106.jpg - 17.01 kBمتخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رعایت توصیه های طب ایرانی و مکمل می تواند در  حفظ سلامت و بهره مندی بهتر جسمی و معنوی روزه داران از ماه مبارک رمضان موثر باشد.

دکتر محمد رضا احمد پور در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: نوشيدن مايعات، يك الي دو ساعت پـس از شام ،خوردن ميوه پیش از خواب شبانه، الزام به خوردن سحري،نوشيدن مايعات كافي قبل از سحري،پرهيـز ازتنوع غذايي در افطار و سحر ،پرهيز از هم زماني خوردن برخي از خوراكيها و پرهيز از خوابيدن بين اذان صـبح تا طلوع آفتاب از جمله نکاتی است که با رعایت آن می توان به حفظ سلامت کمک کرد.

دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استفاده از يك فنجان آب جوش، يك فنجان آب عسل (يـك فنجـان آب جوش كه با يك قاشق مربـا خـوري عسـل شـيرين شـده باشد)، يا يك فنجان شير، مقدار كمي نمك (مقـداري از نمـك كه سطح بند اول انگشت سبابه را بپوشاند، اين ميـزان نمـك ازنظر وزني حدود 50 ميلي گرم است، يعنـي معـادل يـك بيسـتم گرم) يك عدد خرما، يك كاسه كوچك سـوپ رقيـق (حـدود250 سي سي، معادل حجم يك ليوان معمولي) از جمله مواردی است که می توان در زمان افطار از آن استفاده کرد.

وی خاطر نشان کرد: منظور از شام، غذاهاي متعارفی مانند: پلو با انواع خورش ها (مانند قرمه سبزي، خورش آلواسفناج و ...)، آبگوشــت، جوجه كباب، مقدار قابل توجهي نان سنگك بـا پنيـر و سـبزي،نان و حلوا و ... است و باتوجه به محتواي افطار و شام، توصيه مي شود افطار و شام هم زمان و يا حداكثر با چند دقيقه فاصله ميل شوند. 

دکتر احمد پور با بیان اینکه در برخي مناطق، محتواي افطار ،خود معادل يك وعدة كامل غذايي است اظهار کرد: به عنوان مثال افطار شامل مقدار قابل توجهي نـان با سبزي و پنير، آش با مقداري نان، حليم و مانند آن است، در چنين مواردي نه تنها لازم است زمان ميل افطـار و شـام جدا باشد، بلكه  بايد يا از شام صرف نظر شود و يـا دسـت كـم سه ساعت بعد از افطار ميل شود. 

دکتر احمدپور با بیان اینکه در فصول گرم سال كه شب هـا كوتاه است، لازمه رعايت اين فاصله آن است كه شام ساعت 12-11 شب ميل شود بیان کرد: براي جبران كم آبي بدن، شخص روزه دارباید، بخشي از اين كم آبي را با خوردن افطار (آب جوش، سوپ رقيق و ...) و بخشي از آن را با خوردن شام (نان، برنج و...) برطرف نماید. 

وی اظهارکرد: نبايد در حين شام يا بلافاصله پس از آن از مايعات خنك استفاده كرد، زيرا غذاي خورده شده و معده را سردمي كند و مضر است و همچنین ، باعث رقيق شدن شيرةگوارشي نيز مي شود و لذا از دو جهت باعث اختلال در هضم غذا مي گردد. 

دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بهترين زمـان نوشيدن مايعات را، 2-1 ساعت بعد از صرف شام دانست و ادامه داد: ذكر محدوده زماني (2-1 ساعت) به اين دليل است كـه برخي غذاها زودتر و برخي ديرتر هضم مي شود.

دکتر احمدپور با توجه به تفاوت مزاج در افراد گفت:مزاج در برخي معده ها گرم بوده وغذا را به خوبي (زودتر) هضم مي كند، برخي معده ها سرد بوده و غذا را به خوبي (زود) هضم نمي كند.

دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بسياري ازخوراكي ها وقتي به تنهايي مصرف شوند، نه تنها ضرري ندارند،بلكه براي بدن مفيدند، اما همين خوراكي هاي مفيد، درصورتي كه با برخي خوراكي هاي ديگر كـه آنها نيز بـه تنهايي مفيدند، به طور همزمان مصرف شوند به بدن آسيب مي رسانند .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image