استادیار دانشکده طب ایرانی با بیان اینکه آلبالوی شیرین رسیده مایل به گرمی و تری معتدل است، گفت: آب آلبالوی ترش می تواند در کاهش پرفشاری خون موثر باشد.

دکتر مجید انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: آلبالو در کتاب های مفرده شناسی ایران، بنام قراصیای ترش آمده است طبع آن مانند میوه هایی مانند انار و سیب و پرتقال، بسته به این است که چه مزه ای داشته و در چه مرحله ای از رسیده بودن باشد.

وی افزود: میوه‌ها، غذاهای فراسودمند یا عملگر (functional food) به شمار می‌آیند و علاوه بر سودمندی‌های تغذیه‌ای، اثراتی بر کارکرد اعضا و مزاج بدن نیز دارند بنا به آموزه‌های طب ایرانی، میوه‌ها هرچه رسیده‌تر و شیرین‌تر باشند تاثیر غذایی زیادتری دارند و اثرات گرمی‌بخش بیشتری نیز ایجاد می‌کنند، به این ترتیب میوه‌هایی مانند آلبالو، انار و سیب تا وقتی ترش، سفت و نرسیده باشند تاثیر غذایی کمتری دارند و بیشتر اثرات سردی‌آور و خشکی‌زا بر بدن انسان ایجاد می‌کنند.

دکتر انوشیروانی همچنین بیان کرد: این میوه ها هنگامی که شیرین، نرم و رسیده شوند تاثیر غذایی بیشتری خواهند داشت و اثرات گرمی‌بخش و تری‌آور معتدل پدید می‌آورند بدین ترتیب آلبالوی ترش نیم‌رس، سرد و خشک است، ولی آلبالوی شیرین رسیده مایل به گرمی و تری معتدل می‌باشد.

وی اظهار داشت: البته آلبالو یا سیب هر چه شیرین شوند باز شیرینی آنها به حدی نمی رسد که با خرما یا عسل قابل مقایسه باشند و بنابراین میزان گرمی آنها باندازه خرما یا عسل نخواهد بود.

این عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی با بیان اینکه آلبالوی شیرین و سیب شیرین در افراد گرم مزاج زیان آور نیست تصریح کرد: آلبالو به خصوص اگر مایل به ترشی باشد در تسکین تشنگی موثر است و برای مقابله با گرمازدگی و رفع علائم آن کارآمد می باشد و برای این منظور می توان آن را بصورت خام یا به صورت شربت کم شیرین مصرف کرد.

استادیار دانشکده طب ایرانی شربت ترکیبی آلبالو و سکنجبین را برای کاهش تشنگی و کاهش علائم گرمازدگی موثر دانست و بیان کرد: آلبالوی ترش و شیرین در رفع دل‌آشوبه، تهوع و تلخی دهان ناشی از برگشت صفرا به معده نیز بسیار سودمند است.

دکتر انوشیروانی در ادامه افزود: دمنوش آلبالوی خشک یا آلبالوی تازه، نوشیدنی دلپذیر و سودمندی است که می توان آن را گاهی بجای چای معمولی نوشید و بخصوص در افرادی که فشار خون بالا دارند، سودمند است.

وی همچنین اذعان کرد: اخیراً محققان دانشگاه نورث آمبریا در انگلستان در مطالعه ای مشاهده کرده اند  که افرادی که 60 سی‌سی آب آلبالوی نسبتا ترش رقیق‌شده با کمی آب بنوشند پس از 3 ساعت فشار خونشان 7 درصد کاهش می یابد و همین میزان کاهش فشار خون برای کم شدن خطر سکته تا 38 درصد، یا بیماری قلبی تا 23 درصد کافی است.

استادیار دانشکده طب ایرانی با اشاره به اینکه اثر ضد فشار خون آب آلبالوی ترش احتمالا مربوط به اسیدهای فنولیک در این میوه است، تصریح کرد: آلبالو در شرایط تشنگی و غلبه حرارت و پرفشاری خون توصیه می شود.

دکتر انوشیروانی همچنین بیان کرد: غذاهایی مانند آلبالو پلو و خورش آلبالو نیز در گذشته در سفره ایرانی رایج بوده‌اند و اکنون نیز می‌توانیم سفره‌های خود را با این خوراکهای سودمند و خوشمزه بیاراییم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image