رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به نصب تابلوی نصب پردیس دانشگاه به جای تابلوی سابق دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: تلاش داریم علاوه بر تابلوی پردیس دانشگاه که میان ما و دانشگاه علوم پزشکی مشترک است، تمام دربهای ورودی دانشگاه فردوسی را طوری طراحی کنیم تا نماد «دانشگاه فردوسی مشهد» کاملا مشخص باشد تا تاکیدی بر هویت این دانشگاه و جبران تابلوی سابق آن باشد.
به گزارش وب دا، دکترمحمد کافی اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1328 تاسیس شد و با ایجاد مدرسه بهداشت، دانشگاه آغاز به کار کرد و سپس با گسترش آموزش عالی در کشور تعداد دانشکده های این دانشگاه افزایش یافت و در سال 1353 مجموعه دانشگاه مشهد به دانشگاه فردوسی مشهد تغییر نام داد.
وی افزود: در سال 1364 و در پی تصویب قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رشتههای پزشکی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی جدا و به وزارتخانه جدید منتقل شد. پیامد این رویداد در مشهد نیز تفکیک دو دانشگاه فردوسی مشهد و علوم پزشکی از یکدیگر بود که میبایست با تفکیک زمینها، ساختمانها، کارکنان، اساتید و دانشجویان همراه میشد؛ اتفاقی که در آن سال با مدیریت و نظارت دکتر حبیبی، وزیر وقت دادگستری، مبنی بر تفکیک اموال دو دانشگاه، ساختمانها و نیروی انسانی انجام شد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در آن زمان در بسیاری از موارد میان دو دانشگاه فردوسی و علوم پزشکی مشهد کلی گویی شد که همین موضوع باعث شد در طول 32 سال مالکیت برخی از اموال و اراضی میان دو دانشگاه نامشخص بماند وهمواره اختلاف نظر وجود داشته باشد که این امر موجب شده که طی این سال ها فرصت های بسیاری حاصل از عدم همکاری میان آنها از دست برود.
کافی افزود: در گذشته برای تفکیک اراضی دانشگاه این تصمیم گرفته شد که سه قطعه 21، 22، 15 که شامل درب شرقی دانشگاه تا میدان علوم و قطعهای در بخش جنوبی دانشگاه میشود، به اراضی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد داده شود.
وی تصریح کرد: با توجه به این اختلاف 32 ساله میان این دو دانشگاه به حضور دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پردیس دانشگاه، سرانجام من به عنوان رییس دانشگاه فردوسی و دکتر مهرابی بهار، رییس علوم پزشکی مشهد تصمیم گرفتیم که با تشکیل جلسات متعدد برای رفع این مشکلات اقدام کنیم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالهاست که در این اراضی حضور داشته، ولی تابلوی مشخصی نداشته است و تابلوی سابق دانشگاه فردوسی مشهد در اراضی این دانشگاه قرار داشت.لذا آنان به ما اعلام کردند که می خواهند تابلویی برای دانشگاه علوم پزشکی در این اراضی نصب کنیم، بنابراین ما باید این درخواستشان را پیگیری میکردیم.
کافی تاکید کرد: چون تابلو در محوطه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بوده است با نظر داور بین دو دانشگاه تصمیم گرفته شد تابلوی مشترک در این محل نصب شود، زیرا پردیس دانشگاه فردوسی مشهد بزرگ است و ما می توانیم در چند نقطه دیگر تابلوی دانشگاه فردوسی مشهد را نصب کنیم .
وی با بیان اینکه ما اگر میخواستیم این تابلو را حفظ کنیم، مشکلات میان دو دانشگاه بیشتر میشد و حتی از جانب شهرداری نیز با ما برخورد میشد، تاکید کرد: درحال حاضر باید محل دانشکده های الهیات فردوسی و داروسازی علوم پزشکی که در اراضی یکدیگر قرار دارند، جابجا شود؛ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با احداث دانشکده جدید داروسازی، آمادگی خود را برای این جابه جایی اعلام کرده است، و اگر ما میخواستیم این تابلو را حفظ کنیم شاید دانشگاه علوم پزشکی تا این اندازه در این زمینه ها با ما همکاری نمی کرد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه عدم تعامل ما با دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضررهای زیادی را برای ما به دنبال داشت و ما باید ساختمانهای بیشتری را به آنها واگذاری میکردیم، ادامه داد: شاید در این تابلو نام دانشگاه فردوسی کوچکتر شده باشد، ولی ما چشم اندازمان این است که بتوانیم با دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعاملات خود را گسترش دهیم و اگر بخواهیم با دانشگاه علوم پزشکی چالش داشته باشیم، نمی توانیم بسیاری از حقوق خود را بگیریم.
کافی درخصوص انتخاب نام تابلوی «پردیس دانشگاه»، عنوان کرد: پردیس دانشگاه به معنا محوطه دانشگاه، نامی عامیانه است و مجموعه دانشگاه با این عنوان خطاب میشود، بنابراین ما تصمیم گرفتیم این نام را برای تابلو درنظربگیریم.
وی خاطرنشان کرد: مذاکراتی نیز با مسئولین شهرداری برای تغیر نام ایستگاه مترو پارک ملت به ایستگاه دانشگاه فردوسی صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد یادآور شد: برخی از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد نظرشان این است که نام و آوازه دانشگاه فردوسی آنقدر بزرگ و معروف است که نیازی به تابلوی بزرگ و تبلیغ ندارد.
کافی اضافه کرد: حرف بیشتر دانشجویان این است که دانشگاه فردوسی مشهد با نصب این تابلو دیگر هویت ندارد، اما باید درنظر داشته باشید که هویت دانشگاه فردوسی بایک تابلو زیرسوال نخواهد رفت.