چاپ

 

سومین بسیج ملی آموزش همگانی و اطلاع رسانی تغذیه با تاکید بر تهیه و مصرف غذاهای بومی با ارزش غذایی بالا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد .

 

کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت : این برنامه ها به مدت یک هفته و به طور همزمان در سراسر کشور با هدف ترویج تغذیه صحیح و آموزش همگانی در استان اجرا می شود .

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه غذاهاي سنتي ما در مواجهه با فست فودها در حال نابودي هستند و دغدغه اصلي در زمينه تغذيه ، تغيير فرهنگ غذايي و تغيير ذائقه ما مي باشد خاطر نشان کرد : ویژه برنامه های هفته اطلاع رسانی تغذیه از نهم آغاز و تا 14 دی ماه ادامه می یابد .

وی  به نامگذاری ایام هفته بسیج آموزش همگانی به منظور یکسان‌سازی اهداف آموزشی اشاره کرده و گفت: 9 دی ماه تحت عنوان «سلامت تغذیه با کاهش هزینه‌ها(سلامت تغذیه با هزینه کمتر)»، 10 دی ماه تحت عنوان «سلامت تغذیه با ترویج الگوهای بومی و سنتی»، 11 دی ماه تحت عنوان «ارتقای آموزه‌های تغذیه‌ای مناسب اسلامی و ایرانی»، 12 دی ماه تحت عنوان «تقویت همکاری‌های بین‌ بخشی در جهت ارتقای فرهنگ مصرف غذاهای بومی و سنتی»، 13 دی ماه تحت عنوان «نقش رسانه‌های جمعی در ترویج غذاهای سنتی، بومی و منطقه‌ای»، 14 دی ماه تحت عنوان «سلامت تغذیه‌ای آحاد جامعه با تنقلات و میان وعده‌های بومی و سنتی» و 15 دی ماه تحت عنوان «ارتقای الگوی مصرف تغذیه صحیح در مناسبت‌های مذهبی» نامگذاری شده‌است.

وی با اشاره به اینکه  بسياري از غذاهاي بومي به مرور زمان رو به فراموشي مي روند و غذاهاي ناسالم غربي جايگزين آنها مي شوند اظهار داشت : چنانچه شناختی جامع از باورهای قدیمی و عادات غذایی گذشتگانمان که از ريشه اي كهن برخوردار است به دست آوریم و نقاط قوت غذاهاي بومی را گسترش دهیم و نقاط ضعف را برطرف کنیم، نه ‌تنها از هدر رفتن هزینه‌های خانوار جلوگیری می‌کنیم بلکه به پیشگیری از بروز بیماری‌هاي مزمن می‌پردازیم که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.