رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر یکی از راههای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید مثل گواتر استفاده از نمک تصفیه یددار است که متاسفانه امروز شاهدیم با استفاده از نمکهای دریا و صورتی و آبی و... کمبود ید در جامعه نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا  افزود: با توجه به اهمیت ید در متابولیسم بدن و نیاز ان در سوخت و ساز و تکامل جنین، در رشد و نمو دوران جنینی و بعد از آن و نقش ید در رشد و تکامل کودکان و استعداد ذهنی آنها، وضعیت میزان ید در مادران باردار و دانش آموزان بررسی شده است.

وی اظهار کرد: طبق نتایج بررسی کشوری میزان ید در مادران باردار کمتر از میزان استاندارد می باشد. کمبود ید در مادران باردار می تواند منجر به کاهش ضریب هوشی، عقب ماندگی ذهنی و اختلالات شناختی در نوزاد شود.

دکتر اباصلتی ضمن تاکید بر اینکه مصرف نمک بایستی کم اما همان مقدارکم از نمک تصفیه یددار باشد، توصیه کرد: عموم مردم برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، از نمک تصفیه یددار استفاده کنند و مادران باردار علاوه بر استفاده منطقی و محدود شده از نمک یددار  از سه ماه قبل از بارداری تا پایان ماه چهارم از مکمل یدوفولیک استفاده نمایند.

877.jpg - 82.05 kB

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image