چاپ

015.jpg - 14.66 kBاستاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برخی از افراد پس از ماه مبارک رمضان در خوردن و آشامیدن افراط می کنند که خطراتی را برای فرد به همراه آورد زیرا بدن به یکباره تحمل این حجم از غذا را ندارد.

دکتر محمد صفریان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه پس از ماه رمضان نظم خواب و خوراک به وضعیت قبلی باز می گردد، از همین رو باید مثل ایام دیگر سال اصول تغذیه سالم رعایت شود، عنوان کرد: باید مصرف غذا به صورت متعادل و در حجم کم در سه وعده صبحانه، ناهار و شام مصرف شود .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: فرصت روزه داری ماه مبارک رمضان زمان خوبی برای تمرین دوری از پرخوری است، بنابراین باید تلاش کنیم این عادت پسندیده را در طول سال اجرایی کنیم.

دکتر صفریان با بیان اینکه از مصرف غذاهای چرب و شور باید پرهیز شود و به صورت تدریجی فعالیت بدنی باید افزایش یابد، گفت: در ماه مبارک رمضان به دلیل جلوگیری از تشنگی و عطش در طی روز فعالیت جسمی کاهش نسبی پیدا کرده که این میزان فعالیت و همچنین رعایت موارد تغذیه ای باید به صورت تدریجی به شکل عادی خود برگردد.

وی با اشاره به اینکه بهره مندی از غذاهای سالم و پرهیز از فست فود ها در حفظ سلامتی بدن نقش تعیین کننده ای دارد، بیان کرد: پرخوری پس از ماه رمضان زمینه افزایش وزن بدن را فراهم می کند که با خطراتی برای فرد همراه است از همین رو رعایت تعادل و تنوع غذایی و افزایش فعالیت جسمانی باید در دستور کار همگان قرار گیرد.

 دکتر صفریان بیان کرد: بعد از ماه رمضان، بدن نیاز دارد آهسته به وضعیت جدید عادت کند بنابراین باید ظرفیت غذا را کاهش داد به این معنا که صبحانه، ناهار و شام را حجم کمتر میل نماییم و همچنین به مقدار قابل توجهی از میوه ها و سبزی ها استفاده شود.

وی ابراز کرد: حذف وعده ناهار پس از ماه رمضان را از دیگر موارد اشتباه شایع در میان مردم است بنابراین بهترین راهکار تغذیه در هر سه وعده و با حجم اندک است.