حساسیت و آلرژی بهاره با علائمی چون سرفه، عطسههای مکرر، آبریزش بینی و خارش گلو، قرمزی چشم، گاهی کهیر و خارش پوست بروز می کند و در بعضی از افراد شدت علائم آنقدر زیاد هست که فعالیتهای روزمره دچار اختلال می شود.
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با یبان اینکه علائم بروز حساسیت فصلی معمولا در بهار و پاییز نمایان می شود اظهار کرد: در فصل بهار، در افراد مستعد آلرژی که عموما مزاج گرم دارند و یا دچار اختلال عملکرد روده ای چون یبوست هستند، می تواند زمینه ابتلا به بیماری های آلرژیک فراهم شود.
دکتر فاطمه محجوب خاطر نشان کرد: تحریک بیش از حد سیستم ایمنی نسبت به گردههای گل و گردههای گیاهانی که از راه تنفس وارد بدن میشوند و یا تناول غذاهای خوراکی که حاوی مواد آلرژن هستند منجر به بروز واکنش های آلرژیک می شود.
این متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در طب ایرانی، نوع تغذیه نقش موثری دارد تصریح کرد: پرهیز از مصرف مواد غذایی آلرژن و یا مواد غذایی غلیظ و دیر هضم همچون سوسیس و کالباس، غذاهای تند و تیز، شوری، شیرینی های کارخانه ای، سیر و پیاز خام، گردو، بادام زمینی، بادمجان، قارچ ، پیتزا و سالاد اولویه در کاهش آلرژی و رفع یبوست زمینه ای نقش موثری دارند.
دانش آموخته ی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به افرادی که مبتلا به آلرژی هستند توصیه کرد: از غذاهای لطیف و زودهضم مثل سوپ جو، سوپ گشنیز، خورشت کدو، خورشت ریواس، بورانی خرفه، سالاد کاهو و هویج و گشنیز، عناب، ماءالشعیر طبی، شربت زرشک، شربت تمرهندی برای کنترل آلرژی استفاده نمایند .









