مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی برای 310 هزار و 349 نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه که شامل 12.43 درصد افراد بالای 30 سال می شود صورت گرفته است.
دکتر محمد جعفرصادقی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص تلاش های این حوزه در شناسایی بیماران مبتلا به بیماری های غیر واگیر، گفت: در خطر سنجی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در افراد مشخص می شود؛ که چند درصد از افراد در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اولین علت مرگ در کشور به دلیل شیوه و سبک زندگی، کاهش تحرک، مصرف فست فودها، شیرینی ها و چاقی شناخته می شود و این در حالی است که بیش از 50 درصد مردم از چاقی رنج می برند.
وی افزود: در خطر سنجی صورت گرفته 82 درصد مردم یعنی حدود 254 هزار و 900 نفر خطر قلبی و عروقی کمتر از 10 درصد داشتند. بر این اساس هر چه درصد خطر کمتر از 10 درصد باشد توصیه ما مراجعه سالانه یک بار جهت انجام خطر سنجی به مراکز بهداشتی است.
دکتر صادقی تاکید کرد: از این تعداد 29 هزار و 736 نفر خطر ابتلا بین10 تا 19 درصد را نشان دادند؛ که 9.5 درصد افراد جامعه هدف را شامل می شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: حدود 13 هزار و 292 نفر یعنی 4.28درصد از افراد نیز در خطر ابتلای 20 تا 29 درصد بیماری های قلبی و عروقی و 12 هزار 421 نفر خطر ابتلای بالای 30 درصد را دارا بودند؛ که چهار درصد جمعیت هدف را شامل می شود.
وی بیان داشت: این افراد باید هر سه ماه یک بار جهت بررسی و خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی به مراکز بهداشتی مراجعه و آموزش های لازم جهت دریافت شیوه صحیح زندگی را دریافت کنند این در حالی است؛ که تمام افراد قرار گرفته در خطر ابتلای 30 درصد، به پزشک متخصص قلب و عروق و سطح دو ارجاع داده می شوند.
دکتر صادقی به شناسایی بیماران دیابتی و فشار خون اشاره کرد و گفت: در این میان در دانشگاه مشهد 123 هزار و 754 نفر بیمار مبتلا به فشار خون بالا، 65 هزار و 490 نفر بیمار دیابتی و 53 هزار و 679 نفر بیمار مبتلا به چربی خون بالا شناسایی شده اند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی که بیشترین علت مرگ و میر خصوصا در میانسالی را به دنبال دارد در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است و سند استانی این بیماری ها به همت معاونت اجتماعی و بهداشتی دانشگاه نوشته و رونمایی شده است.
وی افزود: در راستای این سند تلاش هایی در حوزه بیماری های سرطانی گرفته شده است؛ که شناسایی بیماران سه سرطان شایع در استان کلورکتال( مردان)، سرویکس و پستان(زنان) را به دنبال دارد.
دکتر صادقی ابراز داشت: در سرطان پستان حدود 241 هزار و 755 نفر مورد معاینه قرار گرفتند؛ که از این تعداد هفت هزار و 500 نفر مشکوک به بیماری، شناسایی و نمونه برداری از هزار و 23 نفر انجام شد؛ که در نهایت 61 مورد بیمار مبتلا به سرطان پستان شناسایی شده اند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درمان سرطان پستان را با توجه به داروهای شناسایی شده امکان پذیر دانست و خاطر نشان کرد: شناسایی این بیماران در مراحل ابتدایی نگرانی مرگ و میر در خصوص بیماری سرطان پستان را از میان می برد.
وی یادآور شد: در خصوص سرطان سرویکس نیز اقدامات زیادی از جمله انجام حدود هزار و 954 مورد پاپ اسمیر غیر طبیعی انجام شده است؛ که 45 فرد مشکوک شناسایی و ارجاع این افراد به سطح دو را به دنبال داشته است.
دکتر صادقی تاکید کرد: در خصوص سرطان کلورکتال نیز تا کنون 138 هزار و 993 نفر بررسی شدند؛ که برای شناسایی از تست فیت (وجود خون مخفی در مدفوع) استفاده شده است. بر این اساس 964 مورد دارای تست فیت مثبت بوده اند؛ که از این تعداد حدود 142 مورد شناسایی و به سطح دو ارجاع داده شده اند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: در خصوص بیماری های واگیر نیز با توجه به قرار داشتن در فصول بهار و تابستان و فعالیت کنه ها و بیماری تب کریمه کنگو نیز اقدامات خوبی در دست انجام است.









