عضو هیات علمی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برای جبران کم آبی بدن در ماه رمضان و فصل تابستان گفت: شربت خاکشیر، شربت تخم شربتی، شربت لیموترش با عسل، شربت بیدمشک و ... از شربت های مناسب در ماه رمضان و فصل تابستان هستند.
دکتر محمد نظری در گفتگو با وب دا اظهار داشت: با توجه به گرمای فصل و روزه داری در این ایام ،بدن دچار کم آبی شده و عطش بر روزه دار غالب می شود بدین منظور تدابیری باید اندیشید تا جبران کم آبی شود و از طرفی به بدن نیز آسیب نرسد.
این متخصص طب ایرانی در این راستا توصیه کرد: بین وعده افطار تا سحر از نوشیدنیهای مناسب از قبیل شربت خاکشیر باید استفاده شود که این شربت شامل یک قاشق غذاخوری خاکشیر است که باید در یک لیوان آب جوش مدت ده دقیقه دم بکشد، بعد با یک قاشق مرباخوری شکر مخلوط و میل شود.
متخصص طب سنتی ایرانی به شربت لیمو ترش با عسل اشاره و بیان کرد: آب یک عدد لیمو با یک قاشق عسل و مقدار لازم آب جوشیده خنک مخلوط و میل شود همچنین شربت بیدمشک و شربت تخم شربتی مفید است و توصیه می شود که جرعه جرعه میل شود و نوشیدن ناگهانی آن موجب رفلاکس می شود.
وی در ادامه اظهار داشت: دمنوش بهار نارنج با عسل، دمنوش بابونه با عسل، دمنوش گل گاوزبان "یک قاشق غذاخوریگل گاو زبان به همراه سه عدد مغز فندق کوبیده شده و یک عدد لیمو عمانی سوراخ شده با دو لیوان آب جوش که به مدت نیم ساعت دم کشیده است" از دیگر نوشیدنی های مناسب در فاصله افطار تا سحر به شمار می رود.
دکتر نظری همچنین به دمنوش ریحان با عسل، دمنوش اسطوخدوس با عسل، دمنوش رزماری با عسل نیز اشاره و تصریح کرد: همین تدابیر را می توان در فصل تابستان نیز انجام داد، مضافاً بر اینکه مصرف میوه های فصل و سبزی ها نیز توصیه می شود.
وی با توصیه بر مصرف سبزی و میوه مناسب فصل تابستان از قبیل آلو، توت، توت فرنگی، هندوانه، خیار، آلبالو، زردآلو و ... گفت: مصرف این میوه ها علاوه بر اینکه آب تحلیل رفته بدن را تأمین می کنند، برای برطرف کردن و پیشگیری از ابتلا به یبوست نیز مفید هستند.
متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه غذاهای مناسب فصل تابستان بیشتر غذاهای خنک و مایعات توصیه می شود، اظهار داشت: انواع آش ها شامل آش آلو، آبغوره، سماق، تمر هندی، آش رشته، دوغ، ماست و خیار یا آبدوغ با خیار توصیه می شود و از مصرف زیاد گوشت و مغزها پرهیز شود.









