رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه ناسالم جزء 5 علت اصلی مرگ و میرها و بیماریهای ایجاد شده به واسطه آن در کشور و استان است و 54 درصد از افراد بالای 18 سال شاهد مشکل چاقی و اضافه وزن هستیم.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در بحثهای تغذیهای یکی از مشکلات عمده بحث چاقی و اضافه وزن بوده که در تمامی سنین بهخصوص کودکان، نوجوانان، جوانان و میانسالان دیده شده است.
وی تصریح کرد: اضافه وزن بین دختر و پسر تفاوت چندانی ندارد، اما در میان سالی اضافه وزن خانمها بیشتر از آقایان است، موضوعی که برای مادران ما که نقش مؤثری در موضوع فرزندآوری و حوزه جوانی جمعیت دارند، خطرناک است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما در مقوله الگوی مصرف تغذیهای بحث استفاده از فست فودها و نوشابه را به عنوان مشکل جدی در گروه سنی جوانان داریم، خاطرنشان کرد: این رویه غلط غذایی باید در تمامی گروههای سنی بهویژه جوانان اصلاح گردد، چرا که همین امر زمینه ساز چاقی و اضافه وزن و مشکلاتی همچون سکته، سرطان، نارسایی کلیه و دیابت میشود.
دکتر اباصلتی افزود: ما در بحث ید سیاست نمکهای یددار را در کشور داریم تا عوارض ناشی از کمبود ید کاهش یابد، اما متأسفانه با توجه وجود نمکهای تقلبی، رنگی و دریایی میزان ید در ادرار مادر باردار کافی نیست و این موضوع موجب تولد نوزادانی با مشکلات بینایی، شنوایی، بهره هوشی کم و عدم وزن مناسب مواجه میشود و اگر آن تولد 2 قلو و بیشتر باشد خطراتش در سلامت نوزادان متولد شده بیشتر است.
وی با تأکید بر اینکه گرچه مصرف بالای نمک مضر است، اما حذف آن هم به هیچ عنوان توصیه نمیشود، گفت: ما در کنار مصرف به اندازه نمک یددار به تمامی گروههای سنی، مصرف قرص مکمل یدوفولیک را هم به مادران باردار توصیه میکنیم، مکملی که در مراکز بهداشت به صورت رایگان عرضه میشود؛ البته باید اشاره کنیم که مابقی گروهها نیازی به این مکمل ندارند و بهتر است که از نمک یددار به میزان استاندارد استفاده کرده و از مصرف نمکهای فاقد مجوز و غیرقابل تأیید که بسیار آسیبزا بوده و هست به شدت خودداری نمایند.
دکتر اباصلتی تأکید کرد: 58 درصد از مادران باردار خراسان رضوی میزان ید کمتر از حد نرمال را دارند و این موضوع هم برای مادر و هم برای جنین مضر است.
وی با اشاره به نقش بسیار مهم تغذیه سالم در سلامت جامعه، بیان کرد: تغذیه ناسالم جزء 5 علت اصلی مرگ و میرها و بیماریهای ایجاد شده به واسطه آن در کشور و استان بوده و در این خصوص میتوان به بیماریهایی همچون دیابت، سرطان، نارسایی کلیه و سکتههای مغزی و قلبی و عوارض ومشکلات ناشی از این بیماریها به واسطه مصرف تغذیه ناسالم اشاره کرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: تغذیه سالم جزء مهمترین مواردی است که در سلامت جسم و رشد بدن تأثیر میگذارد و نکته بسیار مهم در این خصوص این است که تغذیه نه تنها بر سلامت و رشد، بلکه بر احساسات و خلق و خوی افراد نیز تأثیر دارد و ما نباید از این موضوع بسیار مهم در بحث حفظ سلامت خودمان، خانوادهمان و اطرافیانمان غافل شویم.