استادیار دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: روزهداری در سوءمزاج های سرد و تر اثرات بسیار سودمندی دارد و اگر آداب سحری و افطاری به درستی رعایت شود برای ارتقاء تندرستی و رفع بیماری های متابولیک بخصوص افزایش لیپیدها، کبد چرب و فشار خون بالا اثربخش است.
دکتر مجید انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار وبدا خاطر نشان کرد: در این ماه مبارک، نیروی معنوی و الهی به روزهداران مومن در برابر گرسنگی و تشنگی، شکیبایی و طاقت میبخشد اما کسانی که مزاج گرم و خشک دارند و بخصوص نوجوانان، برای جبران تشنگی و کاهش رطوبت بدنی نیاز به تدابیری دارند تا بتوانند از مواهب ایام روزهداری به طور کامل بهرهمند شوند.
دکتر انوشیروانی نوشیدن ماءالشعیر طبی را برای تعدیل حرارت مفرط و حفظ رطوبتهای بافتی و تسکین تشنگی توصیه کرد و اظهار داشت: این ماءالشعیر با ماءالشعیر صنعتی متفاوت است و می توان آن را در منزل تهیه کرد که دستور تهیه ماءالشعیر طبی به این روش است که 50 گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن چهار لیوان (یک لیتر) آب بیفزایید، درب ظرف را بگذارید و محتویات را با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و پخته برسند این زمان به طور متوسط 50 دقیقه طول می کشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه اظهار داشت: پیش از سرد شدن جوشانده جو، آن را صاف کنید و سپس در جای خنک قرار دهید و روزی 2 تا 3 لیوان از آن بنوشید از این چهار لیوان آب، بیش از سه لیوان جوآب یا همان ماءالشعیر طبی به دست می آید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری میباشد.
دکتر انوشیروانی در خصوص عملکرد این نوشیدنی طبی گفت: نوشیدن جوآب (ماءالشعیر طبی) میتواند فرد را در برابر استرس گرمایی و تشنگی محافظت کند و به کسانی که مزاج گرم و خشک دارند کمک می کند تا رطوبت بدنشان بهتر حفظ گردد و از خشکی پوست، زردی رنگ پوست بدن، گودافتادگی چشم ها، یبوست، غلظت خون، تحریک پذیری عصبی، و آزردگی کلیوی احتمالی پیشگیری شود.
وی همچنین تصریح کرد: کسانی که معده سرد یا تر دارند بهتر است در هر لیوان ماءالشعیر طبی یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند.