رییس گروه بیماری های واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 62 درصد طغیان ها و یا مسمومیت های رخ داده در خراسان رضوی و کشورمان منشاء غذایی دارد.
به گزارش وب دا، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه از ابتدای سال گذشته تاکنون 215 طغیان یا مسمومیت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی ثبت شده است افزود: طغیان هنگامی رخ می دهد که دو یا چند نفر و بیشتر به خاطر مصرف یک ماده غذایی آلوده و یا آب آلوده دچار مسمومیت شوند.
وی از ثبت 50 طغیان یا مسمومیت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتدای امسال خبر داد و گفت: میزان طغیان های ثبت شده در خراسان رضوی طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است که یکی از علل آن گسترش فرایند ثبت طغیان ها است.
وی ادامه داد: بسیاری از طغیان ها در خراسان رضوی و کشور اتفاق می افتد اما گزارش نمی شوند و بر اساس استانداردهای جهانی حد انتظار تعداد طغیان ها چهار درصد جمعیت کودکان زیر چهار سال در یک منطقه را شامل می شود.
به گفته وی، بر اساس جمعیت خراسان رضوی تعداد طغیان های رخ داده قابل انتظار در این استان 250 مورد در سال می باشد و هر ساله شاهد ثبت بیشتر طغیان ها در این استان هستیم.
مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد طغیان های رخ داده طی سالهای 93 و 94 در مناطق زیر پوشش این دانشگاه را به ترتیب 92 و 160 مورد عنوان کرد.
دکتر نهبدانی در ادامه اظهار کرد: 62 درصد طغیان ها و یا مسمومیت های رخ داده در خراسان رضوی و کشورمان منشاء غذایی دارد.
وی ادامه داد: بر طبق بررسی های انجام شده، منشاء 9 درصد مسمومیت های رخ داده آلودگی آب، 9 درصد به طور مشترک با منشاء آب و غذا و بقیه هم علت نامشخص دارند.
وی با بیان اینکه مسمومیت های خانگی بیشترین علل طغیان ها در ایران و جهان به شمار می روند، افزود: طغیان ها بسته به محل رخ داد آنها به بخش های خانگی، رستوران و مجالس تقسیم بندی می شوند.