استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه، بهداشت شخصی و خانوادگی، فعالیت فیزیکی سه عامل مهم در مراقبت و پیشگیری عفونت در کودکان در منزل می باشد.
دکتر عبدالکریم حامدی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: بیماریهای عفونی در کودکان از شیوع فراوانی برخوردار هستند بطوریکه همه کودکان به نوعی در معرض بیماریهای عفونی می باشند.
وی افزود: مراقبت و پیشگیری در بیماریهای عفونی نسبت به بیماریهای دیگر اثر بیشتری دارد و مراقبت و پیشگیری در منزل با کمترین هزینه قابل انجام است.
دکتر حامدی در ادامه با اشاره به مراقبت و پیشگیری عفونتهای کودکان در منزل اظهار داشت: مراقبت و پیشگیری بستگی به نوع عفونت و راه انتقال و گسترش آن همچنین وضعیت ایمنی میزبان دارد بطور کلی عوامل مراقبت و پیشگیری عفونت در کودکان در منزل یکی تغذیه و دیگری بهداشت شخصی و خانوادگی و عامل سوم فعالیت فیزیکی کودک است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان کرد: عامل اول و سوم برای بهبودی هر چه سریعتر خود کودک است و عامل دوم علاوه بر بهبودی سریعتر کودک برای عدم گسترش عفونت به اطرافیان نیز ضروری می باشد.
وی در خصوص تغذیه این کودکان تصریح کرد: تغذیه یکی از اصول اولیه مراقبتهای بهداشتی کودکان است برای اینکه کودک سالمی داشته باشیم باید وضعیت تغدیه او در سنین مختلف مناسب و صحیح باشد تغذیه خوب و منطقی در سنین مختلف کودکی باعث پیشگیری از بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی می گردد.
دکتر حامدی در ادامه افزود: بطور مثال تغذیه با شیر مادر در دوره نوزادی و شیرخوارگی خطر ابتلا به بیماریهای عفونی را 5 تا 10 برابر کاهش می دهد .تغذیه صحیح و سالم هم در پیشگیری و هم در جریان بیماری و دوره نقاهت اثرات مفیدی دارد.
وی با بیان اینکه تغذیه و بیماریهای عفونی رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند، خاطرنشان کرد: تغذیه خوب و مناسب باعث بهبودی زودتر بیماری عفونی می شود بر عکس کودکی که از تغذیه خوبی برخوردار نباشد بیشتر به بیماری عفونی مبتلا خواهد شد و بیماری وی هم دیرتر بهبود می یابد چراکه سیستم ایمنی و دفاعی بدن برای مقابله با عفونت به همه انواع مواد غذایی مناسب و املاح و ویتامینها نیاز دارد.









