رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تأکید بر ضرورت گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و اقتصادی با کشورهای همسایه، بر نقش فعال دانشگاه در تحقق دیپلماسی سلامت و ارتقای جایگاه علمی جمهوری اسلامی ایران در منطقه تأکید کرد.

به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری، در نشست هیأت‌رئیسه دانشگاه، با اشاره به ظرفیت‌های بالای علمی و پزشکی کشور اظهار داشت:ایران در حوزه علم و فناوری پزشکی، از جایگاه ممتاز منطقه برخوردار است و امروز باید با برنامه‌ریزی دقیق، این جایگاه را تثبیت و تقویت کنیم. ارتباطات دانشگاهی، تبادل دانشجو و استاد، و ایجاد دبیرخانه‌های مشترک علمی، از ابزارهای مهم تحقق این هدف است.

دکتر شبستری با بیان اینکه عصر انفعال در روابط علمی و بین‌المللی به پایان رسیده است، گفت:باید با رویکردی فعال، ارتباطات خود را با کشورهای آسیای میانه از جمله ترکمنستان، قزاقستان و تاجیکستان گسترش دهیم. هر سفر و نشست بین‌المللی باید با هدف مشخص، برنامه مکتوب و خروجی ملموس انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت احیای اقتصاد سلامت، افزود:اقتصاد سلامت باید به محور تعاملات منطقه‌ای ما تبدیل شود. گردشگری سلامت، یکی از فرصت‌های مهم اقتصادی و علمی کشور است که باید با نظارت دقیق و سازوکار شفاف، از دست واسطه‌ها خارج و به مسیر رسمی بازگردانده شود.

وی تشکیل کارگروه ویژه دیپلماسی سلامت با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، حج و زیارت و میراث فرهنگی را اقدامی ضروری دانست و تصریح کرد:این کارگروه می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری تعاملات مؤثر منطقه‌ای در حوزه سلامت و ارتقای چهره علمی ایران در سطح بین‌الملل باشد.

دکتر شبستری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به لزوم تقویت جایگاه سفارتخانه‌های ایران در کشورهای منطقه، خاطرنشان کرد:سفارتخانه‌های ما باید پایگاه‌های اقتصادی و علمی کشور باشند، نه صرفاً مراکز سیاسی. هماهنگی میان دانشگاه‌ها، وزارت خارجه و سفارتخانه‌ها می‌تواند مسیر توسعه علمی و اقتصادی را هموار کند.

وی با تأکید بر رویکرد جدید دولت در فعال‌سازی ظرفیت‌های منطقه‌ای گفت:فرصت‌های همکاری با کشورهای همسایه، فرصتی تاریخی برای کشور ماست. اگر این تعاملات به‌درستی مدیریت شود، ایران می‌تواند به قطب علمی و درمانی منطقه تبدیل گردد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان، ضمن قدردانی از تلاش‌های اعضای هیأت‌رئیسه و معاونت‌های دانشگاه، اظهار امیدواری کرد:با عزم و برنامه‌ریزی دقیق، دانشگاه علوم پزشکی مشهد الگویی از مدیریت علمی، بین‌المللی و مبتنی بر اقتصاد سلامت برای کشور و منطقه ارائه خواهد داد.

تأکید بر استقلال مالی و بهبود مدیریت منابع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر علیرضا مسلم، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت مالی و اقدامات انجام‌شده، بر ضرورت تحقق استقلال مالی و افزایش بهره‌وری در مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه تأکید کرد.

دکتر مسلم با اشاره به تلاش‌های مستمر حوزه توسعه مدیریت و منابع گفت: از سی‌ام شهریورماه، مبنای برنامه‌های مالی دانشگاه بر اساس رویکرد استقلال مالی تنظیم شده است. در همین راستا، جلسات متعددی با معاونت درمان و مدیران بیمارستان‌ها برگزار شده تا هر واحد بتواند در مسیر خودکفایی و مدیریت مؤثر منابع حرکت کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه همچنین از تخصیص منظم بودجه به معاونت‌های آموزشی و پژوهشی خبر داد تا فعالیت‌های علمی و آموزشی بدون وقفه ادامه یابد.

وی با اشاره به نقش راهبردی معاونت درمان در تحقق استقلال مالی بیمارستان‌ها اظهار داشت: با هماهنگی و همراهی دکتر شکیبا، حوزه درمان با جدیت در مسیر استقلال مالی گام برداشته است. هدف ما این است که هر بیمارستان بتواند به‌طور مستقل و کارآمد منابع خود را مدیریت کند.

دکتر مسلم همچنین از همکاری استانداری خراسان رضوی در تأمین منابع مالی و حمایت از طرح‌های مولدسازی قدردانی کرد و افزود: با وجود محدودیت‌های اقتصادی، با تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، مسیر توسعه و پایداری مالی دانشگاه هموارتر شده است.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های تمامی مدیران، کارشناسان و کارکنان دانشگاه گفت: «با تکیه بر توان داخلی، استفاده بهینه از منابع، و روحیه جهادی همکاران، می‌توانیم گام‌های بلندی در مسیر پایداری مالی، ارتقای کیفیت خدمات و توسعه زیرساخت‌های آموزشی و درمانی برداریم.

تأکید بر معنویت، خدمت و استفاده بهینه از فرصت‌ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به حدیثی گران‌قدر از پیامبر اکرم (ص) خطاب به ابوذر غفاری، بر ضرورت بهره‌مندی از فرصت عمر و ظرفیت‌های خدمت در مسیر تعالی فردی و اجتماعی تأکید کرد.

وی با بیان این‌که انسان مؤمن باید خدا را چنان عبادت کند که گویی او را می‌بیند، افزود: سرآغاز هر عبادتی، شناخت و معرفت الهی است و این شناخت می‌تواند ریشه‌ساز آرامش، امید و حرکت در مسیر رشد معنوی و علمی باشد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به بخش‌هایی از وصایای پیامبر (ص) به ابوذر، خاطرنشان کرد: دو نعمت تندرستی و آسودگی از نعمت‌هایی هستند که بسیاری از مردم قدر آن را نمی‌دانند و در غفلت از آن متضرر می‌شوند. وی با تأکید بر ضرورت غنیمت شمردن فرصت‌ها اظهار داشت: جوانی، سلامت، دارایی، فراغت و زندگی، سرمایه‌هایی هستند که باید پیش از زوال، در مسیر رشد و خدمت به جامعه و بندگان خدا به کار گرفته شوند.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نسب در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: انسان مؤمن باید در دنیا همچون مسافری آگاه باشد که از هر فرصت برای ساختن آخرت خود بهره می‌گیرد. او گفت: هر روز که خداوند به ما حیات دوباره می‌بخشد، فرصتی تازه برای خدمت، تلاش و بندگی است و باید قدردان این نعمت بزرگ باشیم.

وی در پایان با آرزوی توفیق روزافزون برای جامعه دانشگاهی، تأکید کرد: امید است با توکل بر خداوند متعال، روحیه جهادی و خدمت خالصانه، مسیر پیشرفت علمی و فرهنگی دانشگاه بیش از پیش هموار گردد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همچنان در زمره مراکز علمی و فرهنگی الهام‌بخش کشور بدرخشد.

56.jpg - 119.44 kB

58.jpg - 204.10 kB

59.jpg - 138.99 kB

60.jpg - 210.71 kB

61.jpg - 187.71 kB

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image