چاپ

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم این دانشگاه در حوزه بین‌المللی سازی و توسعه آن است و تمامی دانشکده های زیر پوشش باید در این مسیر فعالیت داشته باشند.

دکتر محمدعلی کیانی در نخستین نشست اعضای شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۱ که با موضوع فعالیت‌های آموزشی این شورا برگزار شد، با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی با سقف ۲۰ درصد دانشجوی ایرانی مجوز پذیرش دانشجوی غیرایرانی را داده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌‌های بزرگی همچون دانشگاه هاروارد تا ۴۷ میلیون دلار درآمد از حوزه آموزش دارند و به طور قطع ما هم می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند گردیم و در موضوع درآمدزایی نباید نگاهمان تنها در حوزه‌ درمانی و بیمارستانی باشد.

وی افزود: ما برای پذیرش دانشجوی بین‌الملل غیرتحصیلات تکمیلی سقف ۲۰ درصد دانشجوی ایرانی را لحاظ کردیم، اما برای دانشجوی تحصیلات تکمیلی سقف و محدودیتی لحاظ نشده است.

رئیس شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ظرفیت دانشکده پزشکی در حال افزایش بوده و ۶۴۰۰ مترمربع به فضای این دانشکده افزوده می‌شود، بیان کرد: همچنین بیمارستان‌های قائم(عج)، امام رضا(ع) و شهید هاشمی‌نژاد هم ۳ بیمارستان اصلی آموزشی هستند و در تلاش هستیم تا ظرفیت آموزشی بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد را تقویت نماییم.

دکر کیانی با تاکید بر اینکه ما برای ایجاد پردیس بین‌الملل برنامه ویژه داریم، گفت: در نظر داریم تا در جهت تحقق این مهم با تمام توان تلاش کنیم و در مسیر رشد و توسعه آن از ظرفیت اساتید رشته‌ها، گروه‌ها و تخصص‌های مختلف بهره‌مند گردیم.

وی افزود: معتقدیم که شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ارکان این دانشگاه بوده در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف کاری به دنبال چابک‌سازی و بازنگری فرآیندهای اجرایی در زمان کوتاه هستیم، زیرا طولانی شدن فرآیندها را یک آسیب می‌دانیم.

شورای دانشگاه دومین رکن سیاستگزار محسوب می شود

دبیر شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست اظهار کرد: شورای موسسه دومین رکن سیاستگزاری بعد از هیات امنا است که به تنظیم سیاست ها و برنامه های جاری موسسه براساس سیاست های کلان مصوب در هیات امنا و یا سایر مراجع ذیصلاح می پردازد.

دکتر عباس حیدری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه وظیفه  شورا، تنظیم سیاست ها و برنامه های جاری موسسه براساس سیاست های کلان و اسناد بالا دستی است، گفت: سیاست ها می تواند برگرفته از مصوبات هیات امنا، اسناد بالادستی دانشگاه و یا سایر مراجع ذیصلاح باشد.

وی با بیان اینکه حوزه اختیارات این شورا گسترده است، ابراز کرد: از ارزیابی کلی عملکرد دانشگاه تا بررسی و تصویب برنامه های ارائه شده توسط معاونت های مختلف و شوراهای تخصصی در حوزه اختیارات این شورا است.

دکتر حیدری با اشاره به اینکه شورای موسسه اشراف بر بقیه شوراهای تخصصی دارد، گفت:  بسیاری از مصوبات شوراهای تخصصی باید به تایید شورای دانشگاه برسد. همچنین، بررسی و تصویب دور ه ها و رشته های اموزشی جدید، همکاری موسسه با موسسات دولتی و غیر دولتی در داخل و یا خارج از کشور باید در شورای موسسه بررسی و تایید شود.

وی عنوان کرد: پذیرش دانشجو، ارتباط با دانشگاه های خارج از کشور، بررسی و  تصویب برنامه های کوتاه مدت در حوزه آموزشی و پژوهشی  از جمله وظایف دیگر شورای موسسه است.  

دکتر حیدری با اشاره به اینکه ترکیب شورای موسسه متشکل از اعضای هیات رئیسه  و روسای دانشکده ها، پژوهشکده ها و اموزشکده ها و نیز نمایندگانی از شورای های تخصصی  دانشگاه است، گفت: طبیعتا شورا باید همیشه فعال و پویا باشد و معاونت ها و بخش های دیگر دانشگاه به نقش کلیدی شورا در حوزه فعالیت خود واقف شوند، تا موارد لازم را جهت بررسی و تصویب به شورا ارجاع دهند.

حرکت در مسیر توسعه بین‌المللی سازی آموزش با افزایش میزان پذیرش دانشجویان غیرایرانی

در ادامه این جلسه معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: به دنبال توسعه زیرساخت‌های حوزه‌های پزشکی و دندانپزشکی هستیم و معتقدیم که افزایش ۲۰ درصدی طی ۴ سال آینده هم کافی نیست، اما تلاشمان این است که از ظرفیت موجود حداکثر بهره‌وری را داشته باشیم.

دکتر ابوالفضل خواجوی‌راد، با بیان اینکه ما نیازمند توجهات جدی در حوزه‌های زیرساخت، نیروی تخصصی و منابع مالی در بیمارستان‌های امام رضا(ع)، قائم(عج) و شهید هاشمی‌نژاد هستیم، خاطرنشان کرد: این 3 مرکز درمانی مهمترین بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و در نظر داریم تا این بیمارستان‌ها را در حوزه آموزش تقویت نماییم تا با حداکثر اثرپذیری در این حوزه همراه باشند.

وی اضافه کرد: یکی از مباحث مهم در حوزه آموزش بحث ارزشیابی بوده و در این خصوص شناسایی و معرفی وضعیت‌های موجود و مطلوب به همراه چالش و اقدام موثر را داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در وضعیت موجود کارها به‌صورت مقطعی انجام می‌شود، اما در وضعیت مطلوب پایش مطلوب و هدفمند شاخص‌ها و جمع‌آوری منظم داده‌ها مورد تاکید است، بیان کرد: همچنین در این خصوص باید به موضوعات بسیار مهمی همچون توانمندسازی، ترفیع و ارتقاء، تعامل فعال با دانشکده‌ها در حوزه توسعه آموزش، آموزش پاسخگو، سند توسعه متوازن آموزش علوم پزشکی، توسعه زیرساخت‌های تجهیزات آموزشی، اجرایی شدن مصوبه هیات امناء، افزایش درآمدزایی در حوزه آموزش، کارآفرینی و کسب و کارهای دانش بنیان در آموزش علوم پزشکی و آموزش مبتنی بر شبیه سازی به عنوان سازوکارهای بسیار مهم حوزه آموزش هم اشاره کرد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سند آمایش کلان منطقه در سال ۱۴۰۰ تدوین شده، اما نباید ظرفیت دانشگاه‌های بزرگ در تربیت نیروی انسانی توانمند محدود شود و معتقدیم که مدل توسعه کشور نمی‌تواند ایستاتیک باشد، بلکه باید دینامیک باشد و نباید هیچ نوع محدودیتی را برای دانشکده‌ها داشته باشیم.

دکتر خواجوی با تاکید بر اینکه در حوزه‌ آموزش اقدامات موثری در موضوعات تسریع، تسهیل، شفافیت، عدالت و جامعیت آموزشی صورت پذیرفته است، گفت: معتقدیم که فعالیت‌ها باید به‌گونه‌ای تداوم یابد که نتیجه آن منجر به حفظ و تقویت مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بشود.

وی افزود: در حوزه آموزش مبتنی بر شبیه سازی در جایگاه دوم کشور هستیم و تلاش‌های این حوزه در ایام بحران کرونا بسیار کارگشا بود و در تلاش هستیم تا ضمن حفظ این جایگاه در مسیر ارتقاء آن و همچنین تواتمندسازی بیش از پیش فعالان این حوزه گام برداریم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های ما توسعه بین‌المللی سازی آموزش بوده است، خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما در پذیرش دانشجویان غیرایرانی غیرتحصیلات تکمیلی ۱۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت دانشجوی ایرانی و در دانشجویان غیرایرانی تحصیلات تکمیلی هم طبق نظر و تایید گروه آموزشی مربوطه بوده است.

در این جلسه دکتر وحدتی، معاون غذاودارو، دکتر صابری، معاون فرهنگی و آموزشی، دکتر غیورمبرهن، معاون پژوهش و فناوری، دکتر سرگل‌زایی، رئیس دانشکده دندانپزشکی، دکتر‌ تقی‌پور، مدیر تحصیلات تکمیلی، دکتر قوامی، مدیر آموزش، دکتر تفقدی، مدیر پارک علم و فناوری سلامت، دکتر توکل‌افشاری مدیر مرکز رشد و دکتر ابراهیم‌زاده، مدیر گروه ارتوپدی نظرات خود را پیرامون میزان سهمیه پذیرش دانشجوی بین‌الملل بیان کردند.

همچنین در پایان این جلسه به پیشنهاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و موافقت اعضای شورای این دانشگاه، دکتر ابوالفضل خواجوی‌راد، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از سوی دکتر عباس حیدری دبیر شورای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان جانشین این شورا معرفی شد.

29.jpg - 93.00 kB

30.jpg - 89.69 kB