عضو مرکزتحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علومپزشکی مشهد با بيان اين که «شرط روزهداري بيماران ديابتي اين است که قندخونشان کنترل شده باشد»، خاطرنشان کرد: با اين حال ميزان قند خون اين افراد طي مدت روزهداري در روز بايد هر دو تا 5ساعت بررسي شود.
دکتر پروین لایق، فوقتخصص غدد در گفتوگو با خبرنگار وبدا، نوسان ميزان قند خون براي يک روزهداري عادي را بين 60 تا 120 اعلام کرد و درباره علايم کاهش ميزان قند خون گفت: تپش قلب، تعريق، رنگپريدگي، احساس ضعف زياد و در صورت شدت افت قندخون کاهش سطح هوشياري از علايمي است که اگر بيمار ديابتي روزهدار مشاهده کرد، بايد روزه خود را افطار کند.
وي تأکيد کرد: ديابتيهاي روزهدار چنانچه دچار افت قند خون زير 60 و افزايش قند خون بالاي 300 شدند، به هيچ وجه روزه خود را ادامه ندهند و بلافاصله افطار کنند.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علومپزشکي مشهد درباره الگوي تغذيهاي ديابتيها در ماه رمضان، اظهار کرد: در صورت روزهداري با شرط کنترل ميزان قند خون از مصرف غذاهاي پرچرب و کربوهيدرات بطورکلي پرهيز داشته باشند و بهتر است زمان افطار، از کربوهيدراتهاي ساده و زمان سحر از کربوهيدراتهاي پيچيده که آرام قند را آزاد ميکنند، مصرف کنند.
دکتر لايق همچنين گفت: بيماران ديابتي تيپ يک، زنان باردار ديابتي و بيماراني که سه ماه قبل از ماه مبارک رمضان افزايش و افت قندخون خيلي شديد داشتهاند و نيز آنها که ناآگاهي از افت قندخونشان دارند، به هيچوجه نبايد روزه بگيرند.