0123.jpg - 14.80 kB

حذف وعده های غذایی در ماه مبارک رمضان موجب کاهش  اثرات مفيد روزه داري بر سلامتي مي شود.

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: روزه داري در ماه مبارک رمضان با اثرات مثبتي بر سلامتي افراد روزه دار همراه است که در صورت حذف وعده هاي غذايي اين اثرات کاهش يافته و حتي ممکن است روزه داري با اثرات غیر مطلوبی همراه باشد. 

دکتر مریم علی نژاد در گفتگو با وب دا، با بیان اهمیت رعایت سه وعده غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: اصلی ترین وعده غذایی برای روزه داران " سحری" است که باید همانند وعده  غذایی ناهار همراه با حبوبات باشد و از خوردن مواد غذایی شیرین ، پر نمک و پرچرب و پروتئين زياد در وعده غذایی سحر جدا پرهیز گردد.

وی ادامه داد: مصرف قندهای ساده در وعده سحری باعث ترشح انسولین در اوايل روز می شود و به دنبال آن  قند خون فرد  کاهش يافته  و روزه دار دچار احساس گرسنگي در اوايل روز و حتي گاهي سردرد خواهد شد.

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:وعده افطاري مشابه وعده صبحانه بوده ، بهتر است با مایعات گرم ، همچون آب ولرم يا شير گرم همراه  با قندهای طبيعي مانند خرما، کشمش و عسل شروع شود تا به دنبال افزايش قند خون تا حدي اشتها  هم سرکوب شده و از پرخوري در افطار اجتناب شود و بهتر است  از مصرف زياد شيريني و زولبیا و بامیه که صرفا حاوي انرژي و قند هستند اجتناب شود.

دکتر علی نژاد با تاکید بر مصرف مایعات از افطار تا سحر اظهار داشت: برخی از افراد در اثر مصرف کمتر مایعات دچار کم آبی بدن، افت  فشار خون، دردهای عضلانی،يبوست،  سردردهای میگرنی می گردند.

 وی با اشاره به این نکته که، مصرف چای زیاد در ماه رمضان کم آبی بیشتری را به بدن فرد القاء و تشنگی را افزایش می دهد، یاد آور شد: کافئین موجود در چای موجب دفع بيشتر آب  از بدن وتشديد  تشنگی مي گردد،  پس بهتر است در فاصله بین افطار تا سحر از آب،آب ميوه هاي طبيعي و ساير مایعات ، همچنين  میوه  و سبزيجات استفاده شود.

 

خبرنگار: ابوالفضل امتحانی

 

 

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image