0030.jpg - 10.62 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: در حال حاضر 40 درصد جمعیت دنیا غذای سالم نمی توانند تهیه و مصرف کنند این در حالی است که 31 درصد مواد غذایی دورریز می شود.

دکتر عبدالرضا نوروزی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه روزجهانی غذا امسال 24 مهرماه همزمان با 16 اکتبر انتخاب شده است، گفت:  هر سال سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی(فائو) با یک هدف مشخص شعار سال را انتخاب کرده است شعار امسال عملکرد حال ما آینده ما است  این بدان معناست که غذایی که ما می خوریم بر روی سلامت و طول عمر ما  و کره زمین تاثیر می گذارد .

وی ادامه داد: در حال حاضر 40 درصد جمعیت دنیا غذای سالم را نمی توانند مصرف کنند این در حالی است که 85 درصد مردم دنیا غذای کافی در اختیار دارند و میزان گرسنگی نسبت به 10 سال گذشته کاهش یافته است.

دکتر نوروزی بیان کرد: کیفیت غذای سالم نیز یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد؛ امار نشان می دهد که در مجموع 40 درصد مردم دنیا غذای سالم مصرف می کنند که  در وعده های غذایی خود میزان کافی از پروتئین، میوه جات، سبزیجات وجود دارد و چربی به خصوص چربی های اشباع شده در وعده غذایی خود را کاهش دادند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر 2 میلیارد نفر در جهان مبتلا به چاقی و واضافه وزن هستند، اظهار کرد: قیمت غذاها نسبت به 50 سال پیش کاهش یافته ست اما قیمت غذای سالم روبه افزایش بوده ولی غذاهایی که قندهای ساده، چربی و نمک زیاد دارند ارزان قیمت تر هستند .

دکتر نوروزی گفت: در دنیا 2 میلیارد نفر مبتلا به چاقی هستند و اگر با همین روند فعلی جلو برویم  به بیماریهای مزمن غیر واگیر دار مرتبط با تغذیه مبتلا خواهیم شد.

وی عنوان کرد: در کشور ما در 10 سال گذشته این افزایش ناگهانی قیمت غذاهای سالم رخ داده است و در چهار سال اخیر بر اثر تحریم بالاترین میزان افزایش قیمت ها را در میوه و سبزیجات شاهد بودیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در حال حاضر غذا و سیستم غذا خوردن بر روی محیط زیست و سلامت کره زمین تاثیر دارد؛ به نحوی که در سال 2020 در سیستم کشاورزی و غذایی یک میلیارد نفر به صورت مستقیم کار می کنند و بیشترین میزان جذب نیروی کار در سیستم غذایی کشور است.

وی در خصوص اسراف و دور ریز غذا در شرایط کنونی جامعه گفت: 14 درصد غذای ما در زمان برداشت و حمل و نقل دور ریخته می شود و 17 درصد غذا نیز هنگام مصرف دور ریخته می شود که این آمار بسیار بالایی است.

دکتر نوروزی بیان کرد: در دنیا 33 درصد غذای تولیده شده توسط کشاورزان کوچک انجام می شود که کمتر از یک هکتار زمین دارند و این افراد با اموزش و اطلاع رسانی توانستند کیفیت غذای تولید شده را بالا ببرند.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image