دومین یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد و گرامیداشت شهدای سلامت جبهه مقاومت با عنوان طبیب خوش نام در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد.
همه ما آسایش، امینت و سلامت خودمان را مدیون تمامی شهدای عزیز هستیم
در این مراسم دکتر محمد مقضی، مدیر مجتمع شهدای سلامت و مسئول برگزاری دومین یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای حادثه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع)، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۴ دوره زمانی قبل از انقلاب و بهخصوص حادثه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع)، بعد از انقلاب، دوران ۸ سال دفاع مقدس و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا ۸۵ شهید خوش نام تقدیم کرده است که شامل ۶۵ شهید دفاع مقدس، ۱۶ شهید مدافع سلامت و ۴ شهید انقلاب بوده است.
وی بیان کرد: خراسان رضوی در دوران کرونا ۲۸ شهید مدافع سلامت تقدیم کرده که ۱۶ شهید آن از دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
مسئول برگزاری دومین یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جامعه پزشکی شهدای زیادی در دورانها و عرصههای مختلف تقدیم کرده است، خاطرنشان کرد: در این مراسم افتخار میزبانی از خانواده معزز پزشک شهید دکتر علی حیدری، از شهدای والامقام جبهه مقاومت در لبنان هستیم، شهید عزیزی که در جنگ اخیر اسرائیل غاصب در لبنان به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر پاک و مطهرش هم طبق وصیتش در حرم مطهر امام خمینی(ره) به خاک سپرده شد.
دکتر مقضی با ذکر این نکته که همه ما آسایش، امینت و سلامت خودمان را مدیون تمامی شهدای عزیز هستیم، تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانیهای اخیرشان بارها و بارها بر نقش شهدای جبهه مقاومت تاکید فرمودند و ما هم وظیفه خود دانستیم که پس از تجربه موفق یادواره طبیب خوش نام سال گذشته، دومین یادواره را همزمان با چهلوششمین سالگرد حادثه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار کردیم، یادوارهای که با نام و یاد شهدای سلامت جبهه مقاومت برگزار شده است.
وی اضافه کرد: بزرگترین مقامی که خداوند به انسان عنایت میکند مقام شهادت است و ائمه اطهار(ع) هیچکدامشان به مرگ طبیعی از دنیا نرفتند و همه آنها به شهادت رسیدند.
مدیر مجتمع شهدای سلامت مشهد ادامه داد: ما در دعای ندبه از وجه الله یاد میکنیم و معتقدیم که شهدای عزیز نمونه بارز وجه الله هستند و پیامبر اکرم(ص) هم در همین رابطه بر ۵ مقام شهدا تاکید کردند و در این روزها که حضور نیروهای جبهه مقاومت را در نبرد با اسرائیل غاصب داریم فرصتی مناسب دیدیم جهت معرفی ظرفیتهای بیبدیل به نسل نوجوان و جوان کنونی که در آن دوران نبودند و اینکه با مجاهدتهای شهدا و ایثارگران آشنا شوند و همانند آنان در مواقع موردنیاز پیشگام در مسیر از خودگذشتگی باشند.
دکتر مقضی با بیان اینکه یکی از افتخاراتی که در سالهای اخیر در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد تغییر نام مجتمع برج سپید به شهدای سلامت با حضور سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس بود، خاطرنشان کرد: در همان زمان به پرسنل شاغل در این مجموعه گفتم که این تغییر نام به برکت شهدای عزیز بسیار پربرکت خواهد شد و بحمدلله همینطور هم شد و یک نمونه آن رسیدن ضریب اشغال از ۵۰ به ۸۰ درصد بوده است، ضمن اینکه تراز مالی این مجموعه هم از منفی ۵ میلیارد تومان به بالای ۲۰ میلیارد تومان رسیده و در حوزه اشتغال هم ۲۵ نفر ۳ سال قبل با رشد بیش از ۴ برابری به بیش از ۱۰۰ نفر در حال حاضر رسیده است.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم که هرچه موفقیت و پیشرفت حاصل شده که برکت خونهای پاک و مطهر شهدای والامقام بوده و امیدواریم که همواره و بهخوبی قدردان رشادتها و از خودگذشتگیهای این عزیزان باشیم.
ایثارگران حوزه سلامت همواره متناسب با قسمی که یادکردند خدمت میکنند
همچنین دکتر حسن رجبی، مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی هم در این مراسم، گفت: در این محفل باشکوه که به همت بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برپا شده میزبان خانوادههای معزز ۸۵ شهید این دانشگاه هستیم.
وی افزود: در دومین یادواره ۸۵ شهید دانشگاه علوم پزشکی مشهد میزبان خانوادههای پزشکان، پرستاران، کارکنان و دانشجویان شهید این دانشگاه و همچنین خانواده معزز پزشک شهید دکتر علی حیدری، از شهدای سلامت جبهه مقاومت هستیم.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ادامه داد: من در زمان حضور در خانتومان در کنار شهید دکتر حیدری حضور داشتم، پزشک اهل شهر مقدس قم که اولویت اول خدمت خود را در خدمترسانی به مردم مظلوم و بیدفاع میدانست و در همین مسیر هم به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
دکتر رجبی تاکید کرد: جامعه سلامت جزء شریفترین اقشار کشور هستند که تاثیرگذاریهای زیادی در دوران جنگ تحمیلی و جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا داشتند.
وی خاطرنشان کرد: رشادتهای خادمان حوزه سلامت در دوران جنگهای جنگ، کرونا و همچنین جبهه مقاومت در غزه، لبنان و سوریه هیچگاه از ذهن مردم قدرشناس پاک نمیشود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی بیان کرد: ایثارگران حوزه سلامت همواره متناسب با قسمی که یادکردند خدمت میکنند و امیدواریم که مسئولان هم پیگیر نیازها و خواستههای این عزیزان باشند.
پدر شهیدم در مسیر یاریرسانی به مجروحان جنگی با تمام توان تلاش کرد
در ادامه این مراسم محمدمصطفی حیدری، فرزند پزشک شهید جبهه مقاومت دکتر علی حیدری، بیان کرد: خدا را شاکرم که از جمع خانواده ما شهیدی در راه اسلام تقدیم شده و امیدواریم که این هدیه ناقابل مورد قبول امام زمان(عج) واقع شود.
وی اضافه کرد: ثمره ازدواج پدر شهیدم دکتر علی حیدری و مادرم دلال جزینی ۶ فرزند (۴پسر و ۲ دختر) به نامهای علیمرتضی، امیرحسین، محمدمصطفی، حسنمجتبی و فاطمه و زهرا بوده، پدری که تا آخرین نفس و تا آخرین قطره خون خود و با تمام توان در مسیر یاریرسانی به مجروحان جنگی تلاش کرد و در همین راه جان خویش را تقدیم نمود.
فرزند شهید حیدری تاکید کرد: ما افتخار میکنیم که پدرمان در راه حق و مبارزه با باطل به شهادت رسیده است و امیدواریم که عاقبت همه ما همچون پدر شهیمان با شهادت ختم بر خیر شود.
حیدری خاطرنشان کرد: پدرم همواره در خط مقدم سلامت بود و معتقد بود باید آنگونه که شایسته است و در این راه قسم یاد کرده است یاریسان بیماران و مجروحان باشد.
نیروهای بهداری اعزامی از بیمارستانهای مشهد در اوج جنگ، آتش و گرما یاریرسان مجروحان جنگی بودند
بهدار جنگ تحمیلی و یادگار دوران ۸ سال دفاع مقدس در این مراسم گفت: یکی از سختترین شرایط دوران جنگ در عملیاتهای کربلای ۱ و والفجر ۳ بود و نیروهای اعزامی از بیمارستانهای امام رضا(ع)، حضرت قائم(عج) و شهید کامیاب مشهد در اوج جنگ، آتش و گرما یاریرسان مجروحان جنگی بودند.
علی پیراسته اظهار کرد: در دوران جنگ در کنار وظیفهای که در حوزه اطلاعات داشتیم، مسئولیت بهداری منطقه عملیاتی را هم عهدهدار بودیم و مکانهایی را برای انجام این کار انتخاب میکردیم که در تیررس دشمن نباشد.
وی تصریح کرد: در همان زمان جمع زیادی از پزشکان مانند دکتر محمودی، دکتر موسوی، دکتر حیدری و دیگر پزشکان رزمنده به اسارت رفتند و در همان زمان کسانی که توانایی حضور در خط مقدم را نداشتند در بهداریها قرار میدادند تا که یاریگر مجروحان جنگی باشند و در این قسمت از تمامی ظرفیتها بهخصوص نیروهای توانمند در حوزههای پزشکی و پرستاری استفاده میکردند.
بهدار جنگ تحمیلی با بیان اینکه در دوران ۸ سال دفاع مقدس و در عملیاتهای کربلای ۱ و والفجر ۳ نیروهای بیمارستانهای امام رضا(ع)، حضرت قائم(عج) و شهید کامیاب مشهد را داشتیم که تاثیرگذاریها زیادی داشتند، خاطرنشان کرد: در طول دوره فعالیت بهداری فعال با حضور نیروهای اعزامی از این بیمارستانها اقدامات بسیار موثری در جهت درمان مجروحان جنگی داشتند، ما در این بهداری ۴ امدادگر داشتیم که همزمان با امدادرسانی به مجروحان جنگی، تیربار با در دست با دشمن مبارزه میکردند تا که بهداری مورد هدف نیروهای رژیم بعثی قرار نگیرد.
پیراسته افزود: در جنگها طبق یک قطع نامه بینالمللی نباید به بیمارستانهای ثابت و سیار حمله میشد، اما در دوران جنگ تحمیلی این قانون توسط صدام رعایت نشد، چیزی که در این روزها و در جنگهای غزه، لبنان و سوریه توسط نتانیاهو دیده میشود.
وی با تاکید بر اینکه از دوران جنگ فشارهای همزمان جسمی، روحی، کاری و نظامی زیادی متحمل شده بودیم، گفت: در آن دوران با وجود آنکه زیر آتش شدید حجمههای دشمن بودیم، به یاری مجروحان میشتفاتیم و در هوای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد و در اوج جنگ، آتش و گرما یاریرسان مجروحان جنگی بودیم و نمونههای بارز آن جانباز سرافراز احمد دلیر و شهدای والامقام محمدحسین رضایی و احمد منفرد بودند.
یادگار دوران ۸ سال دفاع مقدس تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند دهه هشتادیها انقلاب به سر منزل مقصود میرسانند و امام راحل(ره) هم بر نقش مردم در پیروزیهای بزرگ تاکید کرده بودند، ما معتقدیم که اسرائیل غاصب در جنگهای غزه، لبنان و سوریه یک شکست خورده و سرافکنده بزرگ است و به فضل الهی این مهم به دست توانمند نیروهای جبهه مقاومت محقق خواهد شد و همه ما در قدس شریف و مسجدالاقصی نماز جماعت اقامه خواهیم کرد؛ ما معتقدیم که ظهور نزدیک است و خود امام زمان با آمدنشان ملتهای مظلوم و بیدفاع مسلمان را خوشنود خواهند کرد.
تقدیر از خانوادههای معزز ۱۹ شهید مدافع سلامت، دفاع مقدس و جبهه مقاومت
در این مراسم ار خانوادههای معزز ۱۶ شهید مدافع سلامت، ۲ شهید دفاع مقدس و یک شهید سلامت جبهه مقاومت تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم خانوادههای معزز شهیدان دکتر احمد خسرویخراشاد، دکتر محمد اسماعیلی، دکتر محمد سالاری، دکتر عبدالعلی خوارزمی، ننه صحافیمقدم، علیرضا شجاعی، حسن ارباب، صدیقه سیدی، علی حاجیپور، احمد یلییزدانآباد، سمیه شیرینفریمانی، حسن خوشرفتار، محمد اسدیاورتهچشمه، عباس زیرک، ساراخاتون تیمورزاده و فریدون نیکوکار که از شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند تقدیر به عمل آمد.
این شهدای والامقام در بیمارستانهای امام رضا(ع)، حضرت قائم(عج)، شهید کامیاب، اکبر، دکتر شیخ، امید و ابن سینا و مراکز بهداشت مناطق ۱، ۳ و ثامن مشهد و همچنین شبکههای بهداشت و درمان بردسکن، قوچان، فریمان و خلیلآباد خدمت میکردند که در جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
همچنین در این مراسم از خانوادههایمعزز شهیدان هاشم مرگانازغندی و وحید شادیفر از شهدای دفاع مقدس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نیز خانواده معزز پزشک شهید دکتر علی حیدری از شهدای سلامت جبهه مقاومت هم با اهدای هدایایی ارزنده تقدیر به عمل آمد.