قائم مقام نظارت و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: اولین قدم و ساده‌ترین گام در راستای اصلاح زیرساخت‌ها، تقویت شایستگی‌های فردی وتوانمندسازی افراد است.

دکتر حسام الدین علامه در آیین افتتاحیه سومین همایش فعالان کانون‌های قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در مشهد،برگزاری همایش‌های فعالان کانون‌های قرآن و عترت دانشجویان را سبب ارتقای سطح فنی شرکت‌کنندگان نسبت به قرآن و آموزه‌های دینی عنوان کرد و گفت: قطعا برگزاری کلاس‌ها وکارگاه‌های آموزشی عمومی وتخصصی با محوریت و موضوع قرآن می‌تواند فعالان قرآنی را به اهداف مورد نظرشان نزدیک‌تر سازد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در بحث مساله فرهنگی می‌فرمایند که مساله‌یابی فرهنگی و اینکه اکنون دغدغه و خلاء و مشکل کجاست ، این خودش یک هنر است.

قائم مقام نظارت و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: فعالان کانون‌های قرآن وعترت دانشگاه‌ها باید در مسیر فعالیت‌های خود قدرت حل مساله داشته باشند و آن را در خود تقویت کنند چرا که این روش، به صورت یک فرایند و نظام در آمده است از این رو باید آن را بیاموزیم.

وی بر افزایش شایستگی‌های فردی تاکید کرد و گفت:فعالان کانون‌ها باید شایستگی‌های فردی خود را ارتقاء ببخشند. باید به سمتی برویم که بسترها را اصلاح و همچنین برنامه جامعه دینی را تهیه کنیم و این یک کار سخت و پیچیده‌ای است و برای این کار باید شایستگی‌های فردی خود را مضاعف کنیم.

دکتر علامه با اشاره به اینکه موبایل و تلگرام، ما را سطحی بار می‌آورد گفت: شما فعالان کانون‌های قرآنی باید به سمت مطالعه و کتابخوانی بروید وانس خود را با کتاب بیشتر کنید و اهل مطالعه باشید. البته تلگرام و فضای مجازی ابزاری است که باید از آن استفاده بهینه و درست کرد اما شما که فعال حوزه قرآنی هستید باید برای پیشبرد اهداف معنوی و قرآنی خود، حتما اهل کتاب باشید و با حضور در کارگاه‌ها وهمایش‌های مختلف قرآنی، سطح معلومات و دانش قرآنی خود را افزایش دهید. یار امام زمان(عج) بودن و سرباز امام زمان(عج)  بودن حرفش یک ادعاست و عمل کردنش بسیار سخت و پیچیده، از این رو حتما باید درمسیر درست حرکت کرد.

وی خطاب به فعالان کانون‌های قرآن و عترت گفت: اگرمی‌خواهیم یک آینده درخشان و قرآنی بسازیم، باید بستر یک نظام تمدنی را بر مبنای اندیشه توحیدی ومهدوی ایجاد کنیم و برای این که ما یک سلطه معرفتی داشته باشیم در وهله نخست باید یک نظام حکمرانی معرفتی داشته باشیم و در این مسیر نیاز به دانشمندانی داریم که نظریه پردازی‌های قوی می‌کنند از جمله مرحوم علامه طباطبایی که به واقع یک نظریه پرداز معرفتی و دینی بود. البته در سیستم‌های غربی و در دانش معرفت غربی نیز دانشمندان و علامه هایی نظیر هگل و کانت بودند که به خوبی تئوری پردازی و نظریه‌پردازی می‌کردند.

قائم مقام نظارت و برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت به بحث تولید نظام اشاره کرد و گفت:ما باید از مبنای نظریه معرفتی تولید نظام کنیم. یک نظام‌سازی با توجه به مبانی، انجام دهیم و شهید مطهری یک نظام ساز بود و شما اگر مروری به کتاب‌های شهیدمطهری بیندازید به خوبی نظام‌سازی را در آثارش می‌بینید.

دکتر علامه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث میان رشته‌ای قرآن کریم اشاره کرد و بر لزوم تقویت فعالیتهای فعالان کانون‌های قرآن و عترت نسبت به مباحث میان‌رشته‌ای تاکید کرد وگفت: شما فعالان کانون‌های قرآنی باید نسبت به انجام فعالیت‌های بین رشته‌ای متناسب با اهمیت آن اقدامات موثری انجام دهید و قطعا این کار با بارش افکار و همفکری و برگزاری جلسات هم‌اندیشی ،شدنی است.

وی تاکید کرد: ما در حوزه سلامت ودین باید متخصصان سلامتی باشیم که آشنا به حوزه دین است اما قطعا اگر در تیم‌مان متخصص دینی و عالم دینی  آشنا با حوزه سلامت نباشند نمی‌توانیم به اهداف‌مان نزدیک شویم و کارمان التفات و برداشت‌هایمان برداشت‌های غیر روش‌مند می‌شود.

دکتر علامه افزود: اگر شما فعالان قرآنی می‌خواهیدبه صورت تیمی جلو بروید باید سعی کنید نخبگان و کارشناسان هر علمی را در گروه تان داشته باشید و از تخصص‌های آنها استفاده کنید و همچنین رویکرد مساله‌یابی و مسلط شدن به تکنیک‌های حل مساله را به خوبی بدانید و مداخله‌گر چند بعدی خوبی باشید و از زوایای مختلف به یک مساله نگاه کنید نه این که یک جانبه به مساله بنگرید.

وی خطاب به شرکت‌کنندگان در همایش فعالان قرآنی گفت: شما باید در مسیر فعالیت‌های قرآنی خود و در مهارت‌های ارتباطی، شایستگی‌های فردی خود را بالا ببرید و در راستای توانمندسازی خود گام‌های موثری بردارید.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image