چاپ

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص طب سنتی ایرانی اظهار کرد: سیب علاوه بر خاصیت غذاییت و خونسازی مزاج معتدلی داشته و در رفع غم و اندوه و ایجاد شادی و سرور نقش موثری دارد.

 دکتر غلامرضا غیور در گفتگو با وب دا گفت: فلسفه نوروز و هفت سین و سین های آن قابل توجه است و یکی از سین ها میوه شادمانی و سلامتی، سیب است.

وی افزود: سیب در زبان فارسی از ریشه سلب به معنای ساییده شده (صاف و لطیف شده) ساخته شده که واقعا این واژه برازنده ی سیب است.

دکتر غیور با بیان اینکه سیب در بسیاری از سنت های مذهبی و اغلب به عنوان میوه ممنوعه یا اسرارآمیز ظاهر می شود، اذعان کرد: تا اواخر قرن هفدهم، کلمه سیب به عنوان یک کلمه عام برای تمام میوه ها و حتی میوه هایی مثل گردو (مغز دانه ها) استفاده می شد و بسیاری از شاعران آن را مظهر حیات، مهربانی و تجلی عشق دانسته اند اما در نظر حکمای طب ایرانی به عنوان غذا و داروی مفرحی برشمرده شده که از هر سه منظر قابل تامل است.

متخصص طب سنتی ایران با بیان اینکه طبیعت شیرین آن گرم و تر بوده، تصریح کرد: خوردن و بوییدن آن نشاط آور و موجب تقویت قوای حیوانی نفسانی و تقویت قلب و مغز و کبد می شود سیب مدنظر قدما سیب قرمز می باشد و نوع زرد بیشتر از حوزه قسطنطنیه (لبنان) به ایران وارد شده است.

دکتر غیور در ادامه افزود: رب و شربت سیب در جمیع افعال قوی تر از جرم آن و جهت تفریح قلب و تقویت معده و کبد و دفع وسواس بسیار موثر دانسته شده است.

وی با اشاره به چند نکته مهم اذعان کرد: رنگ قرمز سیب مقوی قلب بوده و هر چه پررنگتر باشد این اثر قوی تر است، اشکال مختلف سیب شامل آب سیب، فالوده سیب، چای سیب و رب سیب است که هر کدام در جای خود در درمان مثمرثمر هستند.

متخصص طب سنتی ایران به دیگر خواص سیب اشاره و بیان کرد: ساختارهای شیمیایی موجود در سیب وقتی با قند همراه می شوند بهتر جذب شده و مربای سیب باید در رژیم غذایی ما گنجانده شود، بعد از خوردن سیب نوشیدن آب مضر بوده و موجب فساد در معده می شود.

دکتر غیور همچنین گفت: تمامی خواص ذکر شده مربوط به سیب شیرین رسیده است و لیکن در منابع آمده خوردن سیب ترش موجب کندی ذهن، فراموشی و مشکلات گوارشی شده و مصلح آن عسل و دارچین است.