چاپ

78.jpg - 8.87 kBدانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استفاده از نان های سبوس دار نقش موثری در تقویت میکروارگانیسم  های روده دارد.

دکتر عالیه کیانی طلایی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه روده انسان دارای حجم بالایی از میکروب های مختلف است که بسیاری از جنبه های فیزیولوژی انسان را تنظیم می کند خاطر نشان کرد: این میکروارگانیسم‌ها که به‌ صورت همزیست در روده انسان هستند، علاوه بر نقش موثر در سلامت سیستم گوارش، می‌توانند عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی را تنظیم کند.

وی تصریح کرد:در صورت برهم خوردن تعادل میکروارگانیسم ها در روده، بیماری های التهابی، اختلالات خلق (افسردگی و اضطراب)، بیماری‌های سیستم عصبی (مانند ام اس، اوتیسم، آلزایمر، اسکیزوفرنی و پارکینسون) و سرطان روده پدید می آید.

دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اســتفاده بی رویــه از آنتی بیوتیک ها، تغذیه نادرست و مصـرف مـواد مخـدر را از عوامل مهــم در تغییـر میکروب های مفید روده برشمرد و گفت:یک بخش مهم در تغذیه سالم، استفاده از نان مرغوب است که از گندم سبوس دار تهیه شده است و از جوش شیرین جهت تخمیر آن استفاده نشده است.

دکتر کیانی طلایی با بیان اینکه نانی که از آرد گندمِ سبوس دار تهیه شود، دارای ارزش غذایی زیادی است افزود: تهیه نان، بدون کیفیت فرد را در معرض انواع سرطان ها و بیماریهای اعصاب و روان و بیماریهای خودایمن و التهابی قرار می دهد.

خبرنگار: صفیه صادقیان