دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تغذیه مناسب نقش موثری در پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش دارد و بر اساس بررسی های انجام شده سرطان های روده بزرگ و معده ارتباط مسقیمی با تغذیه نامناسب و سبک زندگی نادرست دارد.
دکتر عبدالرضا نوروزی با بیان اینکه بیماری سرطان پس از بیماری های قلبی و عروقی و سوانح رانندگی در جایگاه سوم مرگ و میر در کشور قرار دارد خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای سالانه چهارهزار نفر در کشور جان خود را به دلیل سرطان از دست می دهند که بخش زیادی از این بیماری ها را می توان با تغذیه مناسب و سبک زندگی صحیح پیشگیری کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: سرطانهای دستگاه گوارش به ویژه سرطان معده و روده بزرگ جزء سه سرطان شایع در کشور است و مطالعات جدید نشان داده که ارتباط مستقیمی با روش زندگی و برنامه های تغذیه ای و سرطان روده بزرگ و معده وجود دارد.
دکتر نوروزی اظهار داشت: نتایجی که از یک طرح پژوهشی در کشور انگلستان بتازگی منتشر شد نشان داد در یک دوره 10 ساله مسائل تغذیه ای بخصوص چاقی ارتباط مستقیمی با ایجاد سرطان دارد بطوریکه چاقی سبب افزایش 1.4 برابری سرطان معده و افزایش 2.7 برابری سرطان روده بزرگ را دارد.
وی در ادامه به دیگر عوامل مرتبط با سرطانها اشاره و بیان کرد: تحقیقات نشان داده است مصرف نمک به میزان بیش از 9 گرم در روز ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
دکتر نوروزی افزود: مصرف غذاهایی شامل نیتریت، نیترات و نیتروزامین که در غذاهای با ماندگاری طولانی مدت مانند کنسروها و گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس وجود دارد آلودگی های محیطی و دودی کردن برخی غذاها، نحوه پخت و پز، غذاهای کبابی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده را افزایش می دهد.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای پیشگیری توصیه کرد: پیشگیری از چاقی و درمان چاقی به عنوان اولین راهکار برای مبارزه با سرطان معده و روده بزرگ است تعدیل در مصرف چربی ها بخصوص چربی های اشباع شده یکی دیگر از راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان معده و روده بزرگ می باشد.
دکتر نوروزی تصریح کرد: مصرف روزانه 350 گرم میوه و 750 گرم سبزی همچنین فعالیت بدنی مناسب نیز راهکاری مناسب برای پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش هستند.









