سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد : برای بهره گیری کامل از فیوضات ماه مبارک رمضان و انجام صحیح و بدون مشکل امر روزه داری، لازم است تدابیری که در منابع طب سنتی ایرانی آمده است تا حد امکان اجرا کنیم.
دکتر محمد رضا مهری، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موارد اساسی، رعایت اصول خوردن و آشامیدن است که این اصول بایستی در تمام طول سال و در همه حال رعایت گردد تا باعث تقویت سیستم گوارشی و جلوگیری از مشکلات احتمالی شود، گفت: نباید از ترس ابتلاء به گرسنگی و تشنگی در هنگام روزه داری، به پرخوری و پرنوشی اقدام کنیم، چرا که این کار ضمن فشار بر سیستم گوارشی و ایجاد سوء هاضمه، هیچ تأثیر مثبتی بر کاهش گرسنگی و تشنگی در طول روز ندارد. ضمن اینکه با فلسفه وجودی عبادت روزه که درک حال گرسنگان و تشنگان است مغایر است.
وی ادامه داد: اصول خوردن و آشامیدن در ماه رمضان شامل مواردی مانند میل نمودن یک نوع ماده غذایی در هر وعده و پرهیز از خوردن غذاهای متنوع در افطار و سحر، پرهیز از نوشیدن مایعات، یک الی دو ساعت پس از شام، خوردن میوهجات، قبل از خواب شبانه و میل نکردن بلافاصله بعد از افطاری و سحری، ضرورت مصرف سحری، نوشیدن مایعات کافی قبل از سحری ، انجام دستورالعمل های مربوط به پیشگیری از یبوست و پرهیز از خوابیدن با معده پر و همچنین خواب بین اذان صبح تا طلوع آفتاب است.
سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر روزه داری در فصل سرد یا معتدل سال انجام می شود، با مصرف مایعات معمولی در بین افطار و سحر می توان از مشکل کم آبی و تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان پیشگیری کرد و نیاز به نوشیدن مایعات خیلی زیاد، آن هم بعد از میل کردن افطار و سحری نیست، گفت: البته اگر کسی نیاز به نوشیدن آب داشت، ترجیحاً بایستی از آب گرم (به گرمی نوشیدن چای) و بصورت جرعه جرعه استفاده کند و از مصرف آب و شربتهای خیلی سرد باید پرهیز شود.
دکتر مهری با اشاره به اینکه اگر کسی دچار یبوست است یا با روزه داری دچار یبوست می شود، باید از خوردن چای پررنگ اجتناب نماید و غذاهایی مثل برنج و نان بدون سبوس را به حداقل برساند، گفت: این افراد بهتر است در ابتدای افطار و قبل از سحری یک لیوان آب جوش (ترجیحاً با یک قاشق مرباخوری عسل) میل نمایند و خوردن شربت خاکشیر و آلو با آب گرم هم در بین افطاری و سحری مفید است.
وی ادامه داد: نکته دیگر استفاده مناسب از مواد غذایی شیرین است، برای تأمین انرژی روزانه مصرف مواد شیرین مثل شله زرد، شیربرنج، خرما و ... مفید است، اما مصرف شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه مناسب نیست و باید به حداقل ممکن برسد.
دکتر مهری در مورد مصرف میوه در ماه رمضان بیان کرد: بهترین زمان صحیح میوه، خوردن آن با فاصله مناسب از وعده غذایی است و از مصرف میوه بلافاصله بعد از افطار یا سحر باید پرهیز کرد همچنین نوشیدن آب هم پس از مصرف میوه مضر و باعث سوءهاضمه است.









