یک کارشناس مسائل مذهبی فرهنگ عاشورا را متعلق به تمامی مردم جهان دانست و گفت: امام حسین(ع) در روز عاشورا نشان داد؛ که بر مسند فرهنگ اسلام باید تا پای جان دادن خود و خانواده ایستادگی کرد.

به گزارش وب دا؛ حجت الاسلام حجت هاشم زهی؛ در مراسم روز سوم محرم در مجموعه فرهنگی ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به معنای آیه 151 سوره بقره گفت: معنای این آیه از قران کریم ترویج فرهنگ استقامت در اسلام است.

 وی پیامبران را طلایه داران فرهنگ دانست و  ادامه داد: این که خداوند در قرآن کریم می فرماید« ما پیامبرانی را از جنس خودتان در میان شما فرستاده ایم تا آیات ما را بر شما تلاوت کنند» نشان از این نکته دارد که آیات الهی مبین فرهنگ ناب اسلام است.

این کارشناس مسائل فرهنگی خاطر نشان کرد: فرهنگ دارای چنان اهمیتی است که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان هوایی که تنفس می کنیم یاد می کنند. البته این هوا گاه ممکن است آلوده باشد و گاه تمیز که در بعد آلوده آن می توان به تلاش دشمنان از صدر اسلام  با تهاجم به فرهنگ اسلامی اشاره کرد.

هاشم زهی بیشترین هجمه ها بر علیه فرهنگ اسلامی را متعلق به خاندان بنی امیه و معاویه دانست و بیان داشت: در حقیقت امام حسین(ع) قیام خود را جهت از میان بردن میکروب های فرهنگی این خاندان بر علیه فرهنگ اسلامی ایجاد کردند.

وی اسلام را تنها ترازویی دانست که توان محک زدن فرهنگ را داراست و گفت: به فرموده رسول گرامی اسلام « من ترازوی حکمت هستم و علی(ع) شاقول وسط آن» و این فرموده یعنی علی (ع) مهر تائید و لسان این ترازو به شمار می رود.

این کارشناس مسائل مذهبی ابراز داشت: امام حافظ فرهنگ اسلامی است و پیامبران مبلغ این فرهنگ  و در این میان عاشورای حسینی به عنوان یک فرهنگ استقامت در برابر ظلم را به ما آموزش می دهد.

هاشم زهی با اشاره به برخی نظرات در خصوص رفتار امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع) گفت: این سخن که امام حسن(ع) امام صلح و امام حسین(ع) امام جنگ می باشد اشتباه است؛ زیرا این دو امام بر اساس مصلحت اسلام و رسالتی که بر دوش خود داشتند به اقتضای زمان رفتار کردند.

این کارشناس مسائل مذهبی به یکی از تهاجم های فرهنگی و بدعت های دشمن در اسلام اشاره کرد و گفت: من به جرات می گویم این سخن که عید غدیر عید سادات است اشتباه می باشد؛ زیرا رسول گرامی اسلام فرمودند «امت من عید سعید غدیر را بزرگ جلوه دهند».

هاشم زهی ابراز داشت: این اتفاق مبارک که در طول چهار سال از آغاز مراسم شیر خوارگان حسینی می گذرد و اکنون در بیش از چهار هزار و 500 نقطه جهان این مراسم برگزار می شود نشان از حقیقتی است که در فرهنگ عاشورا وجود دارد.

وی ابراز داشت: دشمن یهودی قبل از ایجاد عاشورای حسینی به عبیدالله بن زیاد دستور داد تا فرهنگ رسول خدا را جایی ببرند که آب و علفی نباشد تا در نهایت امام حسین(ع) به واسطه سختی که بر اهل حرم وی وارد می آید از مقاومت دست بکشد؛ اما فرهنگ اسلام می طلبد که انسان با همه افراد خانواده خود در  این راه فدا شود.

این کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: عاشورا در حقیقت یک دانشگاه الهی است که هر فردی از هر کجای این جهان بی کران می تواند دانشجوی این دانشگاه باشد؛ همان گونه که در دوران دفاع مقدس  تجلی این فرهنگ موجب فتح خرمشهر شد و این اتفاق را فتح ارزش ها نام گذاری کردند.

هاشم زهی تاکید کرد: دشمن از همان ابتدا با این فرهنگ مخالف بوده و خواهد بود؛ زیرا این فرهنگ اجازه موفقیت را از دشمن می گیرد و تفاوتی ندارد در کجای دنیا سر بلند کند.

این کارشناس مسائل فرهنگی افزود: در انتهای کار نیز که یاران اصلی امام مشخص شده بودند نیز یاران خود را به صبر بشارت و دخترشان سکینه را به نیز به صبر فراخواندند و حتی در لحظات سخت جان دادن نیز با خدای خویش راز و نیاز و رضا و حکمت خداوند را رضایت خود دانستند.

وی در پایان تصریح کرد: حضرت رقیه(س) در این اتفاق بزرگ مانند پایگاهی در دل دشمن بود؛ که امروزه این پایگاه توسط شهدای مدافع حرم در حال حفظ شدن است و به قول سردار سربلند کشور تا انتهای ماه صفر جشن نابودی داعش با اتکای به فرهنگ حسینی برگزار خواهد شد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image