مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد دسترسی به آب آشامیدنی سالم و ارتقاء کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی را از اولویتهای برنامههای سال ۱۴۰۴حوزه بهداشت برشمرد و گفت: بازدیدهای کارشناسان بهداشت محیط از کلیه سامانه های آبرسانی شهری و روستایی به منظور بررسی کیفیت آب آشامیدنی براساس چک لیست های ارزیابی ریسک انجام می شود و نواقص موجود به تفکیک هریک از اجزای سامانه آبرسانی (منجمله منابع آب ، خطوط انتقال ، مخازن، واحدهای تصفیه و گندزدایی ، شبکه توزیع تا نقطه مصرف) شناسایی و به شرکت/ امور آب و فاضلاب اعلام می شود تا در سریعترین زمان نسبت به رفع نواقص اقدام گردد.
دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برنامه ایمنی آب شهری و روستایی در سطح 30 شهر و روستای تابعه دانشگاه اجرا شده یا در حال اجراست که 10 مورد آن موفق به اخذ "گواهینامه ایمنی آب" شده اند، افزود: در صورت عدم توجه به کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی احتمال بروز و شیوع بیماریهای واگیردار منتقله از آب وجود خواهد داشت و آب ناسالم می تواند در کمترین زمان ممکن، سلامت جمعیت فراوانی از افراد جامعه را به خطر انداخته و علاوه بر خسارات جدی برحوزه بهداشت و درمان ، هزینه های جانی ، مالی و روانی فراوانی را به جامعه تحمیل نماید.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از وظایف اصلی کارشناسان بهداشت محیط، انجام نمونه برداری و آزمایشات کنترل کیفی آب و مطابقت نتایج با استاندارد ملی است ، کنترل روزانه میزان کلر آزاد باقیمانده و کدورت و PH آب آشامیدنی با وسائل پرتابل و همچنین نمونه برداری میکروبی و شیمیایی آب از سامانه های آبرسانی در مناطق شهری و روستایی می باشد.
دکتر وفا با بیان اینکه در کلیه مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه، آزمایشگاه کنترل کیفی آب وجود دارد، تصریح کرد: در سال 1403 بیش از 13 هزار و 200مورد آزمایش میکروبی، تعداد 664 هزار مورد آزمایش کلر باقیمانده، 645 هزار مورد سنجش کدورت و بیش از 3 هزار و 600 آزمایش شیمیایی از سامانه های آبرسانی شهری و روستایی توسط مراکز بهداشت شهرستان ها انجام گردیده است.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: در قالب برنامه مدیریت ایمن سامانه های آب آشامیدنی، آزمایشات و بازدیدهای مشترک با حضور نمایندگان شرکت آب و فاضلاب انجام شده است .همچنین پیگیریها و نظارتهای مستمر و دوره ای بررعایت موازین بهداشتی، فرایند تصفیه وگندزدایی آب و کیفیت آب استخرهای شنا و پارکهای آبی تفریحی انجام و با متخلفین برخورد قانونی صورت گرفته است.