طرح بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی همزمان با سراسر کشور در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرایی خواهد شد.
به گزارش وب دا، این طرح 29 آذر الی 14 دی ماه به منظور ترویج فرهنگ کاهش مصرف قند، نمک، و چربی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های غیر واگیر اجرا می شود.
به همین منظور نشست هم اندیشی سياستگذاري و تدوين برنامه اجرايي بسيج ملي کاهش مصرف قند،نمک و چربي در راستای جلب همکاريهاي بین بخشي دستگاه هاي سهيم در امر تغذيه و امنيت غذايي استان خراسان رضوي و در جهت ارتقاء سواد سلامتي و دسترسي مردم به غذاي سالم و با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکي مشهد، قائم مقام رییس دانشگاه در امور مشارکتهاي اجتماعي سازمانهاي مردم نهاد و خيريههاي حوزه سلامت، قائم مقام معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و جمعي از مديران دانشگاه و ساير ادارات و بخشهاي توسعه استان در محل دفتر رياست دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد در اين نشست ضمن تاکيد بر ضرورت تغذيه مناسب در ارتقاء سلامت جامعه اظهار داشت: به منظور دستیابی جامعه به تغذيه سالم، اطلاع رساني به تنهايي کافي نبوده و ميبايست راهکارهاي عملي و دسترسي هم وجود داشته باشد.
دکتر مصطفی مهرابی بهار با اشاره به اينکه تغيير رفتار، زمان بر است گفت: ميبايست با صرف زمان و با کمک ساير بخشهاي توسعه به اصلاح الگوي تغذيه جامعه بپردازيم.
دکتر مصطفي مهرابي بهار در ادامه به ضرورت کنترل و نظارت بر ايمني مواد غذايي اشاره نمود و گفت : بايد صنايع را به سمت توليد مواد غذايي کم نمک و کم شيرين و کم چرب سوق داده و از اين طريق ذائقه جامعه را تغيير دهيم.
کارشناس مسئول بهبود تغذيه مرکز بهداشت استان نیز در این نشست با اشاره به اینکه تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند، نمک و چربي را از مهمترين عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير برشمرد و گفت : حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند.
دکتر زهرا اباصلتی مصرف قند و شکر روزانه افراد را 66 گرم عنوان کرد و گفت : اين در حالي است که براساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصيه شده است.
دکتر زهرا اباصلتي افزود: افزايش مصرف روغن و چربي بويژه چربيهاي اشباع از طريق مصرف بيرويه فستفودها و غذاهاي چرب و سرخ شده نيز موجب افزايش شيوع بيماريهاي غيرواگير شده است.
وي سرانه مصرف روزانه روغن و چربي را در کشور 46 گرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف روزانه روغن و چربي در کشور 35 گرم بیشتر از سبد غذايي مطلوب است.
دکتر اباصلتي همچنين متوسط مصرف نمک را در کشور 8/10 گرم اعلام نمود که اين ميزان بيش از 2 برابر مقدار توصيه شده سازمان جهاني بهداشت ميباشد.
بازنگري تفاهمنامه و اصلاح مفاد آن، اضافه نمودن دستگاههاي متولي غذا در تفاهم نامه، پيگيري عقد تفاهم نامه با امضاء بالاترين مقام دستگاهها ، تشکيل کميته اجرايي تفاهم نامه و دبيرخانه دائمي در دانشگاه، پيگيري اعمال ماده 37 قانون مبني بر ممنوعيت تبليغات آسيب رسان بر سلامت، استفاده از نتايج پژوهش هاي انجام شده در تغذيه مردم استان، انجام پژوهش در خصوص مداخلات انجام شده در راستاي رفع معضلات تغذيه استان، مشارکت همه بخشهاي توسعه در اجراي بسيج آموزشي کاهش مصرف نمک ، چربي و قند از 29 آذر لغايت 14 ديماه و استفاده از ظرفيتهاي آموزشي سازمانها در امر اطلاعرساني بسيج آموزش، مانند شبکههاي اجتماعي، رابطين سلامت، سپاه و حلقه صالحين را از مصوبات این نشست بود.









