بزرگ در قالب ساخت بیمارستان به اجرا در آمده است؛ همچنین می توان از بهره برداری از پروژه مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی سپید در سال۹۶ به عنوان یکی از برجسته ترین اقدامات معاونت در این حوزه اشاره کرد.
مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این معاونت فاز یک بیمارستان هزار تختخوابی در شهرک دانش و سلامت، تکمیل عملیات ساخت پاراکلینیک ابن سینا مشهد، احداث تسهیلات زایمانی ، احداث ساختمان ستاد مرکز بهداشت شهرستان رشتخوار و احداث آزمايشگاه مرکزامام خميني (ره) بیمارستان تایباد نیز انجام شده است؛ تصریح کرد: در این دانشگاه بیمارستان ۶۴ تختخوابی گلبهار در ۱۰ هزار متر مربع، کلینیک های ویژه طالقانی، هاشمی نژاد، کاشمر، تایباد، گلبهار و خواف در شش هزار و ۹۲۴ متر زیر بنا و اورژانس کامیاب و طالقانی در پنج هزار و ۵۳۴ متر زیر بنا در دست اقدام است.
اجرای طرح ارتقای هتلینگ در تمامی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه
وی با بیان اینکه اجرای طرح ارتقای هتلینگ در تمامی بیمارستان های زیر پوشش از جمله قائم(عج)، شهید کامیاب، ابن سینا و حجازی از دیگر اقدامات به شمار می رود، عنوان کرد: این برنامه در بیمارستان قائم(عج) که در ۱۵ بخش در فضایی بالغ بر ۱۸ هزار متر مربع طرح ارتقای هتلینگ به اجرا در آمده است، تحولی اساسی در زیر ساخت و تاسیسات و فضای بخش ها ایجاد نموده است.
مهندس رحیمی گفت: احداث ۳۸ پایگاه سلامت شهری، احداث ۴۰ خانه بهداشت، ۷۴ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۱۲ ساختمان ستاد مرکز بهداشت و ۴۹ زیست پزشک از دیگر اقدامات انجام شده به شمار می رود.
وی با بیان اینکه همچنین در راستای گسترش خدمات، اجرای پروژه های مرکزشیمی درمانی و غربالگری سرطان امام رضا (ع) و بیمارستان امید، بلوک زایمانی قوچان، بلوک های زایمانی سرخس، کلات، کاشمر، اورژانس بیمارستان شهدای قوچان، دیالیز بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان و دیالیز بیمارستان لقمان حکیم سرخس نیز در دست اقدام است، اضافه کرد: در حال حاضر در معاونت توسعه دانشگاه ۱۵۰ پروژه بهداشتی در استان خراسان رضوی با ۲۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیر بنا با پیشرفت ۹۸ درصدی و ۹۷ پروژه بهداشتی در ۵۰ هزار متر مربع زیر بنا با پیشرفت ۶۷ درصدی در حال اجراست.
مهندس رحیمی با بیان اینکه در ایجاد فضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حوزه آموزش و پژوهش نیز توجه شده است، ادامه داد: ساخت دانشکده داروسازی، دانشکده طب سنتی، مرکز گسترش سلامت با زیربنای ۲۴ هزار و ۶۶۰ مترمربع و توسعه زیر ساخت های پژوهشی در پژوهشکده بوعلی بخشی از طرح هایی است که در حوزه های مختلف به اجرا در آمده است.
وی افزود: سوله مرکز رشد، آزمایشگاه، کارگاه نیمه صنعتی تولید دارو، بیوکلین روم، کانکس لب و واحدهای زیر ساختی است که با زیر بنای دو هزار و ۵۰۰ متر مربع اجرا شده است.
مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: توسعه پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با زیربنای سه هزار و ۵۰۰ متر مربع شامل آمفی تئاتر دانشکده، دانشکده طب سنتی و درمان مکمل، دانشکده دندانپزشکی، مرکز مدیریت بحران و حوادث پزشکی و بانک چشم از دیگر پروژه های اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رود.
مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فعالیت های این مدیریت را می توان به چند بخش تقسیم نمود که هر کدام با ماهیت ویژه ای که دارند خدمت رسانی به گروه خاصی از مراجعین و کارکنان دانشگاه را پشتیبانی می کنند، عنوان کرد: احداث توسعه و بهسازی فضاهای مورد نیاز، بررسی فضاها و امکانات موجود وتجزیه و تحلیل ، شناخت کمبودها ، نگهداشت پیشگیرانه و تعمیر و نگهداری منابع فیزیکی موجود دانشگاه به خصوص تأسیسات الکتریکی و مکانیکی و نیز شناخت پیمانکارن و مشاوران قوی و استفاده از توان تخصصی آنان از عمده فعالیت های فنی و عمرانی دانشگاه محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه تمام تلاش و توان کارکنان در این حوزه بر این است تا با برنامه ريزي، راهبري و نظارت عاليه بر احداث، بهسازي و نگهداشت كليه فضاهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد و با استفاده از دانش نوين فني- مهندسي، مديريت پروژه و توان تخصصي موجود در كشور و رويكردی مبتنی بر رعايت استاندارد، كيفيت، سرعت و كمترين هزينه ممكن عمل نمایند، تصریح کرد: حفظ و ارتقای کرامت انسانی در تمامی شئونات کاری و فعالیتهای عمرانی پیمان اخلاقی حاکم بر تمامی اقدامات است ؛چراکه نتيجه نهايي ارتقا فعاليتهاي عمراني دانشگاه، نقش موثري در بهبود خدمات بهداشتي- درماني و آموزش پزشكي در استان خراسان رضوي خواهد داشت.
کمبود نیروی انسانی چالش پیش روی مدیریت منابع فیزیکی دانشگاه
وی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در حوزه طراحی و نظارت، عدم تطابق اعتبار مصوب و تخصیص شده با سرعت بالای پیشرفت پروژه های عمرانی ، کمبود اعتبار، عدم ثبات اقتصادی بازار به ویژه در حوزه مصالح و تجهیزات پروژه های عمرانی از جمله چالش های پیش روی مدیریت منابع فیزیکی است، گفت: استفاده و تکیه بر توان فنی و مهندسی و تولیدی متخصصین داخلی و تجربیات کسب شده در 6 سال پر کار پروژه های عمرانی در حوزه بهداشت و درمان در سطح کشور در دولت تدبیر و امید نیز افق پیش روی این مدیریت برای سال 98 است.