شهادت واژه مظلومانه اي است؛ واژه اي بزرگ و در عين حال غريب و شهيد اوج انسانيت و كمال يك فرد است؛ اوجي كه حد و حدودش از درك و فهم انساني فراتر مي رود.
به گزارش وب دا؛ شهادت يك جوان دانشجو؛ فوق غمائم النور و فوق التابوت الشهادت است. این راه عزت انسان هايي است؛ كه در كمال علم و دانش به كمال انسانيت رسيده اند.
براي گفتن از شهيد و وصف هنگامه شهادت؛ نه مي توان در درياي كلمات به معنا رسيد و نه در ژرفاي واژگان سخني در وصفشان يافت شدني است.
گویی در بیان جایگاه اين انسان هاي وارسته، قلم ياري نمي كند و گزارش راكد مي ماند؛ زيرا گفتن از عالم انسان هاي آسماني، توان زميني را بر نمي تابد.
بازهم مثل تمام لحظات سخت روبه رو شدن با خانواده شهيدان به جان كندني خود را به تالار ابن سينا مي رسانم.
دومين كنگره شهداي دانشجوی خراسان رضوی به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي مشهد و همراهي بسياري از عاشقان وادي اخلاص، شهادت و شهامت در تالار ابن سيناي دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشکی مشهددر حال آغاز شدن است.
تالار در هر دو طبقه تقريبا از جمعيت لبريز است و مانند هر برنامه اي كه نامي از شهدا را بر چشم دارد، اين كنگره بزرگ نيز استقبال بي نظير همراهان را به چشم نظاره گر است.
سالن به زيبايي آراسته شده است و نام شهداي دانشجو بر ديوار قرمز رنگ طراحي شده بر روي سن خودنمايي مي كند.
خانواده هاي بسياري از شهداي دانشجو و شهداي مدافع حرم در اين سالن گرد هم جمع خواهند شد تا بگويند اصحاب سيد الشهدا در صحراي كربلا، ابتداي انقلاب اسلامي، جنگ تحميلي هشت ساله و در دفاع از حرم آل الله همه در مسير يك هدف مشترك قرار دارند.
ساعت 19 شب پنج شنبه پنجم اسفند ماه سال 95 است. تلاوت زيباي آيات قرآن كريم توسط برادر شهيد و مهاجر الي الله حسني كارگر انجام مي شود.
اجراي زنده سرود جمهوري اسلامي ايران توسط نيروي انتظامي آغاز می شود و برنامه با اجراي سيد جواد هاشمي از رزمندگان دوران دفاع مقدس كار خود را دنبال مي كند.
صلوات خاصه امام رضا(ع) با اجراي سيد جواد هاشمي قرائت و در اين هنگام خانواده معظم شهداي دانشجوي خراسان رضوی وارد سالن و جمعيت ايستاده به استقبال اين عزيران مي رود.
در ابتداي برنامه حجت الاسلام ابراهيمي؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور خانواده شهداي دانشجو و اساتيد و مقامات لشكري و كشوري را خير مقدم گفته و ابراز داشت: اگر در نظر بگيريم كه ملائكه الهي بال هاي خود را در زير پاي طالبان علم مي گسترانند پس قطعا ميزبان چنين جلسه اي در عالم ملكوت ملائكه الهي هستند.
وي ادامه داد: به رسم ادب به عنوان مسئول برگزاري این كنگره و از طرف دانشگاه علوم پزشكي مشهد مقدم همه را گرامي مي دارم و اميدوارم خداوند اين حضور را جزء بهترين عبادات ما قرار دهد.
در ادامه این مراسم، سردار يعقوب علي نظري به عنوان فرمانده سپاه امام رضا(ع) گفت: این حقیقت است؛ که ملتي كه شهادت دارد، اسارت ندارد و ملتي كه روحيه شهادت طلبي و فرهنگ شهادت را ترويج كند قطعا گرفتار اسارت نخواهد شد.
وی تاکید داشت: شهادت يك پاداش است؛ که در نتيجه ايمان به خداوند متعال و در عمق اعتقادات و متكي بر بصيرت ايجاد مي شود و خوشا به سعادت شهدای عزيز انقلاب اسلامی كه در بلند ترين مرتبه اي كه يك انسان مي تواند در آن قرار گیرد ایستاده اند.
فرمانده سپاه امام رضا(ع) تصریح کرد: امروز انقلاب اسلامي در امت سازي و ساخت جامعه اسلامي در اوج قرار گرفته و سنگرها و خطوط را یکی پس از دیگری طی می کند.
ساعت 7:30 دقيقه را پشت سر گذاشته است و رضا ایران منش؛ رزمنده و جانباز دوران دفاع مقدس بر بالاي سن حاضر مي شود و سخن خود را با اين مطلع؛ كه عشق سوزان است بسم الله الرحمن الرحيم؛ هر كه خواهان است بسم الله الرحمن الرحيم آغاز مي كند.
وي ادامه داد: من برای قرار گرفتن در کنار شهدا لایق نبودم و نتوانستم مانند يك نوجوان 13 ساله كه در دانشگاه امام حسين(ع) درس خوانده است در اين جايگاه قرار بگيرم.
ایران منش به ذکر خاطره ای از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: جوان 16 ساله اي در جنگ به نام مجید کمالی بود؛ كه قدش از كلاشينكف کوتاه تر نشان می داد.
او در جواب سئوال ما كه پرسيديم با اين وضعيت مي تواني دشمن را نابود كني؟ گفت: شما راست مي گوييد؛ اما من مي توانم به جاي يك گوني شن باشم كه تير به شما اصابت نكند.
در عمليات پيش رو فرمانده سردار حاج قاسم سليماني به من گفت: اجازه نده کمالی به اين عمليات بيايد و من علي رغم تلاشي كه كردم نتوانستم.
شب پشت ميدان مين در نقطه رهايي منتظر بوديم كه با زدن معبر از سوي بچه ها به خط دشمن حمله كنيم؛ اما بچه هاي خط شكن راه را گم كرده بودند و عمليات براي دشمن شناخته و به اصطلاح لو رفته بود.
فرماندهان گردان ها و لشكرها با يكديگر مشورت مي كردند كه چه كنند و چگونه از ميدان مين عبور كنند؛ که تعدادی از رزمندگان داوطلب قرار گرفتن بر روی سیم های خاردار و مین های دشمن شدند.
چيزي نگذشته بود كه من هم از روي يك گوني شن عبور كردم و فرداي آن روز پس از انجام پدافند در مسیر بازگشت به تكه هاي بدن مجيد كمالي رسيدم كه از لاي سيم خاردارها جمع مي شد.
از فرمانده گردان سئوال كردم كه چگونه اين اتفاق افتاد؛ كه متوجه شدم اين نوجوان فرمانده را به جان حضرت زهرا (س) قسم داده که اجازه بدهد او روي سيم خاردارها بخوابد تا حداقل در اين جا به دردي بخورد.
هر چه فرمانده مانع شده او اصرار كرده و با نام بي بي بر روي سيم خاردار دراز كشيده است؛ به نحوي كه بچه ها مي گفتند ما صداي شكست استخوان هاي سينه مجيد را مي شنيديم؛ اما صداي او در نمي آمد.
وی تاکید کرد: اين را بدانيد اين فرزندان در مكتب امام(ره) و در دانشگاه درس سيد الشهدا(ع) تحصيل كرده اند و اكنون نيز در شرايطي قرار داريم كه تكرار همان زمان در عراق سوريه است.
در ادامه مادر شهيد مدافع حرم؛ شهید قاسمي دانا بر روی سن آمد. مادري كه علاوه بر این شهید دو فرزند جانبار نیز دارد.
وي ضمن تسليت ايام فاطميه به ايراد جملاتي از فرزند شهيد خود پرداخت و گفت: من در ابتدای جنگ تحمیلی 16 ساله بودم و فرزند شهیدم حسن در آن دوران بسیار کوچک بود. همیشه آرزو داشتم بتوانم فرزندانم را برای دفاع از اسلام به جبهه بفرستم؛ اما این افسوس در دوران دفاع مقدس بر دل من ماند تا حسن بزرگ شد و در سوریه من را به آرزویم رساند.
در ادامه معاون اجتماعي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي؛ دكتر ايازي ضمن تاكيد بر زنده نگاه داشتن ياد و نام شهدا، گفت: باید بدانيم بالغ بر 230 هزار جوان كشور جان خود را براي محافظت از مكتب و انقلاب خود فدا کرده اند.
معاون اجتماعي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي تاكيد كرد: امروز شاهد هستيم كه دشمنان در منطقه چه بر سر كشورهاي اسلامي آورده اند اما سئوال اين جاست كه چه كساني اين كار را كرده اند؟ مشخصا همان هايي كه در طول هشت سال دوران دفاع مقدس نيروي متجاوز علیه ایران را مسلح كردند تا بر عليه مسلمانان و شيعيان بجنگند.
وی ادامه داد: امروز دشمنان به شكلي ديگر در كشورهاي اسلامي به دنبال شكستن اتحاد مسلمانان هستند و خون مسلمانان را مظلومانه بر زمین می ریزند.
دکتر ایازی تصریح کرد: دشمنان نمي خواهند كارخانه های سلاح خود را تعطيل کرده و جای تعجب ندارد اگر بگوییم که امروز بزرگترين خريدار تسليحاتي كشورهاي غربي از همسايگان جنوبي ايران اسلامي است.
معاون اجتماعي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي افزود: اگر شما امروز شاهد امنيت پايدار ايران اسلامي هستيد بايد اين امنيت را مرهون خون شهداي اسلام بدانيد؛ شهدايي كه در نقاط مختلف حضور و پايداري مي كنند.
وی تاکید کرد: بايد نسل جوان ما بداند كه با چه مشكلاتي اين مسير طي شده است و برگزاري اين گونه جلسات در اقصي نقاط كشور در این مهم کمک کننده خواهد بود.
دکتر ایازی ساده گذشتن از مسائل مهم را امري نادرست دانست و افزود: اگر هوشمندي رهبر انقلاب نبود ،اكنون ناامني رخ داده در ديگر كشورها را در ايران اسلامي شاهد بوديم.
معاون اجتماعي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: نام فرزندان خاندان شهدا به واسطه مسيري كه انتخاب كرده اند در همه جا به گوش مي رسد.
وی بیان داشت: امروز برخي از جوان هاي ما در كمال تاسف در مسيرهاي ديگري قدم برمي دارند که نتیجه آن آمار يك ميليون و 350 هزار بيمار مبتلا به اعتياد در كشور است که دچار آسیب های اجتماعی هستند.
دکتر ایازی اظهار داشت: اين دنيا فاني است و همه مي روند؛ اما رفتن فرزنداني كه دانشگاه را با تمام تعاريفش رها كردند و در مسير رضاي خدا شهيد شدند یک عزت بزرگ برای جامعه و خانواده های شهدا محسوب می شود.
وی متذکر شد: اين كه نسل جوان امروزي علي رغم برخي تغييرات ظاهري؛ اما در مراسم بزرگداشت شهدا در دانشگاه حضور پيدا مي كند موجب شادي است.
معاون اجتماعي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي اضافه کرد: هر اندازه در محيط هاي دانشجويي از اين گونه مراسم برگزار شود و نسل امروز را با جوان فداكاري كه جان خود را در راه اسلام فدا كرده آشنا بكينم جا دارد.
برنامه به اواسط خود رسيده است اما خستگي در نگاه مخاطبان ديده نمي شود.
عكاسان چشم به صحنه هاي بكر كنگره دارند و هر از گاهي از خانواده شهدا و اشك های حلقه زده در چشمان مادران و پدران عكس مي گيرند و خبرنگاران مي نگارند آن چه را كه در دومين كنگره بزرگداشت شهداي دانشجوی خراسان رضوی مي گذرد.
در ادامه با حضور دكتر ايازي از تمبر دومين كنگره بزرگداشت شهداي دانشجوي خراسان رضوي رونمايي و رییس دانشگاه علوم پزشكي مشهد و ديگر مسئولان به امضاي تمبر و نوشتن جمله اي در پاي آن اقدام مي كنند.
از صحيفه شهداي دانشجوي خراسان رضوي محتواي شش كتاب در خصوص شهداي دانشجو و از پنج مستند در خصوص شهداي دانشجو به كارگرداني جواد صداقتي راد رونمايي مي شود.
پايان اين كنگره بزرگ به شعرخواني هنرمند عرصه شعر و ادب آقاي برقعه اي و سخنراني بازيگر عرصه سينما و تلويزيون داريوش ارجمند اختصاص دارد.
ساعت 10:30 شب و در نهایت پس از سه ساعت پر بار این کنگره بزرگ به پایان می رسد.
خاطرات زیبای شهدا در ذهن جوان امروز این نکته را تداعی می کند که سهم ما در حفظ انقلاب اسلامی چیست؟ و چگونه باید ادا شود؟.
مهمانان در حال ترک کردن سالن هستند و حتما روزی دیوارهای تالار ابن سینا شهادت خواهند داد که اشک های بسیاری امشب در وصف فداکاری شهدا از چشم پیر و جوان جاری و عهد تازه ای با شهدا بسته شد.