چاپ

دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان فعالیت و سوخت و ساز بدن در ماه مبارک رمضان کاهش می یابد گفت: در روزه داری از پرخوری در سحر و افطار باید پرهیز شود.

دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: در زمان روزه داری سوخت و ساز بدن و فعالیت بدنی کاهش می یابد بنابراین، بدن به دلیل تغییرات متابولیکی نیاز به میزان غذا و کالری کمتری نسبت به روزهای عادی دارد.

وی با بیان اینکه برخی از افراد در ماه مبارک رمضان آخرشب مقداری سحری می خورند و دیگر سحر برای خوردن غذا از خواب بیدار نمی شوند، افزود: حتما باید سحر برای خوردن غذا بیدار شد کسانی که زودتر از موقع سحر غذا می خورند تا زمان افطار مدت طولانی تری را گرسنه می مانند که این موضوع اثرات منفی روی فعالیت های هورمونی و متابولیکی خواهد گذاشت.

دکتر نوروزی اظهار داشت: در سحر به هر اندازه که غذا بخوریم تا 4 ساعت و نیم بعد غذا تکلیفش از بابت هضم، جذب و دفع مشخص می شود بنابراین هرچقدر غذای مفصل خورده و پرخوری شود تاثیری در سیر ماندن به مدت طولانی در طول روز ندارد.

دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواد نشاسته ای و پروتئین در سحر مناسب هستند، تصریح کرد: تخم مرغ میزان نشاسته و پروتئن خوبی دارد، میوه های تازه مانند سیب و نوشیدن شیر که مواد پروتئینی و چربی مفید دارد و چندین ساعت در طول روز قندخون را کنترل می کند موادغذایی موثری برای سحری می باشند.

وی در ادامه افزود: در زمان افطار نیز بهتر است بین غذای اصلی و سبک فاصله ای حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه باشد غذای سبک مانند خرما، نان و پنیرو یک  کاسه سوپ است. افطار باید با مایعات ولرم شروع شود مایعات خیلی داغ یا خیلی سرد که باعث تحریک معده می شود، توصیه نمی شود.

دکتر نوروزی همچینن توصیه کرد: بهتر است در فاصله افطار تا سحر از موادغذایی فیبر دار مانند میوه ها به ویژه میو های آبدار مانند هندوانه استفاده کرد.