چاپ

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق آخرین آمار کشوری دومین سرطان شایع ژنیکولوژی در میان خانم‌ها سرطان تخمدان است که دارای علائم مبهمی می‌باشد.

دکتر سودابه شهید ثالث در حاشیه برگزاری سیمینار علمی تازه‌های تشخیص و درمان سرطان تخمدان، در گفتگو با وب دا؛ گفت: متاسفانه در ایران بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مراجعه دیرهنگامی به پزشکان داشته؛ که این اتفاق درمان‌ها را سخت تر و نتیجه درمان را آن گونه که مد نظر است به پزشکان نمی‌دهد.

دانشیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: آن چه که در این میان دارای اهمیت است اطلاع رسانی در خصوص این بیماری در سطح جامعه و همکاران پزشک می‌باشد؛ تا بیماران در مراحل اولیه ابتلا مراجعه و درمان مناسب را دریافت کنند.

دکتر شهید ثالث ابراز داشت: بر همین اساس در یک سمینار علمی یک روزه از تخصص‌های مختلف از جمله اساتید گروه رادیوانکولوژی، زنان، جراحی، پاتولوژی، رادیولوژی و پزشکان عمومی دعوت به عمل آورده‌ایم تا در کنار هم یافته‌های جدید در خصوص این سرطان را مورد توجه قرار دهیم.

وی به اهمیت دانش و آگاهی پزشکان عمومی در تشخیص به هنگام بیماری اشاره و ابراز داشت: در بسیاری از مواقع پزشکان عمومی در خط اول مراجعه این بیماران قرار می‌گیرند؛ بنابراین اهمیت دارد که این قشر از پزشکان در این گونه سمینارها شرکت و با علائم اولیه این بیماری آشنا شوند.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به علائم سرطان تخمدان اشاره و بیان داشت: علائم این بیماری مبهم است و ممکن است بیمار مراجعات مکرری به همکاران گوارش و پزشکان عمومی به دلیل احساس سنگینی و نفخ داشته باشد؛ که اگر پزشکان عمومی این علائم را به خوبی بدانند می‌توانند با تشخیص به هنگام به درمان بیمار کمک کنند.

دکتر شهید ثالت تاکید کرد: انواع اپیتلیال سرطان تخمدان معمولا در سنین بالای 50 و 60 سال دیده می‌شود؛ به نحوی که سن خود یکی از عوامل خطر در ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود؛ که در حال کاهش و مشاهده بیماری در سنین پایین تر نیز هستیم.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: علت قطعی یا عاملی در ابتلا به این سرطان وجود ندارد و علل مختلفی از جمله برخی فاکتورهای ژنتیکی، وجود سندرم‌های خانوادگی وبررسی ژن‌های خاص مانند BRCA1 و BRCA2 (که اگر بررسی شود احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد) را می‌توان نام برد.

دانشیار رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: برای سرطان تخمدان تست غربالگری وجود ندارد و تنها مارکرهایی بررسی شده است؛ بنابراین برای کاهش تعداد مبتلایان و درمان به هنگام بیماری باید علائم را اطلاع رسانی تا در صورت بروز اولین علائم به پزشک جهت درمان مراجعه شود.

گفتنی است سیمینار علمی تازه‌های تشخیص و درمان سرطان تخمدان به مدت یک روز در بیمارستان امید مشهد برگزار شد و با ارائه مقالات علمی متعدد و برگزاری دو نشست تخصصی، تلاش در تبادل تازه‌های علمی در خصوص این نوع از سرطان دارد.