چاپ

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راه‌ اندازی سامانه نظارت بر فعالیت‌های درمانی در مشهد پس از ماه مبارک رمضان خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر شاپور بدیعی در نشست با مسئولان حوزه‌های پرستاری، امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی و IT وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: موضوع راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیک در حوزه درمان از 12 سال قبل کلید خورد، اقدامی که در ثبت اطلاعات دقیق بیماران و خدمت‌رسانی بهتر و مؤثرتر بسیار حائز اهمیت است و نمونه مؤفق آن در برخی از کشورها از جمله چین را دیده‌ایم.

وی تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در حوزه نسخ و پرونده‌های الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال‌های اخیر مورد توجه مسئولان سابق و کنونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته و نمونه مؤفق این برنامه‌ها را در بیمارستان علوی و همچنین مرکز درمانی ولایت مشهد با اجرای سامانه سپید داشتیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اجرای سیستم الکترونیک در حوزه درمان فرصت خدمت‌رسانی بهتر و بیشتر به بیماران را فراهم آورده است، خاطرنشان کرد: پرونده‌های کاغذی درصد زیادی از وقت پرستاران را می‌گرفت و این گروه که به‌ صورت 24 ساعته در کنار بیماران هستند، آن گونه که باید نمی‌توانستند بر بالین بیماران حاضر شوند، زیرا وقت زیادی را به ثبت پرونده‌های کاغذی اختصاص می‌دادند، اما اکنون و با فعال شدن پرونده‌های الکترونیک می‌توانند در لحظه و بدون وقفه اقدامات مورد نیاز بیماران را انجام دهند.

دکتر بدیعی افزود: سیستم HIS با وجود تمامی مشکلاتی که داشت، خللی در انجام کارهایمان ایجاد نکرد و خوشبختانه توانستیم اقدامات مؤثری در خصوص پرونده‌های الکترونیکی در بخش‌های مختلف حوزه درمان صورت دهیم.

وی با تأکید بر اینکه سامانه نظارت بر فعالیت‌های درمانی پس از ماه مبارک رمضان در مشهد فعال می‌شود و در حال حاضر اقدامات لازم جهت فعال شدن این سامانه در موعد مقرر در حال انجام است، گفت: با راه‌اندازی سامانه نظارت بر فعالیت‌های درمانی تمامی اقدامات از طریق کد ملی بیمار قابل انجام بوده و این سامانه ضمن مراقبت و پیگیری به‌ موقع موضوعات مختلف در حوزه درمان می‌تواند؛ موجب رقم خوردن اتفاقات خوبی شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: با اجرای طرح نسخ و پرونده‌های الکترونیکی ضمن عدم مشاهده خطاهای سیستم‌های کاغذی، سرعت و دقت خدمت‌رسانی به مراتب بالا می‌رود و حتی می‌توان در زمان‌هایی که بیمار وضعیتی خاص دارد اطلاعات موجود را بلافاصله در اختیار پزشک مربوطه قرار داد تا متناسب‌ترین تصمیم جهت انجام اقدامات به‌موقع درمانی صورت گرفته شود.

دکتر بدیعی بیان کرد: امیدواریم که با تلاش وزارتخانه شاهد راه‌اندازی هرچه سریع‌تر سیستم پرونده‌های الکترونیکی در حوزه‌های بهداشت و درمان باشیم تا از این طریق از فرسودگی نیروی انسانی جلوگیری شود، اقدامی مؤثری که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مؤفقیت اجرا شد و تأثیر آن در ایام بحران کرونا بیش از پیش دیده شد.

0208.jpg - 59.54 kB