292.jpg - 19.87 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کنترل بیماریهای واگیردار اجتماع محور است و  خدمات کاملتر در این حوزه با تکیه بر  چهار اصل مراقبتهای بهداشتی اولیه شامل هماهنگی بین بخشی، مشارکت مردم، عدالت در دسترسی به خدمات و استفاده از تکنولوژی مناسب میسر می گردد.

دکتر سیدجواد حسینی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه دانشگاهها و موسسات علوم پزشکی با تمام توان بخش دولتی، خصوصی،خیریه و عمومی مجموعا 25تا 30 درصد سلامت را تامین می کنند و همکاری سایر سازمانها موجب تامین 70 تا 75 درصد سلامت است، افزود: تولیت سلامت برعهده مجموعه بهداشت و درمان است اما اگر سایر بخشها همکاری نداشته باشند دچار مشکل می شویم.

وی با اشاره به استقرار کمیته دائمی ستاد خدمات سفر در استان گفت: فعالیتهای ستاد خدمات سفر در مشهد و شهرستانها از 2تا 3 هفته قبل شروع شده و علاوه بر تب کریمه کنگو با توجه به کم آبی های اخیر، موضوع بیماریهای منتقله از آب و غذا و التور نیز پیگیری می شود.

دکتر حسینی علت نامگذاری بیماری تب کریمه کنگو را شناسایی آن برای اولین بار در سال 1942 در شبه جزیره کریمه و سپس در سال 1956 در کنگو معرفی کرد و گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده حاد تب دار است که بوسیله گزش کنه منتقل می گردد . این بیماری جزو بیماری های بومی استان خراسان رضوی است و تعداد موارد تب کریمه کنگو در استان خراسان رضوی هم قابل توجه است .

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو واکسن ندارد و در صورت ابتلا در محیط بیمارستانی شرایط سختی خواهد بود، گفت: ابتلا به این بیماری در حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز معمولا بدون علامت است و مخزن اصلی ویروس آن  کنه هیالوما است.

دکتر حسینی عرضه دام زنده و گوشت خارج از نظارت سازمان دامپزشکی را یکی از چالشهای موضوع تب کریمه کنگو دانست و گفت: انتظار ما این است که دامپزشکان بر شرایط بهداشت فردی و بهداشت محیط ذبح دام نظارت کنند.

وی تاکید کرد گوشت تازه ذبح شده حتما و حتما باید به مدت 24 ساعت در دمای 0 تا4 درجه یخچال نگهداری شود و البته جگر، دل و قلوه لازم است به مدت 48 ساعت مرحله پیش سرد را بگذرانند یعنی در دمای یخچال (0تا4 درجه) نگهداری و پس از جمود نعشی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود میادین عرضه دام زنده خارج از نظارت سازمان دامپزشکی در آستانه عید قربان و عدم نظارت کافی در حاشیه شهرها و روستاها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی را از دیگر مشکلات موجود دانست و گفت: چون ابتلا به تب کریمه در حیوان علامت ندارد لذا قاچاق دام از کشورهای همسایه برای سلامت مشکلات جدی ایجاد می کند و قاعدتا ذبح کنندگان دام را در اثر تماس با ترشحات آلوده می کند.

دکتر حسینی اظهار داشت: علیرغم توصیه های انجام شده کشتن گوسفند در منازل و معابر در ایام عید قربان و بازگشت حجاج اتفاق می افتد و این موضوع هم از نظر بهداشت عمومی و هم بیماری تب کریمه کنگو اهمیت دارد.

وی افزود: کسانی که ذبح می کنند باید دستکش، چکمه و لباس مناسب داشته باشند که متاسفانه رعایت نمی کنند و برخی از ایشان چاقوی قصابی را دهان خود نگه می دارند یا با دهان اقدام به باد کردن پوست گوسفند قربانی می کنند که اینگونه رفتارها به دلیل تماس با ترشحات و آلودگی بسیار خطرناک است.

دکتر حسینی  با اشاره به پیک بیماری تب کریمه کنگو در ماههای خرداد و تیر ضمن دعوت از رسانه ها برای اطلاع رسانی و انتشار مطالب آموزشی گفت: به دلیل سرایت انسان به انسان این بیماری ، آموزش کارکنان حوزه درمان نیز تاکید شده است تا در مواجه با بیماران ، احتیاطات لازم را انجام دهند .

وی دو برابر شدن موارد مشکوک و محتمل بیماری نسبت به سال گذشته را زنگ خطر دانست و ابراز امیدواری کرد هریک از سازمانها وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند تا وضعیت مناسبتری  را داشته باشیم و در آستانه عید قربان با اطلاع رسانی مناسب از ذبح غیر اصولی و غیر بهداشتی دام جلوگیری کنیم.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image