با اجرای طرح تحول سلامت، و گسترش خدمات پیشگیرانه ،کشیدن دندان نسبت به قبل از اجرای طرح تحول سلامت، 5.8 درصد کاهش یافته است.
به گزارش وب دا، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن تبریک روز دندانپزشکی ( 23 فروردین ماه ) از تلاش های همه دست اندرکاران این حوزه در سطح دانشگاه قدردانی نمود.
دکتر سید کاظم فرهمند گفت: پیشگیری از ایجاد مشکلات دندانی و بهبود شاخص DMFT (مجموع دندانهای پوسیده، از دست رفته و ترمیم شده) از اهم اهداف برنامه تحول سلامت در حوزه سلامت دهان و دندان است.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اجرای برنامه دندانپزشک خانواده روستایی در مراکز روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت، افزایش خدمات پیشگیری همچون ترمیم و فیشورسیلانت به میزان 300 درصد نسبت به قبل از اجرای برنامه و افزایش برنامه های آموزشی، معاینه و وارنیش فلوراید در مدارس ابتدایی را از دستاوردهای اجرای برنامه تحول سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برشمرد.
در ادامه رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز ضمن تبریک روز دندانپزشک گفت: با استقرار 3 دستگاه کلینیک سیار دندانپزشکی در سال گذشته در حاشیه شهر مشهد، شاهد افزایش خدمات دندانپزشکی به جمعیت این مناطق بوده ایم.
دکتر سید بهمن کلالی افزایش خدمات در مراکز خدمات جامع سلامت شهری با جذب دندانپزشک در قالب برونسپاری خدمات با استفاده از توان بخش خصوصی را از برنامه های سال جاری خواند.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان دانشگاه در ادامه از شهروندان خواست مراجعه سالانه حداقل 2 بار به دندانپزشک را در برنامه خود داشته باشند.
وی همچنین به رعایت بهداشت دهان و دندان و انجام حداقل 2 بار مسواک و یک بار نخ دندان در روز، انجام وارنیش فلوراید جهت گروه سنی 3 تا 14 سال به منظور استحکام دندانها و مقاوم شدن در برابر پوسیدگی های دندانی، مراقبت از دندان 6 (اولین دندان دائمی) در کودکان بالاتر از 6 سال، نظارت بر نحوه مسواک زدن کودکان زیر 6 سال و توجه ویژه به دندان های شیری و مراقبت و نگهداری از آنها تا سن ریزش دندان های شیری تاکید کرد.