استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شیر مادر به علت اهمیتی که از نظر بقا، رشد و تکامل، پیشگیری از بیماریهای مختلف، حفظ محیط زیست، افزایش ضریب هوشی کودک و پيشگیری از بیماریهای روانی و سرطان ها دارد کامل ترين و بهترین غذا برای نوزادان محسوب می شود.
دکتر اشرف محمدزاده در گفتگو با وب دا ضمن گرامیداشت هفته جهانی شیر مادر، با بیان اینکه ساعات ابتدایی تولد، دقایق طلایی تغذیه نوزاد با شیر مادر به شمار می رود خاطر نشان کرد: این مائده الهی تنها ماده غذایی است که کاملا متناسب با نیاز های بشر آفریده شده و موجب حفظ سلامتی، بقاء، افزایش ضریب هوشی و پیشگیری از بسیاری از بیماری می شود.
وي افزود: در روزهای اولیه بعد از زایمان، مادر قادر به توليد شیر بسيار مغذي به نام آغوز مي باشد شيرآغوز غلیظ، زرد رنگ و مملو از مواد مغذی است که به مقدار کافی برای برطرف کردن نیاز های نوزاد در پستان مادر تولید می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصريح کرد: شیرآغوز مملو از مواد ایمنی بوده و اولین واکسن نوزاد محسوب میشود که حتما بايد به نوزاد خورانده شود همچنين شيرآغوز به نوزاد تازه متولد شده کمک می کند که سیستم گوارشی به درستی خود را برای هضم شیر مادر آماده سازد.
وي اذعان داشت: مادری که باردار شده قادر به تولید شیر هم خواهد بود غالبا نداشتن شیر یک تصور کاذب در مادر است بويژه روز های اول ممکن است شیر مادر جریان کمی داشته اما همین مقدار توليد شده نیاز نوزاد را تامین خواهد کرد.
دکتر محمدزاده، به مادراني که در ابتداي دوران شير دهي داراي شير کمتري هستند توصيه کرد: با شیردهی مستمر به نوزاد، می توان موجب افزایش حجم شیر شد و این مورد بويژه براي مادران زايمان اول نیازمند آموزش و همچنين اطمینان خاطر دادن به مادر خواهد بود.
رئیس بخش مراقبت های ویژه نوزادان مجتمع آموزشي، پژوهشي و درماني امام رضا (ع) با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر باید بلافاصله پس از تولد انجام شود خاطر نشان کرد: معمولا در اغلب بیماری های مادر، منع شیر دهی وجود ندارد و مادر میتواند دارو مورد تجویز پزشک را استفاده و شیردهی به نوزاد را هم ادامه دهد.
وي ادامه داد: تغذيه مادر در دوران شير دهي وابسته به نوع غذا نيست ولي تغذيه مناسب، ميزان وتنوع مصرف مواد غذايي توسط مادر اهميت بالايي دارد.
خبرنگار: مصطفی میر صادق









