فوق تخصص روانشناسی کودک و نوجوان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اختلالات روانشناسی کودکان و نوجوانان با آغاز سال تحصیلی مشکلاتی را برای خانواده ها و اولیاء مدرسه ایجاد می کند، بیان کرد: حل این اختلالات روانشناسی باعث می شود تا دانش آموزان با دقت وآرامش بیشتری به مباحث درسی توجه کنند.
دکتر پیمان هاشمیان، در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه با شروع مدارس سه مشکل شایع در حوزه روان، خانواده، کودکان ومسئولین مدارس را آزار می دهد ، عنوان کرد: از آن جمله می توان اختلال اضطراب، بیش فعالی و بی توجهی به مطالب درسی یا اختلال یادگیری اشاره کرد .
وی با تاکید براینکه ترس از مدرسه رفتن در دانش آموزان می تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از علل آن اضطراب جدایی است، بیان کرد: در چنین حالتی دانش آموز از ورود به محیط مدرسه خجالت می کشد و اعتماد به نفس کافی ندارد که در جمع گروه اظهار نظر کند ؛ این موضوعات باید با همکاری مسئولین مدرسه حل شود که روش های درمان دارویی و مشاوره ای برای حل این مشکل ضروری است.
دکتر هاشمیان با اشاره به اینکه گاهی از اوقات نیز کودکان در محیط مدرسه دچار اضطراب منتشر می شوند، اظهار کرد: در چنین حالتی دانش آموز از اینکه نمره کمی بگیرند و از سوی معلم مورد اذیت و آزار قراربگیرند دچار اضطراب می شود که این مشکل با علائمی مانند دل درد، سردرد، تیک عصبی و حرکاتی مانند ناخن جویدن و انگشت مکیدن همراه است ؛در چنین شرایط معلم باید آگاه باشد که ابتدا مشکلات کودکان را حل کند وبعد تدریس را آغاز کند .
فوق تخصص روانشناسی کودک و نوجوان با بیان اینکه در بیش فعالی نیز کودکان علایمی مانند فراموش کاری، تمرکز نداشتن، گم کردن وسایل ، تمام نکردن یک کار و از یک محرک به محرک دیگری رفتن را از خود نشان می دهند، بیان کرد: این رفتار و بی توجهی کودک، معلم را آزار می دهد؛ در این شرایط نیز معلم باید ابتدا موضوع را حل کند و اگر این علایم همراه با لجبازی و عدم همکاری در انجام تکالیف باشد، بسته به اینکه علایم بیمار چه چیزهایی است نیاز به خانواده درمانی و مداخله در مدرسه احساس می شود.
دکتر هاشمیان با اشاره به اینکه در زمینه اختلال یادگیری نیز معمولا بعد از اینکه مشکلات دیگر برطرف شد و بیش فعالی یا بی توجهی درمان شد اگر فرد اختلال در خواندن و نوشتن یا ریاضی پیدا کند این اختلال ناشی از مهارت های درسی ضعیف دانش آموز یا مهارتهای دیداری، حرکتی فضایی است، عنوان کرد: وقتی دانش آموزی دچار این اختلال شود نمی تواند مداد در دست بگیرد و بنویسد این موضوع نیز باید با یادگیری عمیق حل شود زیرا بسیاری از اختلال های یادگیری ناشی از یادگیری سطحی در مدارس است که این موضوع باید اصلاح شود تا مفاهیم آموخته شده در دراز مدت در ذهن فرد باقی بماند .
وی گفت: در برخی از موارد یادگیری دانش آموز در سطوح ابتدایی است و کودکان با گرفتن نمره، مهارت آموزشی را فراموش می کنند که این موضوع ناشی از فراگیری سطحی دروس توسط دانش آموزان است.









