صبحانه باید ترکیبی از مواد نشاسته ای، مواد پروتئینی، چربی و فیبر باشدحکمای ایرانی برای حفظ تندرستی مردم و پیشگیری از بروز بیماری، بر رعایت تدابیر مرتبط با مزاج هر فصل برای پیشگیری از بروز بیماری‌های رایج آن فصل تاکید کرده اند.

 به گزارش وب دا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی،  حکمای ایرانی در خصوص هر فصل تدابیری را ارائه کرده ‌اند که به صورت عادت در فرهنگ بومی مردم جای گرفته است و موارد متعدد این عادات را در قالب رسم  و رسومات در مناطق مختلف کشور مشاهده می کنیم.

براي مثال، طبق رسم شمال کشور، مردم در آخرین چهارشنبه سال، آش ترش را انتخاب مي كنند و به دليل اينكه مزاج اين غذا سرد و ترش است، باعث می‌‌ شود بدن خود را با افزایش حرارت در فصل بهار تطبیق دهد تا حجم خون به طور ناگهانی در بدن افزایش نیافته و باعث بروز بیماری‌ های مرتبط با فصل بهار نشود.

 مزاج فصل بهار گرم و تر است و بهتراست، مصرف موادغذایی خون ‌ساز، مانند شیرینی‌ جات و غذاهای دارای گوشت قرمز کاهش پيدا كند تا از بروز بیماری‌های مرتبط با این فصل جلوگیری شود. 

 پزشکان طب سنتی با توصیه به پرهیز از مصرف غذاها و خوراک ‌های شور و غلیظ و ادویه‌ جات تند مانند دارچین، فلفل و زنجبیل، بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌ جات خنک و آش‌ هایی که ته ‌مزه‌ای از گوشت دارند، تاکید کرده اند.

 آب پرتقال، آب انار و آب زرشک نیز نوشیدنی‌ هایی هستند که هم از نظر مزاجی، سرد بوده و هم اينكه نوشیدنی‌ های خنکی هستند و می‌ توان از آنها در فصل بهار بهره برد.

 تعطیلات نوروز فرصتی مناسب برای بهره‌ مندی از فواید صبحانه، به عنوان مهم‌ ترین وعده غذایی، فارغ از مشغله ‌های کاری ایام سال به شمار می رود و  توصیه همیشگی پزشکان طب سنتی در ایام نوروز، غنی‌تر کردن وعده صبحانه است و اینکه اگر احساس سيري می‌کنید، یک وعده در میان غذا ميل شود.

 بهترین زمان برای ورزش کردن در فصل بهار اوایل روز و هنگام صبح و اواخر روز و هنگام غروب عنوان شده است و ورزش در فصل بهار باید آرام و طولانی‌ مدت باشد تا بیش از ایجاد گرما در بدن، سبب تحلیل مواد زائد تجمع‌ یافته در فصل زمستان شود.

 پزشکان طب سنتی با تاکید بر اینکه توصیه به عموم مردم برای انجام حجامت در فصل بهار، مبنای علمی نداشته و می ‌تواند سلامتی برخی را به مخاطره اندازد، تاکید کرده اند درست است که حکمای ایرانی بر انجام پاكسازي در فصل بهار توصیه كرده اند، اما روش پاکسازی در هر فرد باید با توجه به شرایط مزاجی و یا احتمالا سوءمزاج غالب شده بر بدن وی و توسط پزشک متخصص تعیین شود.

حکمای ایرانی با توصیه به مصرف سبزي «خرفه» در کنار وعده‌ های غذایی، آورده اند خرفه تاثیر بسیار زیادی در درمان خارش‌ های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image