کارشناس مسایل خانواده ضمن برشمردن فاکتورهای ایمان، اخلاق و جوهرکار به عنوان ملاک های شاخص در موضوع همسرگزینی فرزندان، بر ضرورت همراهی والدین در تسهیل  فرایند ازدواج جوانانشان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سومین همایش « خانواده سالم و موفق » با حضور جمعی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در تالار ابن سینای این دانشگاه برگزار شد.

در این همایش که با محوریت بحث « نقش والدین در ازدواج فرزندان» برگزار شد، حمید صادقیان بر اهمیت و ضرورت آگاهی بخشی والدین و همراهی مستمر آنان در امر ازدواج فرزندان تاکید کرد و گفت: عملکرد والدین در سه مرحله‌ی قبل از ازدواج، هنگامه‌ی ازدواج و پس از ازدواج فرزندان باید بگونه ای باشد که در نهایت شخصیت فرزند به عنوان یک مرد یا یک زن، توانمند و آگاه به حوزه مسوولیت های خود پرورش یافته و در  مواجهه با چالش های زندگی مشترک منعطف و پایدار باشد.

وی با انتقاد از شیوه های فرزند پروری والدین در جامعه امروز، رفاه طلبی و مسوولیت گریزی فرزندان را از پیامدهای این روند دانست و افزود: اگر بخواهیم فرزندانمان در آینده نقش همسری خود را به خوبی ایفا کنند بایستی از دوران کودکی و نوجوانی مسوولیت هایی را به آنان محول ساخته و آنان را با سختی های زندگی آشنا کنیم. به عنوان مثال می توانیم از همان دوران کودکی وظیفه ی خرید بخشی از مایحتاج منزل را به پسر خانواده واگذار کنیم و یا پختن غذا را به تدریج بر عهده دختر خانواده  قرار دهیم تا از این طریق نقش مرد بودن یا زن بودن را تجربه کرده و این رفتار ها در آنها درونی شود.

این کارشناس مسایل خانواده به نقش والدین در هنگامه ی ازدواج فرزندان نیز اشاره کرد و گفت: در زمان همسرگزینی فرزندان، والدین باید قبل از هر چیز موضوع بلوغ فرزندان در ابعاد مختلف جسمی، عقلی، اجتماعی ، عاطفی و اقتصادی را بررسی کنند زیرا تعادل و آمادگی جسمی و روانی فرزند برای تشکیل زندگی مشترک در گروِ رشد نسبی او در هریک از این ابعاد خواهد بود.

وی در همین ارتباط اضافه کرد: بلوغ اقتصادی تنها در مورد پسران مطرح بوده و به معنای داشتن توان مالی بالا نیست بلکه اشاره به ظرفیت و جوهره ی وجودی فرد برای آغاز فعالیت های اقتصادی دارد.

صادقیان در بحث اولویت بندی ملاک های ازدواج نیز گفت: اگر چه فاکتورهای متعددی در امر انتخاب همسر مطرح می شود، اما اخلاق و ایمان به عنوان شاخص های مهم و تعیین کننده که ضریب اطمینان در گزینش صحیح را به حداکثر می رساند، در صدر این اولویت بندی  قرار گرفته و در مورد پسران موضوع جوهرکار و توانمندی های اقتصادی نیز به ملاک های اخلاق و ایمان اضافه می شود.

وی با اظهار تاسف از کاهش آمار ازدواج در سال های اخیر، این امر را ناشی از افزایش توقعات و تجمل گرایی در جامعه دانست و تاکید کرد: والدین باید بیش از هر کس دیگر به تسهیل و آسان کردن فرایند ازدواج جوانان کمک کنند.

این کارشناس مسایل خانواده در بخشی دیکر از سخنان خود به موضوع بلوغ زودرس جنسی در فرزندان اشاره و با تاکید بر نقش برنامه های ماهواره ای و فضای مجازی در شکل گیری این چالش جدی ضرورت مدیریت و محدودیت دسترسی فرزندان به چنین فضاهایی را خاطر نشان کرد.

شایان ذکر است مجموعه همایش های «خانواده سالم و موفق» از سوی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری اداره آموزش و توسعه منابع انسانی این دانشگاه، دی و بهمن ماه سال جاری برگزار گردید.

 

 

 

 

 

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image