اگرچه شدت و سرعت سویه اومیکرون نسبت به قبل در سطح جامعه کاهش چشمگیری داشته است، اما روزانه شاهد بستری، بیماران زمینه ای در بخش های مراقبت های ویژه به دلیل ابتلای به اومیکرون در بیمارستان ها هستیم.
متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که، در چند روز اخیر شاهد استمرار روند افزایش موارد مشکوک و مبتلا به اومیکرون در سطح بیمارستان ها بوده ایم، اظهار کرد: خوشبختانه شدت این سویه بسیار کاهش یافته و غالبا موارد به صورت سرپایی تحت درمان و مداوا قرار می گیرند.
دکتر اشرف توانایی ثانی خاطر نشان کرد: اگر چه سرعت و شدت چرخش بیماری کاهش یافته ولی همچنان نظام سلامت نگران بیماران زمینه ای است که روزانه شاهد بستری شدن برخی از این بیماران در بخش های مراقبت های ویژه هستیم، که باید همه ما با صیانت از سلامت آنان رعایت دستور العمل های بهداشتی را با جدیت دنبال کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عدم تکمیل چرخه واکسیناسیون را علت عمده مراجعه حدود 80 درصد از بیماران مبتلا و مشکوک به اومیکرون در چند روز اخیر در بیمارستان ها عنوان کرد و افزود: علاوه بر بی توجهی برخی از شهروندان جهت تکمیل واکسیناسیون، مسافرت ها و دورهمی های سال نو نیز از علل افزایش موارد در چند روز اخیر بوده است.
دکتر توانایی خاطر نشان کرد: با بازگشایی مدارس و مراکز دانشگاهی باید مراقبت ها و نظارت های پیشگیرانه بیشتری در مراکز آموزشی و همچنین در مکان های سر بسته، خودروهای عمومی به صورت مضاعف صورت بگیرد تا از چرخه تصاعدی این بیماری پیشگیری کنیم.
وی به همه دانش آموزان توصیه کرد: در مدارس برای استفاده از خوراکی از ظروف بسته بندی استفاده نمایند و به منظور پیشگیری از ابتلای به بیماری، از همدیگر خوراکی و مواد غذایی نگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کارشناسان بهداشت مدارس در خواست کرد: روزانه با آموزش و ترویج فرهنگ اطلاع رسانی، در زمینه رعایت دستور العمل های بهداشتی دانش آموزان، زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی نظارت جدی تری داشته باشند.
خبرنگار: ابوالفضل امتحانی